Bir Mesele , Ciddi Bir Mesele

06:19:00

  19 yıllık ömrü hayatımda ( Neredeyse 20 de neyse şimdi , kaldı 5 ay , bende görgüsüz İngiliz prensinin 6 ay önceden parti yaptığı gibi önden kutlama mı yapsam,  hem benim doğum günüme daha az zaman var  , 5 ay . Oyyyy anam oyyy , çok yaşlandım , ne kutlaması .  ) , bir türlü anlamlandırmadığım , mantık ve mana bakımından ' niye yaniii niyee 'diye beni süründüren düşüncelerle boğuştum - ve halen daha boğuşmaktayım da - . Kendimce bazen mantık kurdum , bazen zerre mantık taşımamasına rağmen , insanlar böyle ne yaparsın işte diye kolay çıkışı yakaladım . Ama halen daha bana mantıksız gelmeye devam eden bir sürü şey oldu ;


  Mesela , orta sehpa niye var , ne gerekçe ile var , amacı ne onun Allah rızası için ? Ciddiyim bu düşünce aklımın ermeye başladığı çocukluk yaşlarımdan beri var . Yani düşününce bir çocuk için bu soruyu sormak gayet mantıklı , şöyle ki , bir çocuğun gözünde salon , uçsuz bir deniz hatta okyanus , kimi zaman dev bir ova , kimi zamanlar ise kocaman bir ormandır .


  Ve bu koca alan misafirden misafire açılıp , Çırağan sarayı muamelesi gördüğü için , içinde bir canavar yatan, içi koşmalı , zıplamalı hatta ve hatta düz duvara tırmanmalı , oyun isteği ile dolup taşan benim gibi çocuklar için salon daha bir cazip gelirdi . Ama gelin görün ki , salona bin bir ısrar ve göz yaşı ile girdiğiniz koca salonda, oyun alanınız çirkin ve kaba 'bir şey ' tarafından kapatılmış . Bir çocuk için resmen travma nedeni .


  Velhasıl-ı kelam , bütün çocukluğum oyun alanımı kapattığı için dev orta sehpalarına nefret ederek geçti . Peki büyüdüm bir şeyler değişti mi ? HAYIR . Değişemez de , hain sehpa çocukluğu çaldı benden nasıl ona olan nefretim geçsin .

  Ve düşünce de gerçekten de işlevsel bir eşyada değil ki . Ben şimdiye kadar , orta sehpayı süs ve ayak uzatmak dışında doğru düzgün kullanan görmedim , sırf yer israfı . Gerçekten kullanabilen birileri varsa tebrikler ama ben gerçekten kullanabilen kimseyi görmedim .


  Geçen yıllarda , bir komşu var benimle uğraşmaya bayılır SAĞ OLSUN , anneme diyor, şu salona bir orta sehpa alsana , ayyyy bunu duydum bana bir fenalık geldi , bir gözüm döndü , kan beynime sıçradı resmen , aman yarabbim sehpa is come back diye sesler yankılandı beynimde .

  Dedim yahuuu dur ne yapıyorsun , Allah Allah , sen evine istediğini al , boş ver milletin evini , tövbeler olsun . Sonra ne derse beğenirsiniz bu senin annenin evi , sana ne oluyor , böyle muhteşem bir sessizlik oldu - fırtına öncesi sessizlik - , ben bomboş bakıyorum . Eeee madem annemin evi sana ne oluyor ama değil mi ? Üstüne üstlük farkında mı da bilmem ama bende bu evin bir üyesiyim . Tabi delirdim ama anacığım sağ olsun benim olay çıkarmamdan korkup doğru beni salondan kovdu , resmen 'inception ' yaşıyorum , salonception , yada sehpaception . Nedir ama bu kardeşim ben salonda hiç duramayacak mıyım , ühüüüüü .


  Benim anlamadığım bir başka nokta ise ; niye insanlar başkalarının hayatlarına bu kadar karışma ihtiyacı duruyorlar . Yada saçma sapan ne işe yaradığını bile anlayamadığım eşyaların yokluğunu çok ayıp (!) bir olaymışçasına karşılıyorlar . Özellikle sonradan görme tanıdık ve akrabalar böyle meselelere bayılıyorlar , hele birde patavatsızlarsa , tam evlere şenlik (!) bir manzara çıkıyor . Ve sonuç o sapma sapan eşyalar mecbur alınıyor , sırf laf söz olmasın diye . Mobilyaları takım alınıyor , ki içlerinde sevmediği, kullanmayacağı ve hatta ve hatta koyacak yeterli yeri olmamasına rağmen , alınıyor . Artık el alem bir şeycikler diyemez huzurla oturabilirler ama bir dakika orası bir süs odası olduğu için kullanılamıyor, hayırlı olsun efendim .



