Mim , Yeni Yıldan Beklediklerim 2019

05:39:00

  He zaman olduğu gibi bir yazıyı yazmaya yine çok geç kaldım . İşin daha da kötüsü , ben bu mimin ilkini de tam olarak iki ay gecikerek - şurada - yazmıştım , yani geçen bir yıllık sürede çok iyi bir ilerleme kaydetmişim , hahaha. Fakat mimin konusu olan bir yıllık hedeflerde tam olarak çuvallamışım , şöyle ki ;


1. Blogda daha aktif olmak . En azından haftada bir yazı yazmak . 

  Hahahhahaha. Çok tatlı bir hayalmiş , öpüyorum saflığımı , masumluğumu, aguda gugu .


2. En az üç tablo bitirmek . 

  Eheemmm , şeyyy , kemm küm . Bırak üç tabloyu , bir tablo bile yapamadım , 2018 de neden olduğunu anlamadığım alerjiler nüksetti ve boyayı bırak sabunun kokusu bile mahvetti . Yağlı boya dan kardeşimle çok feci hasta olduk , nerdeyse öbür tarafa gidiyorduk , alerjim azaldı sanıp kuru pastelle çalıştığımda da baygınlık geçirdim . Geriye de karakalem ve suluboya kaldı , suluboyadan da bu yıl çok gönlüm geçti , bir soğudum ama pir soğudum , hiç elim gitmiyor , arada karakalem karaladım o kadar , onun dışında fiyaskoydu :') 

3. Uykumu artık bir düzene sokmak .

  Komik . Bir şeyi düzeltmek için  hedef koyup , nasıl daha da berbat hale getirdim hiçbir fikrim yok gerçekten . 

4. Biraz sakinlik ve suhulet . 

  Bu hedef olmamış , bu istek olmuş ama tam olarak ters tepmiş bir istek olmuş , kim beddua etti bana çabuk itiraf etsin .

5. Flamingoların fotoğraflarını çekmek . 

  Bu aslı olabilecek bir istekti ama gezi planlarımız değiştirince , gerçekleştiremedim , neyse nasip buymuş artık .

6. Biraz ayakkabı ve bolca çanta . 

  İşte bu madde , canımmmm benim , tatlışım , nasıl bir zamanda istediysem artık eşref saatine denk geldi galiba . Pek ayakkabı -çanta konusunda şanslı değilimdir , çok denk gelmez bana göre ama 2018 de bana çanta-ayakkabı akışı oldu resmen , Allah denk getirdi resmen hatta bu mimi yazdığım haftadan başlayarak , çok sevdiğim şeyler aldım yada hediye geldi - hehehehehe bunu daha da seffdimmm - ve en güzeli de hep uygun fiyatlara denk gelip almam, ayyy şuan resmen modum yükseldi , sevindim , bir şey iyi gitmiş .


7. Düşünerek hareket etmek . 

  Bunu yavaşça pas geçiyoruz , teşekkürler . Tam tersi delirdiğim ve hiç düşünmeden hareket ettiğim bir yıl geçirdim, amannnn iyi ki de oldu , ohhhhh , çok iyi , harika oldu , canım kendim , olacağı varmış demek ki olmuş, benden değerli değil ya  .


   Kolay kısmı yazdım sanırım şimdide hiçbir hedefini ulaşamamış umutları tükenmekte olan bendeniz olarak 2019 için hedef belirlemem lazım , haydi Bismillah ;


1 . Blog da aktif olmak . Evet yeniden aynı istek ama muhteşem başarısızlığım sonucunda bir kere daha yazma gereği hissediyorum ve bu sefer ne olursa olsun bunu gerçekleştirmem lazım - Allahım yardım et - .


2. Para biriktirmek . Bunu nasıl başaracağım hiçbir fikrim yok , zira elime azıcık para geçse anında harcıyorum , eskiden böyle değildim , cimrilik konusunda master yapmış insandım , haftalarca tek bir kuruş bile harcamıyordum , ne oldu böyle bana yaa, ama benden önemli değil o yüzden amannnn , rahatlayalım - zaten ne geldiyse başıma rahatlıktan geldi , hahahha - .

