Neerja , Gerçek Bir Kahramanlık Hikayesi

01:22:00

  Yazıları sıraya koyup öyle yazarım - yani genelde - ama bu filmi hiç sıraya koyamayacağım . Beni çok etkiledi ve bu etki üstümden kalkmadan yazmam lazım . Beni bilen bilir filmlere doğru düzgün ağlamam , ağlamam için çok sağlam bir neden gerekir ki , bu filmlerde çok nadir olan bir şeydir . Ya hassas olduğum bir konuya değinecek , yada böyle yatak döşek hasta olacağım ki , ağlayayım . Ve çok salak bir şekilde, çok hastayken bu filmi izledim ve sonuç film bitene kadar ağlamaktan helak olan Saliha . Ama öyle böyle değil, ağlıyorum duruyorum yeni bir olay oluyor yine ağlamaya başlıyorum 😂.


  Filmin konusu ,

   Neerja Bhanot , 22 yaşında başarılı çok güzel bir model ve mesleğine aşık bir hostes . Aynı zamanda çokta neşeli , bütün herkesin sevgilisi . 1986 da , ilk defa kabin amirliği yaptığı , Pan Am hava yollarının ,73 numaralı uçuşunda , Pakistan aktarması yaptığı sırada , bir grup terörist tarafından 300 den fazla yolcu ile rehin alınır . Neerja ve yolcular için korku dolu anlar başlamış olur ...


  Şunu belirtmeden geçmemeliyim ki, bu hikaye tamamen yaşanmış bir hikaye . Bu film Neerja'nın  , zekası , fedakarlığın ve cesaretinin öyküsü ...


  Neerja'ya hayran kaldım, yaptıklarına , zekasına ve neşesine . Hakkında biraz araştırma yapınca , fotoğrafları çıktı karşıma ve yine hayran kaldım, nasıl bir güzellik . Neerja 'ya, Hindistan'ın en saygın askeri madalyası olan Ashok Chakra verilmiş ve bu madalyayı alan en genç kişiymiş . Aynı zamanda ABD ve Pakistan tarafından da bir çok ödülle layık görülmüş . İzleyen izlemeyen fark etmez , Neerja'nın hayatını araştırmasını çok isterim ama filmi izleyecekler spoiler olmaması için izledikten sonra araştırması faydalarına 😂.


  Sonam Kapoor ' un , Neerja'ı oynaması çok iyi olmuş , zira başka kimse aklıma gelmiyor bu role uygunluk açısından . Çok güzel oynamış karakterini , şimdiye kadar ki en sevdiğim karakteri bu oldu . Neerja kadar güzel olmasa da Sonam da çok güzel değil mi ? Ve ilginçtir ki , Sonam ve Neerja cidden benziyor .


  Dikkat dikkat , bundan sonrası yüksek spoiler içerir , filmi izlemeyenlerin kaçınması ve direk son paragrafa geçmeleri tavsiye olunur,

  Aslında spoiler olarak çok şeyler söylemek istiyorum ama açıkçası ne yazacağımı bilemiyorum . Sadece olayların beni çok derinden etkilediğini söyleyebilirim .

  Uçağın içinden geçen saatlerin endişesini bende hissettim , çocukların , yaşlıların kadınların hatta hamile kadınların da olduğu bir uçakta yaşananlar beni çok gerdi ve üzdü , kaç saat kendime gelemedim .

  Çocukların korkusunu , bende hissettim .  Amerikan pasaportlu yolcuları kurtarmak için pasaportlarını saklaması , kurşunlar yağarken,  kapıları gizlice açıp yolcuları tek tek çıkartması , hem de kendini kurtarma imkanı olmasına rağmen herkesi çıkmasını beklemesi ve üç küçük çocuğu kurtarmak için kendini siper etmesi , çok cesurcaydı .


  Doğum gününden 2 gün önce vefat etmesi , annesinin Neerja öldükten sonra elbiseyi üstüne örtmesi , Neerja'nın mektubu okuyup çikolatayı yedikten sonraki çaresizce ağlaması , yaşlı ninenin gözü önünde torunun vurulması ve ninenin onun yerine beni alın diye ağlaması , Neerja'yı seven adamın, onun posterinin olduğu panonun önünde , çaresizce ağlaması  ve Neerja'nın babasının dediklerini hatırladığı sahneler çok duygusaldı ve bende açıkçası kendimi tutmadım ve bol bol ağladım . 

  Kurtardığı çocuklardan biri , şuanda bir pilotmuş . Buna çok şaşırdım , yani benim başıma böyle bir olay gelse değil pilot olmak bir daha uçağa binemem ki , yakın zamanda da binebilecek psikolojide olduğumu sanmıyorum .


 
Spoiler sonu 😅







 Ve son olarak böyle cesur kadınların hikayesini umuyorum daha çok filmlerde görürüz , hayali uyduruk kahramanlardansa böyle harika hikaye ve kişilerin hikayesi filmlere dönüştürülür . Özelliklede bizim ülkemiz içinden çok güzel kahramanlık hikayeleri çıkacaktır ...





You Might Also Like

12 yorum

  1. Spo atlanır....En kısa zamanda izlenmek üzere not edilir.Bu arada yazının başlığında "kahramanlık" yazmak mı istedin:)

    YanıtlaSil
  2. Konusu bile hüzünlendirdi, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Hmmgörsel hafızaya kayıt edildi :D

    YanıtlaSil
  4. Filmi öyle çok merak ettim ki...
    Anlatımın için teşekkür ederiim. :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir filme benziyor, spoileri atladim :)
    Son paragrafa sonuna kadar hak veriyorum, zira o kadar çok içi boş film var ki...
    Emeğine sağlık Saliha Abla, film önerisi için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler sağlığa zararlı :D
      Evet tamamen , zaman çalmaya yönelik bomboş filmler dolu her yer -.-
      ben teşekkür ederim ^^

      Sil
  6. çok bunalım kesin yooo yoooo olamasssss Daha neşeli olması gerekli bu aralar bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bunalımlı değil , hikayenin hüzünlü bir yanı var evet ama bunalımlı değil :D

      Sil

//]]>