Age of Youth 2 Konusu ve Yorumum

03:28:00

  İlk sezonu , iki günde izleyip , bu nasıl son , diye isyanlara girdiğim dizi , Age of Youth . Herkes benim gibi sonuna isyan edip , kazan kaldırmıştı ki , ikinci sezon haberleri geldi , ben,  bak emin misiniz ? Bir yanlışlık olmasın , diyemeden ikinci sezon, geldi ve geldiği gibi çok çabuk gitti . Halen sindiremedim , çok ani bitti ama üçüncü sezon gelebilir diyorlar , suyunu çıkarmayacaklarsa gelsin tabi , ikinci sezon beklentilerimi karşıladı .


  Belki ilk sezonu izlemeyen olmuştur , kısaca konuyu özetleyecek olursam , birbirinden farklı hayatları ve karakterleri olan 5 kızın , ev arkadaşlıkları ve hepsinin ayrı ayrı hikayesiydi  .  ' Sadece bu mu ? ' , diyecekler var biliyorum bende dedim ama dizi o kadar samimi ve hayatın içinden ki , ister istemez sizi içine çekiyor . Herkes kendinden bir parça bulmuştur dizide , çok gerçekçiydi , fantastik , benim niye böye hayatım yok yıhaaaa diye dolandırmayan bir diziydi ,  bir kızın etrafında üç tane  chaebollar , yoktu - aman yarabbim ne büyük eksiklik (!) - .



  Neyse çok uzatmadan konuya geçeyim,

  Bir yılın ardından , Yoon Jin Myung , Çin den dönmüştür , tam kızlar hepimiz , toplandık artık diye sevinecekken , Kang Yi Na iş için uzaklara gitmesi gerekir .  Jung Ye Eun ise , bir yıl önce başına gelenler yüzünden , sosyal fobisi oluşmuştur ve bir yıl , okulu dondurmuştur . Yoo Eun Jae 'nin ise hayatının merkezine yerleştirdiği erkek arkadaşından ayrılmıştır - tam salak bu kız , bekle sana sonra gelicem , bekle sen -  . Song Ji Won ise , bildiğiniz , Song Ji Won dur . Bunca olay içinde , birde Kang Yi Na'nın boşalttığı odaya , yeni biri taşınır ama gizem dolu biri , soğuk , erkek gibi giyinen , kısacık saçlı , bizim minnak kızların yanında aşırı uzun olan , onlarla iletişim kurmayan biri , Jo Eun .



* Dizi ile ilgili korkularım vardı , ilk sezonun verdiği tadı vermezse , ya saçmalanırsa , diye. Ama korkularım yersiz çıktı , ilk sezondan kopuk olmadan , devamı niteliğinde ama yine de çok apayrı bir şekilde devam etti .

*Geçen sezondan farklı olarak , renkler çok farklıydı , bu sezon ışıkları patlattılar resmen . Yüzleri çok güzel görünüyordu ama ben ilk sezonun renk tonlarını her ne kadar , bunalımlı bir havası olsa da , daha çok seviyordum . Fakat şunu kabul etmeliyim ki , kızlar bu ışıkların altında çok güzel görünüyordu , ciltleri de çok temizdi , bütün dizi boyunca ciltleri ne kadar güzel diye konuştuk  kardeşimle , özellikle Yoon Jin Myung 'un cildi çok güzeldi .


* Diğer bir gözüme çarpan farksa , geçen sezon daha çok kızların iç dünyasını ve hayatlarının her alanını gördük fakat bu sezon , daha çok kızların aşk hayatları üzerinden ilerledi fakat yarısından sonra hikaye derinleşmeye başladı ve hikayenin daha aceleye gelmesini sağladı , keşke başından asıl olayı görebilseydik . Özellikle sonu çok aceleye gelmişti , en az iki bölüme daha ihtiyacı vardı . Ama buna rağmen hiçbir bölüm sıkılmadım , çok eğlenerek izledim .


Spoilerın dibine hazır mısınız ? Ben çok hazırım , izlemeyenler aşağıyı okumasın , benden uyarması .

