Avengers Social Club

04:22:00

  Bu yaz izlediğim en güzel dizi , hatta izlediğim en iyi dizilerden , kalitesi kesinlikle Kore dizilerinin çok üstündeydi . İzlerken bir an bile sıkılmadım , sanki çok bunalımlı bir konusu varmış gibide dursa da , aşırı eğlenceli ve komikti ama kesinlikle boş bir komediden ibaret değildi . Çok farklı bir tarzı vardı , dedim ya komedi olup da boş olmayan fazla dizi-film yoktur , farklı olarak başroller kadınlardı ve hepsi tamamen farklı yapılarda bambaşka dünyaların kadınlarıydılar ama hepsi birlik olup çok güzel bir kadın dayanışması gerçekleştirdiler . Güzel olan bir diğer şeyse başrol ablaların hikayelerinin birbirinin önüne geçmeyip , hepsinin de farklı bir hikayesi olmasıydı . Dizinin tek bir kötü yanı var o da , sadece 12 bölümden oluşuyor olması , zira tadı damağınızda kalıyor . Başrol aplamızı da Lee Yo Won canlandırıyor , bilen bilir kendisi muhteşem dizi Ruh Bekçisinin ( 49 Days ) sürekli bunalımlı gezen başrolü , kendisi diziyi izleme nedenim olur , aşııırrıı derecede Ruh Bekçisini severim , her halde izlemeyen de yoktur - varsa da gitsin izlesin lütfen - . İşte bu ablamız  , gelmiş 38 yaşına , üç tanede çocuk doğurmuş ama yeni nesil uyuz oyunculara taş çıkarıyor , neyse Lee Yo Won 'a olan övgülerimi kısa keseceğim, artık başka zamana kalsın . 


   Dizinin Konusu ;

  Kim Jung Hye ( Lee Yo Won ) ,  aşırı zengo bir ablamız , üçüncü nesil chaebol denen tiplerden , hayatı pahalı çanta , ayakkabılar , kıyafetler alarak geçiyor - Allahım bize de nolur , amin - . Ablamız birde çok pek bir güzel - maşallah tütü tüüüü - fakat burnundan da kıl aldırmayan birisidir - bir zahmet yani - . Ama bir gün ablamızın meymenetsiz salak kocasının onu aldattığını ve 18 yaşında bir oğlunun olduğunu öğrenir . Ve kafasında düdüklü tencere patlayasıca kocası , babasının şirketini devralabilmek için bir erkek varise ihtiyacı olduğundan - ay hangi yıldayız , ne bu , sanırsın ülke yönetecek - , hiç umrunda olmamasına rağmen oğlunu da eve getirir . Bizim zavallı ablamız da delirmesinde ne yapsın ? Hiçbir şey yapamaz tabi !
  Neyse efenim , bir gün bu hanım ablamız , salak kocasının arkadaşı olan, Seul Eğitim Bakanı adayının konuşmasına zorla da olsa gider . Bu Eğitim Bakanı adayı da bir sevimsiz bir sevimsiz ki sormayın - bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim , vakası-  , bacak kadar boyuyla karısını dövüyor ama işe gelince işte eğitim sistemini şöyle değiştireceğim , böyle değiştireceğim diye de nutuk atan bir tipitip . Bu salak küçük enişte tiplinin dövdüğü karısı da, Lee Mi Sook ( Myung Se Bin ) zavallım, pek bir hanım , pek bir zarif - 60 yaş üstü teyze çıktı içimden - , insan vurmaya kıyamaz  . Cefakar, vefakar , çilekeş bir ev hanımımız bu abla da . Bu ablamızda bıkmış ama hiçbir şey yapmaya da gücü yetmiyor ve bizim Jung Hye onun şiddet görürken ki halini yanlışlıkla da olsa görüyor . Kafasında bir anda bir ampul yanıyor ve 5 dakika önce tanıştığı kişiye gel seninle intikam alalım diyor ve hile ve tehdit ile zorla onu ilk intikamcılar kulübü toplantısına getirtiyor .
   Buluştukları kafede de , bir diğer hayatın sillesini yemiş olan ablamız var , Hong Do Hee ( Ra Mi Ran ) . Bu ablamız orta direklik ile fakirlik arasında bir yerlerde yada dizide ki zengolardan sonra gözümüze bir fakir gelmişte olabilir . Hong Do ' nun liseye giden , biricik akıl küpü oğluşuna , sınıfında ki gerizekalı at hırsızı tipli ergen veletler, zavallı çocukla uğraşıp üstüne birde iftira attıkları için , çilekeş Hong Do ablamızda , bu çocukların annesi ile anlaşmak için kafede buluşur . Fakat bilmiyor ki yılanın başı bu kadın, bir sinsi , bir çirkef , bir görgüsüz ki sormayın . İşler bu şirret kadınla kötü gidip , vitaminsiz salak oğlu ile Hong Do'yu insanlar içinde rezil edince bizim kızçe , Jung Hye olayı görüp onunla da orada tanışmasına rağmen , ona da ' gel gardaş intikam alalım' diye kulübüne davet eder . Artık tamamen farklı hayatları ve karakterleri olan üç ablamız , intikam almak için güçlerini birleştirecektir .