3. Kendimi daha iyi ifade edebilmek . Hadi itiraf edelim birçoğumuz bundan şikayetçiyiz, dışarıdan kendimizi ifade edebiliyor gibi gözüksek de , içimizde anlatamadığım, açıklayamadığım şeyler muhakkak kalıyor , ki ben bu durumu tek kendime has sanıyordum ama kendini gerçekten çok iyi ifade eden ve ifade gücü çok kuvvetli arkadaşımda aynı dertten muzdaripmiş ve bunu söylediğinde çok şaşırmıştım . Burada da yazarken , kendimi tam iyi şekilde ifade edemiyormuş gibi hissediyorum , artık bakacağız bunun çaresine bir şekilde inşallah .


4. Spora başlamak . Dün kilomu tarttım da , hayatımda hiç görmediğim bir kiloya çıkmışım - hıçkıra hıçkıra ağlama efekti lütfen - , panikten kriz geçirirken birden bana dank etti , bizim evin karşısında spor tesisi vardı , niye oraya gitmiyorum dimi ? Burada 9 yıldır yaşıyoruz ama ben şimdiye kadar bir kere bile spora gitmedim , hahahha , benim gibi bir tembelle göre değil spora gitmek , aslında sporda bana göre bir şey değil , fazla efor gerektiren , yorucu bir olay , ben yoga yaparım sakin sakin , o bana yeter (di) yani eskiden , artık yetmiyor .

5. Doğu ekspresiyle seyahat . Tamı tamına beş yıldır , istediğim bir şey ama kimse beni ciddiye almıyor, gelmeyi kabul etmiyor . Ta ki bu yıla kadar , kardeşim instagramda gördüğü için özenmişte , o da istemeye başladı, tabi ki de bu durumda , ahhh popülerite , ahhh gençlik diye başlayan uzun paragraflar halinde yüksek kaliteli (!) esprilere maruz bıraktım bizim ergeni - ABLALIKKKK- .

6. Bir kursa gitmek . Çok fazla hobim ve ilgi alanım olduğu için hangisiyle ilgileneceğimi bilemesem de yeni bir şeyler denemek istiyorum yada ilgi alanlarımın daha çok üstüne düşüp , kendimi geliştirmek istiyorum .



7. En az 10 şey dikmek . Bolca elbise çekiyor canım , tabi farklı farklı tarzda eteklerde  ve birde kaban- mont tarzı da dikmek istiyorum ama cesaret edemiyorum , koca koca ve o çok tatlış rengarenk kumaşları mahvedip boşa harcamaktan korkuyorum bu durumda birazda gözü karalığa da  ihtiyacım var ve bu da bir dilek sanırım .

  Sanırım bu kadar - bir zahmet - , daha ne hedef koyabilirim ki , kaldı ki koysam o kadar şeyi nasıl yapacağım,  o da başka bir muamma . Böyle düşünmemde büyük bir hata gerçi , 2018'in bana en güzel getirilerinden biri olan 'niyete almanın ' tam tersi bir düşünce oldu bu , hemen silkeleniyorum ve istenirse her şeyin yapılacağına olan inancımı yükseltiyorum ve bu listedekilerin hepsini yapmayı niyetime alıyorum - ay bir yükseldim yine 😂 - .


  Kendi ile çelişkide olan dengesiz Saliha bildirdi...

You Might Also Like

13 yorum

  1. Çok güzel bir yazı olmuş, keyifle, eğlenerek okudum. :)
    Emeğine sağlık Saliha Abla ^^

    YanıtlaSil
  2. Hadii bakalimmmm hedeflerii severiz 🤩🤩🤩

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen beni bilirsin, kesin hedeflerime bağlız kalırım hahaha 😂

      Sil
  3. Çok komikli ve hoş bir yazı olmuş :) umarım yeni yıl hedeflerinize ulaşırsınız :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Saliha,
    Dilerim tüm isteklerin ve dileklerini gerçekleştirirsin! :)

    YanıtlaSil
  6. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    www.insanadavet.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,sizi yeni keşif ettim.Faydalı içerik ile dolu blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim(tariflimutfak/sibelinyemekleri/incilay).Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil

//]]>