Var Olmak

05:14:00

  Ayy bilmiyorum cidden  bu seferki uzun süreli aramın nedeni - ünlü tribi - , en son Temmuz da yazmışım yani 6 ay geçmiş EEEEHHH YUHHHH !!! Cidden bu kadar geçtiğinin farkında değildim , halbuki ne bitmez yıl diye etrafta küfürler savururken , ay evet ben artık savuruyorum öyle üçe- beşe bakmadan , bakıcak nedenimde kalmadı ki , bozduk biz sorry 💅. Sizi temin ederim benim suçum değil , insanlar beni böyle yaptı , belki de hep böyleydim ama içimde , çok derinlerde bir yerde yatıyordu bu insan , aaaayyyy bişiy diyim mi iyi ki çıktı dışarı bu ruh hastası , insanlar uğraşsın dursun , ben uğraşıyordum içimde , içimdeki manyakla ,  birazda siz uğraşın - uğraşmayın çarparım , hiç kimseye eywallahım kalmadı , sabır taşı çatladı artık - .




   İçimden çıkan yepisyeni kişiliğime aşığım fark edilmiştir - kime edildi ?  kim etti ? - ama memnum olmadığım bazı kısımları var , iyi ve muhteşem bir insan olduğu için çok depresif - Queen problems - , anksiyete desen ÖÖÖÖÖĞĞĞĞĞ yani o derece büyük ve güçlü . Peki soracak olursanız bu muhteşem Queen niye böyle ; dünyanın ahvali , ülkenin sürüklendiği durum ( nolur beni savcılığa vermeyin param yok ) , genç yetişkinlik , beklentiler , bu ülkede bir genç olup, bir geleceğimin olmaması , sorumluluklar , her gün gözümü açtığımda gördüğüm iç açıcı (!) haberler , kadın olarak var olma çabam ve bu liste uzar gider ... Özetleyecek olursam 22 yaşıma girince bir anda dank etti , bu ülkede bir geleceğim yok - kimin var ki ?!- ve ben bu ülkede hem muhafazakar, hem kadın, hem de sanatçı olarak var olmaya çalışıyorum , yani çalışıyorum ama bir 💩 yaramıyor tabi ki , kendime kadar çalışıyorum belki de, fakat kendime bile yetmiyor  .. Bir kadın olarak toplumda var olma çabam akıntıya kürek çekmek zaten . Onun farkındayım , özelliklede muhafazakar çevrede mümkünatsızlığın bile sınırlarını zorlamak oluyor bu , insanlar neden korkuyor hiçbir fikrim yok , kendime ait bir düşüncem olması bile ödlerini kopartıyor ve bu bütün çevreler için geçerli . 



  Yemin ediyorum şöyle bir konuşmaya maruz kaldım ; '' kadınların maske taktığı iyi oldu , çok konuşuyorlardı , susturdu onları '' , pardon ama NEEEEEE !!!!! Birincisi sende kadınsın , nasıl böyle bir şey dersin , ikincisi maskeyi tek kadınlar mı takıyor , üçüncüsü maskenin altından konuşuluyordu ben denediğimde , acaba uyduruk maske mi kakaladılar bana , ' PARDDOĞĞNN BENİM MASKEM SES GEÇİRİYOR , KADIN VERSİYONU YOK MUUĞĞĞ ?!! ' .