  Dikkat dikkat ! Bundan sonrası , fasulyenin faydası , dizinin yorumu , repliği ve yüksek spoilerı içerir , izlemeyenlerin uzak durması tavsiye edilir . 


* Genel olarak izlediğim dizilerde muhakkak bir kaç tane sevmediğim başrol olur ama bu dizide bütün başrolleri çok sevdim . Özellikle Hong Do Hee , aşırı komik bir karakterdi , Ra Mi Ran çok iyi iş çıkarmış . 

*Aynı şekilde diğer bütün karakterlerden de nefreeeettt ettim . O kadar çirkef ve görgüsüz insanı tek bir dizide  toplamışlar , izlerken sinir krizi geçiriyordum . Jung Hye ve Mi Sook'un kocalarından ayrı ayrı nefret ettim , böyle birbirlerine bağlayıp helikopterle aşağı sarkıtmak istedim . Biri bacak kadar boyuyla karısını dövüyor , biri ise dünyanın en tiksinç insanı, o haliyle bu güzelim kızla evlenmiş ama kıza çektiriyor . Tabi birde sinir müdür var , sevimsiz şey , pis sapık , ilk bundan intikam almaları rahatlattı beni , yoksa bu bunları rahat bırakmazdı . Ama en sinirimi bozanlar , en sevimsizleri, para isteyip duran , görgüsüz teyze ve  mesmursuz oğlu ( Şu mesmursuz ne demek hiçbir fikrim yok , anneannem sevmediği kişilere diyor , hahaha ) . Ay nasıl sevimsiz , nasıl çirkefler , ıyyy aklıma geldikçe sinirleniyorum . 

* Jung Hye  , çok asildi , gerçekten büyük bir hayranlıkla izledim , o nasıl bir asalet , o nasıl bir coolluktur  . Ve tabi ki muhteşem giyiminden bahsetmeme gerek bile yoktu , asaleti giyimine yansımış resmen , hiçbir dizi karakterinin bu kadar giyiminden hoşlandığımı hatırlamıyorum - muhteşemmmmdiii muhteşemmmm , kişkii benim olsaaa - .

Şu asalete bakar mısınız 
*Jung Hye 'nin başta çok soğuk ve cool cool hareketlerine rağmen , aslında çok saf olması ve dünyayı tanımaması çok komikti . Dizi boyunca yanlış anlamalarına güldüm . Ve her gerektiğinde para vereyim miye bağlaması , çok komikti , resmen ideal arkadaş.


  • Hong Do'nun evinde yalnız kaldığı zaman , Hong Do'nun oğlunu ilk görünce , hırsız sanması ve bu evde para yok , fakirler diye ağlaması ,
  • Ve Hong Do'nun oğlundan, annesini kendine satmasını istemesi ve satmak istemeyince sinirlenip çocuğa saldırması , 


  • Ve Lee Soo Geum , Hong Do'nun oğlu ile Hong Do'nun evine geldiği sırada , Jung Hye'nin Soo Geum'u Hong Do sanıp , benim ablamın elleri çalışmaktan erkek eli gibi olmuş diye ağlaması ve bu sırada Soo Geum'un kaçmaya çalışması ,

  • Bunca yıllık Koreli olmasına rağmen , hiç ramen yemeyip,  Hee Soo'nun ona ramen yapması ve rameni ilk yediği an yaşadığı heyecan . Ve Soo Geum ile ilk konuşmasının nedeni ramen yapması olması. Sonrasında Hee Soo 'nun ramenlerini övüp durup , Soo Geum'u kıskandırması,

  • Jung Hye'nin , Soo Geum'a iyi bir anne olmaya çalışma çabaları ve internetten okuduğu bütün iyi annelik öğütlerini yapmaya çalışması ,
  • Soo Geum'un , Mi Sook'un atarlı ergen kızının derdini anlamaya çalışıp , bir türlü anlayamadıktan sonra otobüste herkesin içinde dellenip bağırması, 

  • İntikamları planlarken ki , psikopat hayalleri ,



  • Soo Geum'u karakoldan almaya hep birlikte gidip , yolda başlarına bin tane şey gelmesine rağmen çok eğlenmeleri ,


  • Ama intikamlarının çok masum olması .Yoga ve meditasyon dersinde adamlara yaptıkları işkenceler , salak okul müdürüne , müshil ilacı verip sandalyesine tutkal sürüp çaresiz bırakmaları , Mi Sook'un kocasına özel ilaç verip , duygusal yapmaları ve her şeye ağlaması , seçim kampanyasını sabote etmeleri , Jung Hye'nin kocasının önemli bir toplantısı olduğu sırada yaptıkları ve toplantısının mahvolması, yemeklerini kötü yapıp , mecbur yedirmeleri,  efsane komikti . 