* Sevmediğim tek şeyse , Yoo Eun Jae . Karakteri oynayan oyuncu değişince , aşırı sinir bir karakter olmuş . Kızın oyunculuğu sıfır , net söylüyorum SIFIRRR . İzlerken ekranı yumruklamak istedim , bir insanda hiç mi yetenek olmaz ya . Karaktere bürünmeye çalışınca , iyice çileden çıkaran biri oldu , saf ve masum takliti yapacağım diye , cidden aptal ifadeler takındı . Orijinal oyuncu ile anlaşamadılarsa , karakteri kaldırabilirlerdi niye bu kızı getirmişler . Zaten bu sezonda hiçbir mantıklı hareketi yoktu , sürekli ' sunbae , sunbae ' diye dolandı durdu , insanda azcık bir gurur olur , kız kendini rezil etmekten başka bir şey yapmadı , herkesin derdi başından aşkınken , bu sürekli sunbae diye vızıldanıp durdu . Kısaca hem karakterden hem oyuncunun kendisinden ciddi bir tiksindim .


* Yoon Jin Myung 'a , geçen sezon aşırı uyuz kapmıştım , sürekli bir bunalımlı  ve kimseyi umursamıyor , aynı zamanda da aşırı bakımsız , onun sahnelerinde ben zaten ölmüşüm çalmasını bekliyor insan . Ama bu sezon , bir u dönüşü yaptı , görünüşü ciddi ölçüde değişti . İyi ki de değişti , o ne öyle paspaslar paspal . Bu sezon tarzını cidden beğendim , gömlekleri özellikle çok güzeldi . Cildini ciddi kıskandım , birçok Kore dizisinde ciltleri güzel oluyor ama bir başkaydı , çok güzeldi , şimdi durup dururken kıza nazar değdirmem inşallah 😂. Kızı övmem bitti sandınız değil mi , hayır , saçıda çok güzeldi , aşırı yakışmıştı . Senaristin bu kıza niye böyle bir değişiklik yapma nedenini anlamasam da , iyi ki değişti .


* Yoon Jin Myun'un , Heimdal 'a yardım ederken bu kadar değişeceğini tahmin etmezdim . Başta bu Heimdal'ın dizide olma amacını ciddi sorgulamıştım ve ya bu Heimdal , Şef 'in yerine geçer diye endişelenmiştim . Ama sonra anladım ki , Heimdal , Yoon Jin Myun'a , insanların problemleri ile ilgilenmeyi öğretti , bencilliği onun sayesinde bitti . Ama kız ne uğraştı onun için , dizi bir ara Jin Myun'un bitmeyen çilesine döndü diye , düşünmeye başladım .

Duyun bunu , duyun ! 😂😂
*Şirketin çocuğu , sözleşme bitmeden atmasına sinir oldum , birde üstüne çocuğu şirkete borçlu yapmaları ayrı bir sinir durumdu ama o da niye inat ediyorsa , istenmediğim yerde durmam deyip çekip gitsin işte .

*Ha birde Şef demişken , bütün dizi şefin gelmesini bekledim , iki kere çıktı , zaten birinde sadece mesajlaşırken gördük , diğerinde de sağ olsun nerdeyse final vakti geldi . İlk sezon bu kadar ütopik biri olamaz , diyerekten adama hayran kalmıştım , yani bizim bakımsız , uykusuz , suratsız kızı seven bir insandan bahsediyoruz .

Ji Myung ile aynı hissediyorum
*Bu sezon hiç yüzünü görmemek , çok büyük bir hayal kırıklığı oldu . Ama geldiği bölümde , Heimdal , Yoon Jin Myung'un ismini sahnede haykırınca , kızı saklamaya çalışması , en sevdiğim sahnelerden oldu  , ah adam bir sahne geldi ondada hayran kaldım .