  Ucundan da olsa yeni jenerasyon , Gen Z den olduğum için kendimi aşırı şanslı ve bir o kadar da şansız hissediyorum , bu kadar nefret alan başka bir jenerasyon daha var mı , milenyumlar benden iki yaş büyükler sadece,  kendilerine gelsinler ! Halen evlenmedim diye mi rütbe atlayamıyorum acaba ?! Ve evet en büyük problemin , muhafazakar bir genç kadın olarak , hayır hayır bir kadın olarak benden tek beklentileri evlenmem . Bunu sorguladığımda da ben evde kalmış huysuz muamelesi görüyorum . İNANILMAZ . Evde kalmayıp nerde kalacağım pardon da ! Anamın , babamın bile böyle hissettirmediği konuları dıdımın dıdısının bilmem ne zıkkımının gelip de eksikmişim (!) gibi hissettirmeye çalışmasına bir anlam çıkaramıyorum , hak hiç çıkaramıyorum ama bu o kadar tabi , o kadar doğal bir olaymış gibi yaşanıyor ki inanamıyorum duyduklarıma . Öncesinde ehehe diye olayı değiştirip unutturan ben şimdi GELİN ULAN GELİN KONUŞALIM diye daha da üstünde durup - yine- asla haklı çıkamadan ve sinir hastası olarak bitiriyorum ama olsun önemli olan denemek , ✨ kültürlendirmek ✨.  



  Ama gerçekten artık tahammül edemiyorum , her konuşmanın , her konunun , her şeyin evliliğe gelmesine , ÇIĞLIK ATMAK İSTİYORUM !!! Benim hayatımda olma ihtimali bile daha olmayan - ve ihtiyacımın da olmadığı - bir şey üzerine mi kurulu , niye kimse beni merak etmiyor, niye kimse benim düşüncelerimi öğrenmek istemiyor , niye bilimle , sanatla , sinemayla , edebiyatla , hiç yoksa bile siyasetle ilgili konuşmuyor benimle , gerçekten ben her türlü şeyle ilgili konuşabilirim , bilmesem bile anlatsalar, bana öğretseler seve seve dinlerim . Niye kadınlara toplumda rol dağılımı yapılırken salak rolü verilmiş , neden !? Neden zekamın , yeteneklerimin bir değeri yok , neden sadece salağa yattığımda değer görüyorum , neden sadece yaptığım kekin gelecekteki (!) kocamı nasıl memnun edeceği konuşuluyor ama ben şuanda onu kendim için yaptım , ailem için , dostlarım için ... Fakat konu nasılsa,  varlığı bile muallak olan birisine (?) geliyor . Anlamıyorum . Neden hayatımı yarımmış gibi hissettirmek istiyorlar ? Ama ben böyle hissetmiyorum , insandan sayılmak için öyle alelade bir şekilde evlenemem ! 


  Hem çok gencim , hatta çocuğum daha ben ... Fakat o kadar uzun zamandır bu konuşmalara maruz kalmışım ki;  geç kalmışım , yarım kalmışım , hatta be hatta bir birey değilmişim gibi hissettirmişler hep bana . İlk ne zaman muhatap kaldım diye düşünüyorum bu konuşmalara ve ulaştığım cevap , hep öyleydi oldu , ta küçücük bir çocukken bile '' büyü, evlen , anne ol . '' hayatın tamamlanmış olacak sonunda sanki , pefff . Damızlık bir inek gibi hissettiriyor bu sözler .. Ve işin birde şu boyutu var , erk*klere böyle şeyler niye söylenmiyor o zaman , yüzyıllık soru ama nokta atışı naparsın , tekrar , tekrar sorulmalı , duvarlara kazınmalı ! Ciddi olarak bu konuşmaların yüzüme yapıldığı ilk zaman sanırım 16-17 yaşımdı , kenara sıkıştırılmış , utangaç ve panik atak ben donup kalmış ve teyzenin benden 10 yaş büyük bir yetişkin erk*ğe övgülerini bitirmesini beklemiştim , şimdi düşününce bunun pedofili olduğunu fark edip daha da midem bulanıyor ve insanların nasıl bu kadar cüretkar olduğuna şaşırıyorum . 



  Ha birde insanlar beni çok cüretkar addeder , çünkü benim kilomda ve vücut yapımda birinin cesaret edemediği (!) şeyler giyiyormuşum , meali şudur ki , '' senin kilondakilerin giyinemeyeceği , şeyler giyiyorsun pis şişko '' HHWHGWJHERGWHEHWJRWHHRWH . Yemin ediyorum özgüvenle , cüretkarlığın ayrımını anlamıyor bunlar . 



