Bollywood Klişeleri , İngilizce

23:51:00

  Evvvveeett şimdi Dünyanın en önemli konusu olan bir konu ile ilgili yazıcammm  o da , Bollywood filmlerinde ki İngilizce ile kafasını bozmuşların klişesi - evet gerçekten muhteşem bir konu - . Artık o kadar çok filmde bu konu geçiyor ki , rahatlıkla buna klişe diyebilirim  . Çok ironiktir ki , abartı olmasın ama Dünyadaki en ilginç İngilizce aksanına sahip bir milletin bu kadar İngilizce konuşma ile kafayı bozutmasına anlam veremiyorum . Filmlerden gözlemlediğim kendi çıkarımlarıma göre , ne kadar iyi İngilizce konuşursan bir anda kast sisteminde yükselmiş bile oluyorsun , diğer konuşamayanlarsa parya oluyor bir anda .  Adamların kast sistemi gibi 21. yüzyıla hiç uymayan , tam bir patolojik vaka olmalarına rağmen , dert edindikleri şey bu , İngolozcoo konuşmak . Neyse yeterince sinirlendiğime göre, izlediğim Bollywood filmlerindeki , üşütmüş ' English loverlarını ' sıralıyorum ;

1 . English Vinglish


  Listemin birincisi tabi ki de , ismi ile müsamma olan bu film , ingilizce mingilizce gibi bir meali olan , Rahmetli Sridevi'nin - ki kendisi muhteşem bir oyuncudur ve Hintlilerde çok severdi halen daha üzülürüm ölümüne - başrolünü oynadığı , çok güzel bir filmdir . Çok güzel bir öz eleştiriye sahip olan ve çokça da güldürüp ve hüzünlendiren çok samimi bir filmdir . Ailecek defalarca izlemişizdir , biraz kendimizi Amerika da ki halimizde gördüğümüzden olsa da gerek çokça da sevmişizdir .

  Başrol ablamız iki çocuk anasıdır ve dünyanın en büyük suçuna sahiptir , o da , İngilizce konuşamaması (!) . Sürekli gerek ailesi olsun gerek alakalı alakasız bütün insanlar bu sebeple onu aşağılarlar . Durum buyken Amerika da ki yeğeni evleneceği için 5 haftalığına , tek kelime İngilizce bilmeden gider ve orada sadece 5 hafta içinde İngilizce öğrenmeye çalışır . 

2. Hindi Medium

  Konusunu şurada ayrıntılı yazdığım,  çok sevdiğim ve yine bolca öz eleştiri içeren ailecek izlenecek bir filmdir .

  Sonradan görme zengin ailemizin , okula başlayacak olan kızları için şehrin en iyi aynı zamanda pahalı ve tabi ki İngilizce eğitim veren okuluna sokmaya çalışırken girdikleri komik hallerini anlatan aşırı keyifli bir film .

3. Happy New Year
   Koskoca Shahrukh Khansın sen niye böyle bir posterdesin 
  İzlemesem bir şey kaybetmezdim dediğim vasat Amerikan komedisi tadında bir filmdi ama Shahrukh Khan için izlenebilir .

  Büyük bir soygun için bir araya gelen bir ekibin , soygunu yapacakları yeni yıl gecesi bir dans yarışmasına katılırlar , yarışmaya onlara hızlıca hazırlayacak olan Mohini ile de böylece tanışırlar . Eeee bunda İngilizce takıntısı nerede diyecek olursanız , saf kızımız Mohini , tek kelime İngilizce bilmez ama en büyük zaafı da İngilizce konuşan kişilerdir - püüüü ben sana ne diyeyim şimdi Mohini - .

4. Daawat - E - İshq
  Bir poster bu kadar kötü olabilirdi galiba
  Yine aşırı sevdiğim, ne zaman moralim bozuk olsa izlediğim bir film , tam şuracıkta uzunnn uzadıya yazmıştım . Çok sevdiğim, derin bakışlı Aditya oynuyor , tipi asla gerçek Aditya gibi durmasa da , muhteşem bir oyunculuğu var bu filmde - kısaca izleyin hahahaha - .