* Jung Ye Eun , geçen sezon ikinci uyuz olduğum karakterdi ama senarist beni şaşırtmaya devam ederekten bu kızçemizi de değiştirdi - Allah razı olsun - . Geçen sezon cadının önde geleni , kemalim yapmaz kıvamı , ruh hastası erkek arkadaşını bırakmayan bir salaktı . Sonunda da bu manyak erkek arkadaşı kızı kaçırıp , psikolojisini bozdu ama bu manyağın böyle yapacağı belliydi , kızın salaklığı hep . Neyse bu sezon , bu olanlar yüzünden , sosyal fobisi olarak dolandı durdu . Simsiyah giyinip , saçlarını salıp , makyajsız etrafta samara gibi dolansa da , yeni tarzına bayıldım . Geçen sezon bir bu kızın abartı pembiş tarzına, aşırı gıcıktım , çok sinir duruyordu , bu sezonki tarzı her ne kadar , bunalımdan dolayı da olsa , çok güzeldi , her dizide böyle giyinen kızlar görmek istiyorum . Ona mesaj atanın başta hapisteki , eski erkek arkadaşı gibi gösterseler de , sonunda yakın arkadaşı çıkması çok saçmaydı . Geçen sezon kıza ne kadar uyuz olduysam , bu sezonda acıdım ve sevdim diyebilirim .

* Bu sezon , geçen sezona tam olarak zıt bir erkek arkadaş bulması ise büyük bir şok daha yaşattı . Sen git , yakışıklı , popüler ama psikopat birinden sonra , inek , baba gibi giyinen , yalnız ama çok temiz kalpli birini bul , hayret doğrusu .  Başta bu rol için Onew ile anlaşmışlardı sonra hakkında skandallar çıkınca diziden çıkarmışlar , iyide olmuş bence bu role Onew hiç uymazdı .Bu çocuğunda oyunculuğu ilk defa görmeme rağmen sevdim . Giyim tarzı beni öldürse de , Kwon Ho Chang aşırı saf ve temiz kalpliydi . En sevdiğim erkek karakteri oldu aynı zamanda - şeften sonra ama o da yoktu - . Ye Eun , ile arasında ki diyaloglar çok tatlıydı .


* Saf olduğu kadar , zekiydi , zeki olduğu kadar saftı - kısır döngüye giriyorum ben - .

  Varan 1 ,
Varan 2 ,


* Kısaca favori çifttim ikisi oldular, geçen sezon ki hödükten sonra, bu çocuk ilaç gibi geldi .

* Song Ji Won , başta amaçsızca dolaşmaya devam ediyordu, sonra olaylar karıştı . Güzelim Im Sung Min 'i sinir etmeye devam etti durdu , bizde senaristte , bu ikisini niye bir araya getirmiyor diye , içimizden saydırdık durduk . İki sezondur , bir türlü , bir araya gelemediler, sinir hastası oldum , sinirrrr ! Senarist adamı hasta ediyor sağ olsun .


*Bu sezon olaylar,  daha çok Song Ji Won ' un niye böyle olduğu gösterir haldeydi , çözülse ne olacaksa kız halen garip davranıyor . İlk olayı araştırmaya çalışıp başaramayınca aman boş ver moduna geçip sonra gizemli mektup ortaya çıkınca , o kadar yıl gazetecilik okuduk bir işe yarasın diye mi düşündü ne yaptı anlamadım , araştırmacı kişiliği ortaya çıktı .


Ama keşke ortaya çıkmasaydı , o ruh hastasının eve gelip hepsini rehin almasına ve bir güzel şiddet görmelerine sebep oldu -ben anlamıyorum , niye bu kızları gelen  rehin alıyor giden rehin alıyor -  . Benim anlamadığım ise bu amca bunları rehin tuttuktan sonra neden bırakıp gitti , peki bu saftirikler niye polise gitmedi , sonra amca yine gelebilirdi ama gelmedi , bunlar hep aklımda soru olarak kaldı . Kızların bunu yaşadıktan sonra hepsi , hayatını yine eskisi gibi yaşaması yada hayata adapte olmaya çalışmaları , aşırı gerçekçiydi, dizilerde göremeyeceğimiz türde bir bölümdü , kimse o bölümü sevmese de , ben çok yerinde bir bölüm olduğunu düşünüyorum .