  Ve böylelikle , 2020de aniden dank etti bana , ben bu insanları çekmek zorunda değilim , bunlara sahte bir şekilde gülmem gerekmiyor , beni anlamıyorsa , tamam bitti , bu kadar, konuşma daha fazla , adın çıksın boşver ,  sanki hiç çıkmadı mı ?! HWHWEHWGHEWGEH bir keresinde adım Koreye kocaya kaçmış olarak çıkmıştı , söyleyeceklerim bu kadar , ben delirmeyim de kim delirsin şimdi söyleyin bana ? Artık benim onlara çektirme zamanım 😌😌 . Korona olursam kapısına tüküreceklerim listesi vardı ve oldum ama yine bir azize olduğumdan yapamadım 💅- vijdan problems - . Yani ben korona oldum , ölümden döndüm , artık başkaları umurumda olur mu , olmalı mı ?



  Buraya kadar gelip sinirleri bozulan kardeşlerim için şu Gen Z olumlama / marşı koyuyorum , her sabah üç kere aynaya bakarak söyleyerek kendimizi 💫 kuş gibi hafif 💫hissediyoruz ;








You Might Also Like

20 yorum

  1. Off iyi ki geldin gerçekten daha dün yorum attım :)) O kadar haklısın ki aynı yaştayız sayılır ve sanki hayattaki tek amaç evlenmek mi yani bu mudur 😄 Önce insan kendini bulmalı dünya hakkında ne düşünüyorum hala bilmiyorum bazen mesela, kötülükler bana değmeden gelip gideceğim bir dünya hayatı mı istiyorum acaba ,amaç bu mu benim istediğim, ya da belki ulaşamayacağım hedefler koyup onlar için mi çabalayacağım?

    O kadar üzgünüm ki ben de haberlere, Türkiye'ye. Nasıl düzeltilmeli diyorum, bilemiyorum. Geçen bir haber gördüm o kadar kötü ki. Nasıl diyorum bir insan bunu diğerine nasıl yapabilir?

    Dünyadan da umudu olan insanları izlemeyi seviyorum bu ara. Amaçları olan, iyi geliyor belirsizliğin içinde.

    Umarım güzel insanlarla karşılaşırsın Saliha, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle , daha ne istediğimi kendim bile bilmiyorum bu sebeple evlilik benim için şuan için uygun bir seçenek değil , geleceği bilemem tabi :)
      Ben haberleri izlememe kararı alıyorum her gün ama yine dünyaya karşı umursamaz ve vurdum duymaz kalamıyorum :( insanlar çok kötü demek bile yetmiyor bir noktadan sonra , şeytan bile ar ediyordur yaptıklarına
      Teşekkür ederim bu yorumun için , hepimizin yolu çok iyi insanlarla kesişir inşallah 🥺🥺

      Sil
  2. Öncelikle geçmiş olsun ve hoşgeldiniz:)

    Memlekette kadın olmanın getirisi bu ne yazık ki ve her kadın yaşıyor aynı şeyi.Ya sabır deyip baş çevirmek taraftarı ve uygulayıcısı olsam bile yer yer hücum etsem nasıl olur diyorum ben de :) ama ortaya çıkacak şeyin ( icimdeki canavar :) ) beni mutlu etmeyecek olmasını yüksek ihtimal gördüğümden vazgeçiyorum. Ne oldu ama böyle olunca yakınlar uzak oldu.Koronoda uzaklık için bulunmaz nimet oldu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ve hoşbuldum ^^
      Kadın olmak çok zor , özellikle de bu ülkede , ne yapsam doğru olur bende bilemiyorum maalesef :(
      Koronanın zorunlu görüşmeleri sonlandırması cidden nimet gibi oldu ehhehe :)