* Hong Do Hee , çok komikti , aşırı eğlendirdi . Jung Hye ve Mi Sook'a ablalık yapıp sürekli onların derdine koşması çok güzeldi . Oldukça kendinden emin ve özgüvenli bir ablamız olmasına rağmen , gurursuzca insanlara - her ne kadar çocukları içinde olsa - yalvarması çok üzücüydü . Açık sözlülüğü beni benden aldı .

* Hong Do'nun hikayesi diğerlerinden geride kalınca , yavan kalmasın diye, genç abiyi diziye sokmaları saçma olmuş . Çok zorlama bir çift oldular . 
* Şüphesiz en çilekeşleri , Mi Sook . Aşırı kibar , aşırıı zarif ama işte kadir kıymet bilmezlere düşmüş . Garibim ne çekti , o çekti ben delirdim , her bölüm başka bir şey çıktı . Kocası dövüyor , ciddi sorunlu bir tip ve çocukları için bu durumu gizlemeye çalışıyor , kızı tam bir atarlı ergen ve son olarak oğlu intihar etmiş ama gerizekalı kocası yüzünden bunu saklamak zorunda kalıyor . Yaniiii bu kadın ne yapsınnn ?! Haa söyleyin ne yapsın?! 

* Kızı birde insanı çileden çıkarır , babasına sinirlenip anasına atar yapıyor - tam dayaklık - , kadın per perişan . Birde saçma salak kişilerle arkadaşlık kuruyor ki , gelde delirme , zavallı Hee Soo'cukla uğraşan ve iftira atan meymenetsizlerle takılıyor . Mi Sook bunu öğrenince yazık yıkıldı . Bu kadar irite bir tipi bu zarif ablamıza koymaları çok üzdü . Asıl anlaşılmayan şeyse , bu kızı Soo Geum'a yamamaya çalışmalarıydı , yani eyyy senarist niyee , niyeee ?! Bari bir gülse , o da yok ki . Ama sonunda , salak çocuğun iftirasını , Soo Geum ile anlaşıp ortaya çıkardığı için ona olan öfkem azaldı . 

* Lee Soo Geumcuğum , evlatçığım , muhteşem bir karakterdi . Bir ergene göre fazla ütopik denicek kadar iyiydi . İntikamcılar kulübüne kendini zorla sokup her şeyi onun yapması , Hong Do'nun oğlunun sürekli koruması , düşünceli hallerine bayıldım . Ayrıca ilk oyunculuğuymuş ve muhteşem bir iş çıkardı , geleceği parlak bu çocuğun demedi demeyin . 


  • Jung Hye'nin sevimsiz ve uyuz ablasından ödü patlamasına rağmen , Soo Geum'u ona karşı koruyup , bunlar bu çocuğun suçu değil demesi,
  • Ve arabasına geçip ağlamasını beklerken , kahkahalar ile gülmesi,
  • Sonra da ablasına pasta verip , sen seversin unni demesi ,
  • İnsanların dedikodularıyla , diziyi aşk-ı memnuya çevirmeye çalışmaları ve yine yanlarından geçerlerken bile onların dedikodularını yapmalarına rağmen , Jung Hye'nin asaletinden ödün vermeyip yürüyüp gitmesi ,
  • İntikamcılar kulübü oldukları ortaya çıktıktan sonra , insanların kapılarına gelip yardım isteyenler için intikam almaya başlamaları,
  • Hepsinin farklı yapıları ve çok farklı hobilerinin olmasına rağmen sırayla birbirlerinin hobileri yapmaları . Ve en sonunda hep birlikte atış yapmaları,
  • Mi Sook'un kayınvalidesinin şirinliği ve onun sayesinde rüşvet belgelerinin ortaya çıkması ,
  • Jung Hye'nin uyuz kocasının başta bensiz hiçsin deyip ,sonunda kızın ciddi ciddi onu bırakacağını anladığında , gitme ben sensiz ölürüm demesi ve Jung Hye'nin o zaman öl demesi ,
  • Herkesin yağmur altında farklı tarzlar ile gelmeleri ,
  • Mi Soo'nun başından beri kocasının düzelmesini beklemesi ve hiçbir türlü ayrılmayıp bir şey yapmamasına rağmen , kızına vurmaya kalkınca , tokat atması ve evi terk etmesi,
  • İlk intikam aldıkları -kafedeki adamdan- finalde yine intikam almaları, en sevdiğim , en rahatladığım , ohh şükür dediğim sahnelerdi. 