You Might Also Like

16 yorum

  1. İnsanlar neden bu kadar başkalarının hayatlarıyla ilgilenmeye meraklı, bunu ben de çok merak ediyorum...
    Lütfen orta sehpa artık beyninde düşünsel virüs görevini görmesin, affet onu bence; ne dersin? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nayır , nolamaz , asla affedemem onu , hain sehpa , hahahahha :D

      Sil
  2. Ah 20'li yaşlara kadar tutkuyla beklerdik. 20'li yaşlarla beraber her gün yaşlandığını düşünüp başlayan bunalımları izliyoruz şimdi. İnsan ilginç çok ilginç.

    Harika bir anı yazısı olmuş elinize sağlık. daha önce orta sehpası üzerine düşünmemiştim fakat saçma olduğunu ben de onaylamaktayım. Çocukken düşüp kafamı vurmuşluğum da var bu lanet eşyaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben hiçte beklemiyorum 20leri , hep 19 da kalmak niyetindeyim .
      Bende çok çarpmışlığım vardır , sağ olsun orta sehpa beni çok sever de -.-

      Sil
  3. Ahahah ne güzel yazmışşsın öyle ya 😍

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru tesbit. Orta sehpa bizim uydum kalabalığa yaşamımızı ifade eden bir metafor belki. Bazı minimalist evlerde hem masa hem kitaplık gibi işlev görenler var onlar belki konunun dışında tutulabilir. Etrafından dolandığımız simetrik ya da asimetrik şekilde üstünü döşediğimiz hatta bayramlık gibi örtülerini değiştirdiğimiz bu sehpalar ortadan kalkmalı! Haklısın:)
    Yazılarım mail ile geliyor mu? Gelmiyorsa problem var demektir, düzeltmeye çalışayım.
    Sosyolojik tespittir aslında bu orta sehpa ve mizah çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun için Şöhret teyze :D Verimli olarak kullananlar da çok tabi , Amerika da kısa süreli yaşayanlar da öyle kullanıyordu , yanlış hatırlamıyorsam :D

      Sil
  5. Orta sehpa sendromu.🙊 Ben de fazla eşyalarda daralan bir insanım. Az ve sade olsun daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy bende tam tersi aslında , çok fazla eşyam var ama bu sehpaya taktım işte , hahaha :D

      Sil
  6. Ablam da geçenlerde evlendi , orta sehpa almadılar, mutlular :D
    Salonun en gereksiz eşyası orta sehpa herhalde, hem ayak altında rahat rahat yürümeyi engelliyor, hem de alanı darlaştırıyor.
    Gerçekten bazı insanlar başkalarının hayatına müdahale etmeye bayılıyor.Elalemin ağzı torba değil ki büzesin işte Saliha abla :/
    Ay gece gece kinlendim bak gene :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak demek ki çok gerekli değilmiş , bende çocukken oynayacak yerim kalmayınca mecbur kaldırmışlardı da nasıl mutlu mesut bir hayatım olmuştu :D
      Ayy sorma , başkalarının hayatını dert edinmişler kendilerine sinir oluyorum
      -.-
      hahhaha kinlenme kinlenme , nefesss alll ve sakinleş :D

      Sil
  7. ha haaaa salonception, sehpaception. kıyamazlar yazık sanaa :)

    YanıtlaSil
  8. Şimdi orta sehpağğ niye lazım anlatayım.
    Biiiir ayakları uzatmak için. Koltuğa uzanıp televizyon izlersen kolun ağrıyor bir şekilde. Ama orta sehpamız olunca napıyoooruz ayağımızı uzatabiliyoooruuuz
    ikiii yere kırıntı dökmek için ve anamızı çıldırtmak için mutfaktan getirdiğimiz içecekleri, atıştırmalıkları koltuğa yerleşirken nereye koyacağııız? Yere koyarsak olmaaaz, koltuğa koyarsak fizik kanunlarına göre biz bir tarafta yerleşirken öteki taraf da oynayacağı için anamızın çeyizlik koltuklarına meyve suyumuz dökülebilir ve bizi yine çeyizlik oklavasıyla kovalayabiliiiir.

    Böyle şeyleri yaşamamak için SEDA orta sehpa alın! hemde pazartesi gününe özel sadece 599.99! Sipariş için 4393859 sfljvfdkljvt tamam vurma gidiyorums djsfs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi misin değil misin bilmiyorum ama güldüm , hahahahah :D

      Sil

//]]>