  Gullu çeyiz parası az olduğu için evde kalmış bir kızçemiz , hayali ise ' Amerika da ' ayakkabı tasarımcılığı okumak . En büyük damat adayı kriteriyse , ' Amerikan aksanıyla ' düzgün İngilizce konuşan biri - bak bak kritere bak kafayı yiyeceğim - . Gullu 'nun çeyiz parası ile istediği standartta (!) birini bulamaz tabi ve sinirlenip erkek milletinden intikam almak için kılıp değiştirip zenginmiş gibi yaparak , kendine zengin bir kurban seçer , amacı yüklü miktar çeyiz isteyen zengin kurbanını dolandırıp parası ile Amerika'ya kaçmaktır . Bunun için , eğitimsiz , kıro mu kıro ve en önemlisi İngilizce konuşamayan kebapçı Tariq'ı seçer .

Aradığım romantizm budur 😂

Artı ; Slumdog Millionaire

  Bu film ise üsteki filmlerin tam tersi , başrolümüz Dev Patel 'in İngiltere de büyümesi nedeniyle , İngiliz aksanıyla Hintçe konuşuyor  , tabi durum böyle olunca Hintliler tarafından çok eleştirilen ve sevilmeyen bir film olmuş . Çok garip ve komik çünkü , Bollywood için çok ütopik bir olay , normalde Hint aksanıyla İngilizce duymaya alıştık ama İngiliz aksanıyla Hintçe düşünce bile çok komik .

  Bu filmi bilmeyen yoktur ama yine de konusunu yazalım . Jamal, Kim Milyoner Olmak İster'e katılan , yoksul bir gençtir . Ama şansı ile en son soruya kadar çıkar , bu eğitimsiz fakir çocuk nasıl bilebilir ki diye düşünen polis Jamal'ı tutukluyor ve hikaye bundan sonra başlıyor . Jamal  bütün soruları nasıl bildiğini başlıyor anlatmaya , hepsini çocukluğundan itibaren yaşadığı zorluklarla öğrenen Jamal 'ın geçmişine gidiyoruz böylece . Hintliler sevemese de benim çok keyif aldığım , etkileyici ve şaşırtıcı bir filmdi.



You Might Also Like

16 yorum

  1. ingiliş vingiliş. çok tatlı ivit. diyerlerini izliycem ay saol yaaa özellikle şu aradığım romantizm dediğini izleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy o film çok komikli ben çok seviyorum ,resmen neşe kaynağım :D

      Sil
  2. Bayadır izlemiyorum Hint filmleri. Bu liste çok iyi geldi. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Aamir Khan gibi birinin olduğu sektörde çok fazla çalışmaları gerekebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aamir Khan onların en büyük destekçileri zaten ^^

      Sil
  4. Milyoner dışındakileri izlememiştim teşekkür ederimm :)

    YanıtlaSil
  5. Saliha Abla, Daawat e İshq filmini izledim iyiki izlemişim keyfimi yerine getirdi 2 gündür şarkısını dinleyip duruyorum Mannat'tı sanırım ismi, şarkılarıyla ve konusuyla beni derinden etkiledi açıkçası :D
    Var mı bunun gibi önereceğin komikli filmler :)
    Hayırlı ramazanlar bu arada ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı Ramazanlar ^^ Heheheheehe çok güüüüzeeeelll dimi :D
      Oooo çok var ama ben, gori tere pyaar mein çok seviyorum, tarzları benziyor, çok eğlenceli. Sonra istersen, yine söylerim :D

      Sil
    2. Ben izlemistim milyoneri çokta sevmiştim.
      Ingilizce konusa gelirsen geçen annem hint dizisi izliyordu orda da ingilizce konuşmayan gelin vardi kocasının arkadaşlari hizmetçi sanıyirdu kadını neyse bu hintliler böyle .Güzel konuya değinmişsin .

      Sil
    3. Kafayı yemişler yaa , bir nesil sonrası kendi dillerini unutur kesin :D

      Sil
  6. inglish vingilsh artık arada bir izliyom en sevdiklerimden olduuu bak amaa hindi medium ile aşka daveti de yeni izledim bugünlerde, ikisini de çok sevdim, ya aşka davet ne komik ne eğlenceli yaaa :) yaa böyle olsun bütün filmleer, khoobsurat gibiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aay bizde ailecek bazen açıp izliyoruz english vinglishi :D daawat-e ishq da en sevdiklerimden keyfim yokken açıp açıp izliyorum , birde gori tere pyaar mein var ne zaman üzgün olsam açıp izliyorum çok kalite bir film değil ama seviyorum ben :D
      khoobsurat izlemedim sonam kapoor oynuyordu galiba güzelse izliyim bende :D

      Sil

//]]>