* Kısaca çok güzeldi , çooookkkk . Öyle güzeldi ki , başka dizileri izleyince onlar çok yavan geldi. Ben doyamadım , sonu da biraz aceleye gelmiş gibiydi en az 2 bölümü daha vardı bana göre , keşke ikinci sezonda olsa da doya doya izlesek - ayy inşallah - . 



You Might Also Like

14 yorum

  1. Diziyi görmüştüm ama izlememiştim ilk çıktığı zamanlarda. İlerleyen zamanlarda izleyebilirim bunu. Şu aralar yeni çıkan Kore dizileri de çook güzel.*-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çooookkkk güzel bir dizi yaaa ^^
      Yeni çıkan baya dizi var , deneyimli oyuncuların da dizileri çıkmış , ne izleyeceğimi şaşırdım ama büyük ihtimal şimdi izleyemem , yaza kalıcak gibi hepsi :D Ama senin mutlaka izle dediğin diziler var mı , güzel bir dizi izlemek istiyorum ^^

      Sil
  2. Ya bi ben giremedim şu dünyaya Saliha. Bikaç yıl önce bir kore dizisi izlemiştim ama şu an konusu da adı da aklımda değil :D Halbuki çok da beğenmiştim. Yine de listeme ekliyorum bunu da belki bir gün başlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne izlemiştin acaba yaa , çok merak ettim şimdi :D ben 10 yıldan fazladır izliyorum , izlemeyerek sana bir şey kaybettin diyemem , çok fazla klasik konulu dizilerde var , bizdeki yaz dizilerinin hepsi onlardan çeviri , kaliteyi anlarsın :D ama aynı şekilde underrated dizileri de çok var , senaryoları ve oyunculukları çok iyi oluyor , bende biraz seçerek izliyorum yoksa çok vasat dizi var ama bu dizi baya iyi , hahaha :D

      Sil
  3. ay bu da aklımda olsuuun. about time, 30 but 17, what's wrong with secretary kim? bitirdim. şimdi mr. sunshine izliyom. yaşasın kore dizilerii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. About time kardeşim izliyordu , arada göz attım bende ama benlik değildi , başrol kıza o rolü yakıştıramadım ona çirkef kız rolleri yakışıyor bence :D fazla dram gibi geldi bana . diğerlerini izlemedim ama mr. sunshine izliycem fakat kardeşimi bekliyorum onunla izliycem ^^ ben en son woman of dignity izledim çok iyiydi , bu dizide çok iyi bu yıl en çok bu ikisini sevdim ben ^^

      Sil
  4. Hiç Kore dizisi izlemedim, bir şans vermek istiyorum. Niye bunula başlamayayım? Detaylı tanıtım için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu dizi başlamak için güzel olur , yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  5. smile has left your eyes bitirdim sekiz bölümü iyi gidiyor, bakalım nolcak. bu diziye başlıyom. bir de yaniii bir dizi bu kadar sevimli anlatılabilir yaniiii. hep böle annat seeen yaaaa mikemmelsiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bende izliycim , canım seocum oynuyor ^^ ben şimdi the beauty inside da başladım güzel gidiyor bozmazsa kaliteli bir komedi olucak gibi :D
      Ayy çok tişikkir ederim ^^ çok onore ettin beni :D

      Sil
  6. Çok eğlenceli görünüyor dizi , aklımda bulunsun dizi izleyeceğim zaman ilk bunu açarım :)) Ama bu aralar bu işlere bulaşmasam daha iyi, çünkü bağımlılık yapıyor bunlar , derslerim aksamasın. Bir de bitmiş dizi , çok daha tehlikeli. En iyi ben bu yazıdan çıkayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvet çok tatlı bir dizi ^^ Aynen vaktin olduğunda izlersin ben de pek vakit bulamıyorum izlemeye ,sonra da ara açılıyor diziden kopuyorum devam etmiyorum bende :D

      Sil
  7. Senin önerin ile hemen geldim. Spoilerli alanlara dokunmadan okumayı başardım :D İzlerim ben bunu mutlaka, kalemine sağlık güzellik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok tatlı dizi ben çok seviyorum , senin yorumunu da çok merakla bekliyorum :D

      Sil

//]]>