İnsan Hikayeleri 1 ; Verem

16:13:00

  Babaannemi hiç tanımadım , babam babaannem vefat ettikten sonra evlendiği için annem bile hiç tanımamış babaannemi . Ama hiç tanımama rağmen , hakkında anlatılanlar o denli güzel ki , sanki hep bizimle yaşamışçasına ona karşı çok derin muhabbetim var . Bu muhabbet sadece kan bağından gelen bir durum değil , eğer ki başka hiç tanımadığım ve bağım olmayan birini de bana böyle anlatsalar ona da karşı çok büyük bir sevgi hissederdim , hani hiç kitaplarda okuduğunuz kahramanı görmezsiniz ama ona bağlanırsınız ya işte öyle .



  Ne zaman baba tarafından bir akrabayı görsek , bütün gün bize babaannemi anlatır , ne kadar zarif olduğunu , hanımefendiliğini , başkalarına karşı yaptığı iyiliklerden , temiz kalpliliğinden ve daha nice şeylerden . Zaman zaman acaba kibarlık olsun diye mi anlatıyorlar diye düşünmekten kendimi alamıyordum ama belki inanmazsınız fakat öyle bir büyük bir muhabbet ile anlatıyorlar ki , gözlerinden anlıyorum o aşkı . Çok uzak bir akrabam olan, ömrü hayatımda görmediğim kişiler bile , babaannemin kim olduğunu öğrenince , derin bir ahh çekip , içleri titreyerek ' ayy Gülsüm ' , diyorlar . Çok çookk iyi bir insandı diye başlayıp onunla olan anılarını anlatıyorlar , gözlerinin en derinleri gülüyor ama buruk bir gülüş . Hani olur ya filmlerde , aşıklar maşuklarını anlatırlar başkalarına , hahh işte tam olarak aynen öyle anlatıyorlar , babaannemi .


  Babaannem , Ertuğrul gazinin soyundan gelen ( şükürler olsun bu asaletimin nereden geldiğini buldum😂), Bilecikli bir ailenin, üç çocuğunun en küçüğü . Çok iyi kalpli , sürekli birilerine yardım eden , kibar, asil ve sakin biriymiş . Ama çok çektiğini söylerler onu anlatanlar . Şimdiye kadar türlü türlü hikayesini duydum ama yeni öğrendiğim ve bunun gerçek olmamasını ne çok istediğim bir hikayesi var , ilk evliliğinin hikayesi . Öyle üzücü ki,  babam bile çok sonra , pekte ayrıntılarını bilmemek suretiyle öğrenmiş .

  Şöyle ki , babaannemin ilk evliliğinde kayınvalidesi onu hiç sevmemiş ve çokta çirkef biriymiş - bu kelimeyi kullanmak istemezdim ama nasıl başka türlü anlatırım bilemedim - . Çok zengin bir aileden biriyle evlenmesine rağmen , az beslenmeden ve soğuktan çok kötü hasta olmuş bunu da fırsat bilen kayınvalidesi ona bir iftira atmış . Babaannemin eski kocasına , babaannemin verem olduğunu söylemiş .

  Bunun üzerine babaannemi eski kocası tutmuş kolundan babasına götürmüş ve kızını al iyileştir sonra getir demiş . Ama tabi ki de babası öyle bir şey yapmamış hem çok sinirlenmiş hem de çok içerlemişler , kızını bir mal gibi , geri iadeye getirilmesi akla mantığa sığmayacak bir durum , ben düşünüyorum da öyle bir durumda olsaydım herhalde katliam yapardım . Aslında paşa beyimiz yine iyiymiş (!) tamamen iade etmemiş , iyileştirilince geri alacakmış , bak bak sen şuna , ettiği lafa bak .


  Benim aklım almadı bunları , nasıl yani , nasıl diye sürekli sordum . Ama şimdi aklın alacağı bir tane bile yeri yok ki ! İftira olarak hasta olduğunu söylenmesi tamamen şok edici , ne yani hasta diye bırakılır mı bir insan diye düşünüyordum ki , bırakıyorlarmış , maalesef ki bırakıyorlarmış . Sonrasında , adamın tutup babaannemi babasına vermesi ise ayrı bir saçma sapan durum o ne öyle , hadi safsın kandın annene hiçte sormadın sorgulamadın gerçekten hasta mı diye ama hadi bunları geçtim hepsini geçtim nasıl babasına gidip iyileştir getir kızına demek nasıl bir karaktersizliktir , benim aklım almadı ve halen daha almıyor .


  Neyse zaman geçmiş boşanmışlar , babaannem gerçekten çok yakışıklı olan dedemle evlenmiş ve çocuğu dahi olmuş. Karşı taraftansa yıllar sonra ise haber almışlar ki , babaanneme verem diye iftira atan eski kayınvalidesinin iki oğlu da veremden ölmüşler ...

  Not: Babaannem vefat ettiği için kendi fotoğraflarını koyamıyorum , yerine Audrey Hepburn ablamızın fotolarını temsili koyma ihtiyacı hissettim . 

You Might Also Like

11 yorum

  1. İnsanın öldükten sonra güzel anılması ne hoş bir şey değil mi.. Demek ki babaannen çok hoş ve iyi bir hanımmış ki herkesçe sevilmiş ve sayılmış. Çok şanslısın bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum ^^ umuyorum ki bizlerde güzel anılanlardan oluruz :D

      Sil
  2. of ne hikaye ama yaaa. gülsüüüüüüm babaanneee biricikmiş :) kimin soylu babaannesiiiii tabikideee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvet asaletimin nerden geldiği belli , hahahahhha :D

      Sil
  3. ne güzeldi bu anekdoot :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. ayy utandım ^^ çok geç cevap verdim kusura bakma deep , iki aydır evde değildim de yeni bakabildim buraya :D

      Sil
  5. Ertuğrul gazi soyundan mııı :)) vay canına 👏🏻

    YanıtlaSil

//]]>