Son Zamanlarda 7

06:32:00

  Son zamanlarda ,
 
  aniden bir sinir geliyor ki , karşımdakiler de bende şaşırıyoruz. Tamam normalde de aniden sinirlenen , öfkelendi mi elimden ne çıkacağını kendimde kestiremediğim biriyim , ama çok kısa sürer , sonra hiçbir şey olmamış gibi olurum bir anda . Hayır kabul etmiyorum , bipolar filan yüzünden değil bu , yani umarım öyle değildir  😂. Hep Adana geninden bunlar , aniden parlıyoruz , bana da zaten dedenin mirası olarak huylarını mı aldın diyorlar  😠 .



  Dedem de - Allah rahmet etsin -  , babamda benim gibi aniden parlayan ve hemen eski hallerine dönen insanlar, ben bunun nedenini bizim ruh hastası olmasına bağlıyordum , yani tek tanıdığım Adanalılar babam , dedem nerden bileyim dimi . Şimdi Adanalı bir komşumuz var , o anlatıyor akrabalarını , diyor , sürekli kavga ediyorlar diye  , iki dakika sonra normalle dönüyorlar , bende dedim biz anormal değiliz o zaman sadece Adanalıyız , hahahaha . Ne diyordum , sinirlenince ne yapacağımı kestiremiyorum , böyle ellerim ayaklarım titriyor , gözlerim pörtlüyor , karşıdakini korkutuyorum .

  Ama karşımdakiler de hiç anlayış yok , ben sinirliyken ciddiyetsizliğe tahammül edemem , yani ben sinirliyim , karşımdaki hooohoo , hehehhehe gülüyor , o zaman ateş püskürüyorum işte , bak sinirliyim diyorum yapma ama cıkkk yapacak , illa delireceğim , bak yine sinirlendim 😤 . Birde şu beni çok sinir ediyor , neye sinirlendin , yaa sinirlenmedim diyorum ama karşımdaki inanmıyor , bu sefer gerçekten sinirleniyorum - oyy oyy atarlanmışım ben baya -, bir rahat bırakın yani . Sinirlenince ben de kendimi , tıkınırken buluyorum , ohhh ye işte,  ne güzel mazeret .


Ama sinirime kesin çözüm yemek yapmak , gerçekten yaa , ciddiyim , yemek yapmak çok rahatlatıyor beni . Hele sebze doğramak terapi resmen , bunu kime söylesem bana uzaylı muamelesi yapıyor ama olsun , ben ciddiyim . Bir şeyleri doğramak , rahatlatıyor , annem kızım sen psikopat mısın diyor , acaba öyle miyim , bilmiyorum 😂 . Dün sinirlendim yine dağa taşa , sonra da uyumadım sabahın beşinde kalktım patates doğradım , ohhhh o kadar rahatladım ki , sinir stres , hiçbir şey kalmadı .


  Sinirim ile ters orantılı  , gereksiz bir şekilde mutluyum , hayırr mutluyum diye üzülmüyorum , mutlu olduğum anlar içinde mutluyum - hayır manif depresif , bipolar filan değilim , gerçekten bak - . Hayat üzgün olmak için çok kısa , ve ben zamanında gereksiz çok mutsuz oldum - çok yaşlıyım ya (!) bunu diyorum - ve hayatımda dönüp baktığımda üzgün anlar değil , kötü zamanlara rağmen gülen bir ben hatırlamak istiyorum - iyi güzelde bir de sinirli olmasam - .


  Aslında biz insanların mutlu olması için çok neden var , mesela şuanda eski bir şarkıyı dinliyorum ve bu bir çoklarına duygusal gelebilir ama ben çok mutluyum , onu yeniden dinleyebildiğim için . Kardeşime diyorum çok garip hissediyorum , çok mutluyum - elhamdülillah - , o da , korkmuş ve iğrenmiş bir ifade ile , benden uzak dur diyor , çarpıldın mı diyor 😁, durup dururken niye mutlusun diyor , bende iğrenç espriler yaparak kendimi yerlere atıyorum , bundan çok zevk alıyorum , karşımda ki espriden iğrenince ben daha çok eğleniyorum .


  Teyzemler geldi bu arada , daha önce büyük teyzemden biraz bahsetmiştim , bu küçük teyzem , benden 16 yaş büyük ama üç çocuğu var . Yaşı en yakın kuzenim de onun çocuğu zaten , kuzenlerim içinde en büyük benim , işte bu kuzenimde benden 2,5 - 3 yaş küçük erkek ama , ondan sonra 3,5 yaş küçük bir kuzenim var onunla çok yakınız kardeşimle de aynı yaştalar , biz üçümüz birleşip erkek kuzenimi gıcık ediyoruz . Yaz tatili amaçlarımda onu gıcık etmek yazmıştım hatta , hatırlayanlar vardır belki ve rezil bir şekilde diğer kuzenimle onu çekiştirdiğimiz mesajlarımızı teyzem görmüş , çok rezalet , ne yapıcam. Neyse teyzem ve küçük kuzenlerim geldi , erkek olan tatil için Isparta ' ya gitmiş .