* Ama bütün yaşadıklarına rağmen , yılmayıp , resim öğretmenini dava etmesi ve suçlu konuma düşmesi fakat yine de Song Ji Wonluğundan bir şey kaybetmemesi güzeldi , bir o değişmedi dizide karakter olarak , o da eksik kalsın artık . Birde şunu eklemeliyim ki , bu sezon en çok bu kızçenin oyunculuğun beğendim , zaten dizi biter bitmez kıza yeni dizi teklifleri gelmiş , iyi iyi gelsin .


* Im Sung Min , hakkında konuşmak istemiyorum , aslında istiyorum ama bir yandan da istemiyorum . Güzelim çocuğu harcıyorlar, Ji Won'un kankası mı , asistanımı belli değil çocuk böyle sürünüyor orada burada , böyle bir acıklı acıklı bakıp duruyor ,  halbuki bu çocuk Healer da nasıl bakıyordu , çöktü çocuk çöktü .


* Jo Eun , başta ne sorunlu tip dedim ama sonra çok sevdim , belki de karakterini kendi karakterime  benzettiğimdendir . Kendimdeki bütün salaklıkları onda da gördüm , gerçi bu durumda sevmemem gerekir ama 😂 .

*Başta bunun problemi ne , diye düşünürken , sonra sonra , şans eseri tehdit mektubunu bulup , bu kızları suçlu sandığı için saçama sapan davrandığını anlamam ve aşırı derece saf bir kızcağız olduğunu anlamam bir oldu . Hatta kendi getirdiği mektup yüzünden , psikopat adam onları rehin alıp da , tek yaralanmayan o olunca , ağlamaya başladı ve yaralanmadığı için özür diledi .



  *Kendimde gördüğüm bütün salaklıkları onda da gördüm dedim ya, mesela rezil olmaktansa öleyim daha iyi modunda - yazık yavrum , ben aştım bunları sende aş artık - .

 
* Birde aşamadığım , özelliklerimde var , zavallımda - bu durumda bende zavallıyım , tövbe yarab - . Biri onu üzünce kötü olmaya çalışıyor ama yarıda bırakıyor , ya hiç kötü olma yada tam kötü ol dimi , bir ayarsızlık nedir ama bu .


* Seo Jang Hoon , iyi çocuktu , kızların başındaki teyze gidince yerine bakar gibi bir hali vardı , sanki gelen geçene sen benim ablama mı baktın diyecek gibiydi 😂 . Etrafta sürekli noona , noona diye dolandı durdu yavrum . Boyuna posuna bakmadan birde Jo Eun'u sevdi ki , tam şenlikti bence o kısım . Aslında aşırı uyumlu bir çift olsalar da boy olayı fazlaca gözüme battı , hatta kızcağız bile çocukla dalga geçti - günah günah - . Ama bunlara rağmen sevimli bir çifttiler .


* Ayrılmasına çok üzüldüğüm karakter olan , Kang Yi Na , arada konuk olarak gelse de tatmin etmedi , bütün dizi boyunca kızın eksikliğini hissettim durdum . Gerçi gerçek hayatta pek bu kızdan hazzetmem , T-ara skandallarından dolayı ama şimdi eğri oturalım doğru konuşalım , kızın oyunculuğu iyi ve karakteri dizide çok önemli bir bel kemiği özelliği taşıyordu . Onun gibi cazgır bir kız dizide gerekliydi , gerçi Jung Ye Eun , tam cadıda olsa , kızcağızda değişti , cazgır kız kotası boş kaldı . Tamda doğru yola girmişken bu kız , şimdi nasıl olacak diye merak ediyordum ama artık önümüzdeki sezonlara bakacağız - tabi yeni sezon gelirse o da - .


* Kang Yi Na 'nın olduğu ilk bölüm en sevdiğim ve en eğlendiğim bölüm , özellikle araba ile olan imtihanlarında çok güldüm .