      Sil
  3. Şimdi ben ne kuşağıyım? Öncelikli sorum bu.. 🙌same problems same world 🙌
    Fakat sen bu işi yapıyosun reis ne güzel de yazmış bele bele ama ayıp ne öyle açmışsın ağzını yummuşsun gözünü... almazlar bak seni bu açık sözlülükle hahahahshsha neyse yeterince sinir ettiğimi düşünüyor ve şakamı bu kısımda bırakıyorum :)))) seni sinirlendirmek dünyanın en eğlenceli şeyi olabilir. Im sorry but not sorry🤙🏻

    Yaa şu kadınlar çok konuşuyor maske iyi oldu olayı çok komik sadece komik ciddiye asla alınacak bir şey değildi bi nokta da laf anlatılmazlar tayfasını kabullenmek lazım..

    Yarım hissetmek konusunu konuşmuştuk yine konuşalım.. Bu durumda neler düşündüğümü neler hissettiğimi biraz anlatmıştım size özellikle “seninle başlamadı” yı okurken.. bazen bazı düşüncelerin bana mı ait yoksa başkasına mı ailt olduğunu anlayamıyorum... Zaten anlamaya da çalışmıyorum kaçıyorum sonra düşünürüz yav diyip dünyaya dalıyorum.. yok saliha düşünürsem deliririm.. delirirsem düşünürüm... Bu ülkede gelecek ben de görmüyorum maalesef.. Bir imkanı olsa giderdim. Gerçekten giderdim... belki geri dönmek isterdim ama gitmeden asla bilemeyeceğim sanırım... Darladın bizi be kadın oynak bi şeyler çal da keyfimiz yerine gelsin aşşqııııım (meşhur videodaki kadın alıntısıdır)
    Darlandum Kübik kaçar🤞🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende Z jenerasyonu olmuyor musun 😳 yani öyle olman lazım , bilmiyorum yaa karman çorman bunlar .
      NOLURR BENİİ ALIN NOLURR (!) HEHEHWHEJEHEJEHEHWHE
      Öncelikle abv seninle başlamadı , psikolojim halen düzelmedi nalet kitap , ben delirdim zaten düşünmekten sen zaten biliyorsun beni 😉😝😌
      Espriyi anladım bu sefer kıpss 😌😌
      Tenkuuuu yavrumm yorumun için

      Sil
  4. Bu arada hikayemin yeni bölümünde biraz bu konuları eleştirdim okumak için www.elhasil.com gahshshshs

    YanıtlaSil
  5. baştaaan sona kadar o kaaadaaar haklısın ki iç sesim bile olabilirsin söylediğin her şeye ben de sinir oluyorum ama artık duymazdan görmezden gelip umursamıyorum kendi çirkin düşüncesinde boğulsun o insanlar umursama valla bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy umursamadan da yapamıyorum ki benn :/ hani cidden buna konuş konuş duvara konuşmak gibi boş dediklerime sadece bomboş bakıyorum , kafamda müzik falan çalarak dinliyorum onlaru ,beynim otomatik sansür uyguluyor ajjajajahaj

      Sil
  6. Allah seni napmasıııın seni okumak büyük mutluluk her zamanki gibiiii :)

    YanıtlaSil
  7. Yaa hhahah çok iyiydi benim maskem ses geçiriyor kadın versiyonu yok mu :d Bu bloğa ilk defa yolum düştü ama iyi ki düşmüş okurken çok eğlendim çok. Özür dilerim acınız bizim kahkahamız oldu ama yapacak bir şey yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hoşgeldin ^^ yokk canım ne özrü kendi acıma gülmesem ben şimdiye delirmiştim HWHRHWHEHWHEH

      Sil
  8. Yazılarını özlemişiz, iyi ki yazdın Saliha abla :)

    İnsanlar hadsizleşiyor ve hududu aşıyorlar kimi zaman ama farkında değiller ne yazık ki... Bir de muhafazakâr kimliğe sahip bir kadın olunca 18'e girdik mi evleneceğimizi falan sanıyorlar herhalde bazı teyzeler, yani tamam o tür bir seçim yapana da elbette saygı duyarım, sonuç itibariyle herkesin kendi hayatı ama günümüz koşullarında 18 yaş yazan,çizen, okuyan, araştıran, kendini gelistirmek ve vizyon sahibi olmak için çabalayan insanlar için çok çocuk bir yaş. Kendini tanımadan, kendinle kavgalarını bitirmeden, kendini gerçekleştirmeden böylesi ciddi bir işe karar vermek için henüz çoook erken yaşlar bizim yaslarimiz.