  Diğer teyzeme temizlik aşığı yazmıştım ya , bu teyzem de öyle saat gece ikiye gelirken etrafı temizliyor düşünün yani , ben teyze ben yoruldum burada diyorum ama devam ediyor , bizim sülale niye böyle ve ben niye bu kadar zıttım bilmiyorum .


  Küçük kuzenlerim kız ve kardeşim Enisle çok iyi anlaştılar - ay maşallah - , Enis benden 14 yaş küçük , kardeşimden de 10 yaş , tabi bizimle kardeş gibi pek oynayamıyor biz oynuyoruz onunla ama yaşı yakın biri ile bir değil . Şimdi kızlar gelince çok sevindi , kardeşi gibi geldi onlar , sürekli oyun oynuyorlar - aman bana bulaşmayın da 😂 - , hatta Enis onlarla evcilik bile oynadı , çok güldüm ya , büyüyünce çok dalga geçeceğim , ben kız bebek olmam demiş ve çok sevdiği benim ise tiksindiğim bir fare oyuncağı var , onun başına taç takmış onu oynatıyor , tabi ben görünce kahkaha atmamak için hemen odadan çıktım , kardeşim ile sonra katıla katıla güldük .

  Kar yağıyor İstanbul da bu arada , onu izlemek çok güzel. Kuzenlerim , teyzem ve kardeşlerim dışarı çıktı , ev bir sessiz oldu - bu cümleyi bitirdiğim anda , bir patırdı koptu, hurra diye eve girdiler - . Bende pasta yapıcam  - inşallah - onlar evde yokken ama çok üşeniyorum , çok uzun zamandır pasta yapmadım , kaç ay oldu bilmiyorum  , içimde ki pastacı geri döndü . Küçük kuzenimin doğum günü de yakında ona sürpriz yapacağız , inşallah güzel olur . 


  Kardeşimin bir arkadaşı var , kardeşim olan bir şeyleri anlatıyor , bende diyorum ki bu kızda blogger olma potansiyeli var , çok komik ve anlatmayı seviyor filan diyorum , kardeşimde bana onun ablaları , ona sen kesin her şeylerini anlatan bir blogger olursun diyormuş , dedi . Hıhh biraz bozuldum yani , Allah Allah ne varmış yani anlatıyorsak , bunları gelecekte okuyup eğlenmek için yazıyorum ben - hayır atarlanmadım , sakinim -  . Blogger çok güzel gelseniz ya , kopun kopun gelin .

  Bir süre resim bile demeyin bana, gerçekten sinir hastası olmama az kaldı , instagram da takip edenler, belki hikayemde görmüştür zaten , bir resim çiziyorum , ama yakında sinir hastası olucam onun  yüzünden , gerçi bitti artık ama siniri geçmedi . Yani resim çizmek bana huzur vermeli sen niye beni sinir hastası yapıyorsun , küçük küçük ayrıntılar beni delirtti . Yenisine başlamayı gözüm yemiyor yani o derece , göz numaram büyümüş bile olabilir bu sebepten .

Kesinlikle Ben

  Yalnız şimdi fark ettim de ne kadar saçma ve dengesiz bir yazı olmuş , okumaya dayanana kocaman bir peki .


Not: Gifler Tumblr dan alıntıdır .

 

You Might Also Like

28 yorum

  1. Öyle tatlış yazmışsın ki yazıyı bitirene kadar gülmekten ölecğimi farkedince okumayı bıraktım 😂😂😂😂😂😂💙💙💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah , yorumun salak bir şekilde sırıtmamı sağladı, çok tatlısın ya ^^

      Sil
  2. Ay ne kadar çok seviyosun konusmayı 😃 masallah diyimde nazar deymesin tammmı 😃 Bende birden sinirlenirim.Böyle burnumdan alevler çıkar kızarır bozarırım.Ama bana dokunmucaklar gecio 😃 bence samimi bir yazı olms.Ben beğendimmmm 😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheehe , severim biraz konuşmayı , tamam biraz değil kabul :D bize konunmasınlar :D teşekkürler ^^