You Might Also Like

22 yorum

  1. Çook sevdiğim bir dizi. İkinci sezon çıktığında çeviri günlerini büyük bir merakla beklerdim. Biteli oldu baya ve başka hiçbir dizi age of youth'ın yerini dolduramazz.😩😄 Evet üçüncüsü de gelecek bence çünkü sonu sürprizli bitti yine ilkindeki gibi boşluklar hissetti izleyici. Dizi konusuyla, gündelik yaşamla uyuşmasıyla, ost'larıyla bir harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet doldurmaz :( inşallah gelir üçüncü sezon , gelicek iması verdiler ama olurda gelmezse çok üzülürüm . Ve evet ostları muhteşemdi ^^

      Sil
  2. Git git git bitmedi spoiler :)) daha ilk sezonu izlicem ben 😅

    YanıtlaSil
  3. ayyy bunun ikinci sezonunu izlicem bi deee stranger things ikinci sezonu izliceeem dahaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stranger things izledim ben , hemde ilk çıtığı gün , ay ço heyecanlıydı ^ ^ şimdi de gilmore girls ve american housewife izliyorum , onlarda çok güzel

      Sil
  4. yazı harika olmuş özellikle eun jae karakteri hakkında yazdıklarına noktasından virgülüne katılıyorum :D eğer üçüncü sezon olursa ki büyük ihtimalle olucak çünkü çok ucu açık bir şekilde bitti ikinci sezon inşallah eun jae karakterini çıkarırlar :D vee en çok istediğim şey ise kang yi na tekrar eve dönsüünn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok şükür tek ben değilmişim :D ay çıkarsınlar ya o ne öyle , tövbe tövbe :D evettt dönsün ^^

      Sil
  5. Age of Youth 1 kalbimize taht kurmuştu 2 ile bence yerini sağlamlaştırdı güzel yazı olmuş.:)
    Banada beklerim sevgiler ~
    https://ruhsa.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin o zaman ^^ bende iade-i ziyarette bulunacağım en kısa zamanda :D

      Sil
  6. Age of Youth'ın ilk sezonunu izlemedim dahakii ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ilk sezonu da çok tatlı izle bence ^^

      Sil
  7. 2.sezonun bi bölümünde jin myıng eve geliyodu diğer kızlarda bi oyun oynuyolardı telefonlarından araba oyunu o oyunun adını bilen varsa lütfen yazsın \^-^/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir fikrim yok ama belki bilen biri vardır ^^

      Sil
  8. 2.sezonun bi bölümünde jin myıng eve geliyodu diğer kızlarda bi oyun oynuyolardı telefonlarından araba oyunu o oyunun adını bilen varsa lütfen tazsın��������

    YanıtlaSil
  9. merhaba blogunuzu uzun zamandır okuyorum ve çok harikasınız age of youth benim en sevdiğim kore dizilerinden biridir harika anlatmışınız

    size bir kaç sormak istediğim soru vardı mail adresinizi bulamadım acaba nerde bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyy çok teşekkür ederim , onore oldum ^^ çok mutlu ettiniz mesajınızla :D
      tabi buyrun mail adresim ; saifesaliha@gmail.com

      Sil
  10. Şimdi yalan yok uykum kaçtı bende bloguna sardım ben bu diziye aşığım yaa nedenini bilmiyorum yanii ama tam boyle cerezlik kafa dagitmalik bir dizi ve ben ikinci sezonunu inatla izlememistim izledikten sonra birinci sezondan daha cok sevdim cunku ikizler olmak bunu gerektirir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım senin sınavın yok mu ne yapıyorsun sen hahaahahah :D
      off bende bir kere daha izleyesim geldi şimdi :D ikizler olmak adlı bir çalışma gibisin maşallah :D

      Sil
  11. Bu guzel dizinin 3. Sezonu varmi çok güzel dizi

    YanıtlaSil
  12. Lutfen bu dizinin 3 .sezonunu da yapsinlar

    YanıtlaSil

//]]>