    Artık yaşlı teyzeler, konu komşu idrak edebilmeli tüm bunları. Sonuç itibariyle 21.yuzyildayiz, hayatın dinamikleriyle birlikte insanların olgunlaşma yaşlarının fazlasıyla ilerledigini düşünüyorum ben, ki ergenlik yaşının 25'e kadar çekildiğini de söylüyor birçok uzman. Ama işte n'aparsın, herkese laf anlatmak kabil değil :/

    Gelgelelim maske muhabbetine, konuşkan bir insan olarak bir türlü beni de susturamadı şu maskeler ya hu, cidden bizim maskelerde mi bir sorun var acaba (!) Tüh; büyük resmi kaçırdık yine, iyi mi...

    Hemcinslerine karşı böylesine düşüncesizce konuşan ve onları genelleyip aşağılayan kadınlara acıyorum. Çok yazık...

    Kendine çok iyi bak Saliha abla, kocaman sevgiler <3

    Not: Şimdi tekrar gözden geçirdim de yorumumu, niye bu kadar ciddi bir üslupla yazmışım ben yaa, kendimi öyle bir kaptirmisim ki konuya az daha kaynak falan gösterip makaleye dönüştürecekmisim yorumu ahahahahahah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende özlemişim 🥺
      "İnsanlar hadsizleşiyor ve hududu aşıyor " çok haklısın ve evet cidden farkında bile değiller çünkü toplumda bunlar tabii ve normal olaylar , özellikle de bunu kendi bulunduğum - aslında hiçte beğenmediğim - ortamdan uzak bir yere mesela anneannemlere şehir dışına gidince fark ediyorum ki insanlar kat be kat daha kabalar ve hakları olmayan konularda konuşma hakları olduklarını sanıyorlar çok şaşırıyorum ,hatta dayanamayıp hoşlanmadığımı söylediğimde aşırı bozulmuşlardı da beni anneanneme şikayet etmişlerdi 😳
      Ahh evet evett , "sen okuyor musun , çalışıyor musun , hayır mı ,ee evlen o zaman kızım " sürekli maruz kaldığım konuşma , tabi ki hazır hisseden , doğru kişiyi bulan evlensin ama istemeyen yada hazır olmayan da rahatsız edilmesin .
      Hepimiz şu maskeciden bir şikayetçi olalım bize uyduruk maske kakalamış resmen ajsjjaja
      Ahhshahs çok keyifle okudum yorumunu , seninle dertleşmeyi özlemişim 🥺🥺

      Sil
  9. Toplumun evlilik baskısını maalesef hepimiz yaşıyoruz. " Size inat evlenmiyorum.hıh. Şimdi ne yapacaksınız bakalım" diyerek onları şoka sokmayı her ne kadar istesem de, çok ta masumane olmayan kibar yöntemlerle iğneliyorum. 😊 Onlar şaşkın, ben memnun. Çünkü bazı insanlara müsamaha göstermek, hayatımız hakkında hüküm verebilecekleri düşüncelerine kapilmalarini sağlıyor. Çok kaba olmadan bir şekilde onu alınmalı bazılarının. 😂 (Resmen içimi dökmeye gelmişim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırları koymazsak devam ediyorlar , çok doğru :) toplumun eğlencesi başkalarınım hayatları cidden . ❗Burası güvenli, yargısız, iç dökme alanı ❗rahat rahat iç dökünüzz :D

      Sil
  10. son yazıma koydum bu yazınıı :)

    YanıtlaSil

//]]>