      Sil
  3. Kocaman bir peki mi? Pekiyi olsun o ben alayım :D
    Ben de son zamanlarda sesimin ne kadar yüksek çıkabildiğini fark ettim, sinir krizine girdiğim sıralarda. On beş tatili bana zehir eden bir kardeşim var yahu T^T Dün arkadaşımla telefonda konuşurken bir anda odaya girdim ve büyük türkçe sözlüğüm(1452 sayfa) ile osmanlıca türkçe lugatımın(1195 sayfa) üstüne oturmuş O_o Onlar benim en değerli şeylerimden yahu T^T Sonra o velede bir bağırmışım azıcık kendimden geçerek, telefonun öbür ucundaki arkadaşım korktu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde yıldızlı pekiyi :D
      Benim sesimde tiz ve çığırınca herkes opera izliyormuş hissiyatına bürünüyor , kapı çencere yıkıcam yakında :D
      Ay bende kitapları yere atınca filan çok kızıyorum ya , kardeşlerimle hep kavga ediyoruz bu yüzden :D

      Sil
  4. Arada hepimiz birer adanalı olabiliyoruz no problem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana bütün ülkeyi etkisi altına aldı :D

      Sil
  5. :))) Konular da gülümsedim okurken Bende sinirliyim Bizi seven böyle kabul etsin :) Yapıcak bir şey yokkkk :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gülü seven dikenine katlansın - içimdeki piremses diyor ki sen güllerden de özelsin ama hayatta hiçbir işe yaramıyor mu tabi , hahaha -

      Sil
    2. Seni ben olduğun gibi severim Merak etme sen :))))

      Sil
    3. Dikenli piremses , çok mutlu :D

      Sil
  6. Biraz sakin ayol :D gifler de ayrı bir sinirli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni tanımak istiyorum yiğidim , beni mutlaka ara aklıma geldi nedense :D gifler beni yansıtıyor , hahaha :D

      Sil
  7. Kızıp, sinirlenip üzme ama kendini canım 😊 Süper bir yazı olmuş her şeyden bir tutam var 💝😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani insanı sinir ediyorlar , dayanamıyorum , diyorum bu yaşta sinir hastası olucam :D teşekkürler ^^

      Sil
  8. Sinir sinir etseniz sinirlenmeyip :)))
    Yine de siz sinirlenince gülenlere nasıl sinirlendiğinizi okurken güldüm içten içe.
    Adanalılar'ın kendi özgü halleri var, herkes gibi. Ama sinirin fazlası an gelir karşıdakini de sinirlendirirse o kötü :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sinirim anlık , tabi karşıdaki ,uyuzluk yapmazsa :D Bende sonra kendime bakınca gülüyorum :D Adanaya hiç gitmedim babam da gitmemiş ama nasıl bir gen varsa etkilemiş bizide :D

      Sil
  9. Okudum.
    Tek sinirli sen değilsin bende öyleyim ama çaktırmıyorum o kadar :D
    Hele sabah ben uyurken beni uyandırın bi -ama uykumu alamamışsam- bütün yastıkları fırlatıp bağıyorum delirtmeyin beni nidalarına giriyorum tabi erkek kardeşim gülmeye başlıyor sabahları tam bi ergene dönüyormuşum beni genelde olgun bulurda :)
    Genelde küçük kuzenlerimle ilgilenmeyi sevmiyorum .Tam şirinler falanda yok arkadaşım içim bayıyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ben çaktırmasam sinir hastası olurum zaten ilkokula giderken , öğretmene olan sinirim yüzünden cilt hastalıkları olmuştu . Beni kardeşi bir kere uyandırmaya çalışmıştı bende ona tokat atmışım ama hatırlamıyorum yani uyukluyordum , hahaha :D ben küçük çocukları sevdiğim için sorun olmuyor ama bir zaman sonra sinirim benimde bozulmuyor değil yani :D

      Sil
  10. Cancağızım Adanalı olduğunu öğrendikten sonra bir tırsmadım değil :D baksın yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani şaşırmam kaç yıllık arkadaşlarım bile tırsıyor :D neydi , adanalıyık kebab yiyerik , şalgam içeriz miydi , hahaha :D

      Sil
  11. Şu ana kadar yazılarında gülmekten yıkıldığım tek yazı sanırım 😂😂 İnsan bu kadar kendine karşı dürüst olabilir tebrik ettim. Ben de sinirliyim yaa napcaz?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo kimleri görüyorum :D Bizim problemde bu ya gereksiz sinirliyiz , hahaha, aman sinirliysek sinirliyiz , bu yaştan sonra değişicez mi birde - içimdeki teyze yine geldi -

      Sil
  12. Hayal mimini yaptimm .
    Aylar sonra yapmayı becerdim.

    YanıtlaSil
  13. bir mime davetlisin canımcım 💖

    YanıtlaSil

//]]>