Pages

3 Mart 2018 Cumartesi

Neerja , Gerçek Bir Kahramanlık Hikayesi

  Yazıları sıraya koyup öyle yazarım - yani genelde - ama bu filmi hiç sıraya koyamayacağım . Beni çok etkiledi ve bu etki üstümden kalkmadan yazmam lazım . Beni bilen bilir filmlere doğru düzgün ağlamam , ağlamam için çok sağlam bir neden gerekir ki , bu filmlerde çok nadir olan bir şeydir . Ya hassas olduğum bir konuya değinecek , yada böyle yatak döşek hasta olacağım ki , ağlayayım . Ve çok salak bir şekilde, çok hastayken bu filmi izledim ve sonuç film bitene kadar ağlamaktan helak olan Saliha . Ama öyle böyle değil, ağlıyorum duruyorum yeni bir olay oluyor yine ağlamaya başlıyorum 😂.


  Filmin konusu ,

   Neerja Bhanot , 22 yaşında başarılı çok güzel bir model ve mesleğine aşık bir hostes . Aynı zamanda çokta neşeli , bütün herkesin sevgilisi . 1986 da , ilk defa kabin amirliği yaptığı , Pan Am hava yollarının ,73 numaralı uçuşunda , Pakistan aktarması yaptığı sırada , bir grup terörist tarafından 300 den fazla yolcu ile rehin alınır . Neerja ve yolcular için korku dolu anlar başlamış olur ...


  Şunu belirtmeden geçmemeliyim ki, bu hikaye tamamen yaşanmış bir hikaye . Bu film Neerja'nın  , zekası , fedakarlığın ve cesaretinin öyküsü ...


  Neerja'ya hayran kaldım, yaptıklarına , zekasına ve neşesine . Hakkında biraz araştırma yapınca , fotoğrafları çıktı karşıma ve yine hayran kaldım, nasıl bir güzellik . Neerja 'ya, Hindistan'ın en saygın askeri madalyası olan Ashok Chakra verilmiş ve bu madalyayı alan en genç kişiymiş . Aynı zamanda ABD ve Pakistan tarafından da bir çok ödülle layık görülmüş . İzleyen izlemeyen fark etmez , Neerja'nın hayatını araştırmasını çok isterim ama filmi izleyecekler spoiler olmaması için izledikten sonra araştırması faydalarına 😂.


  Sonam Kapoor ' un , Neerja'ı oynaması çok iyi olmuş , zira başka kimse aklıma gelmiyor bu role uygunluk açısından . Çok güzel oynamış karakterini , şimdiye kadar ki en sevdiğim karakteri bu oldu . Neerja kadar güzel olmasa da Sonam da çok güzel değil mi ? Ve ilginçtir ki , Sonam ve Neerja cidden benziyor .


  Dikkat dikkat , bundan sonrası yüksek spoiler içerir , filmi izlemeyenlerin kaçınması ve direk son paragrafa geçmeleri tavsiye olunur,

  Aslında spoiler olarak çok şeyler söylemek istiyorum ama açıkçası ne yazacağımı bilemiyorum . Sadece olayların beni çok derinden etkilediğini söyleyebilirim .

  Uçağın içinden geçen saatlerin endişesini bende hissettim , çocukların , yaşlıların kadınların hatta hamile kadınların da olduğu bir uçakta yaşananlar beni çok gerdi ve üzdü , kaç saat kendime gelemedim .

  Çocukların korkusunu , bende hissettim .  Amerikan pasaportlu yolcuları kurtarmak için pasaportlarını saklaması , kurşunlar yağarken,  kapıları gizlice açıp yolcuları tek tek çıkartması , hem de kendini kurtarma imkanı olmasına rağmen herkesi çıkmasını beklemesi ve üç küçük çocuğu kurtarmak için kendini siper etmesi , çok cesurcaydı .


  Doğum gününden 2 gün önce vefat etmesi , annesinin Neerja öldükten sonra elbiseyi üstüne örtmesi , Neerja'nın mektubu okuyup çikolatayı yedikten sonraki çaresizce ağlaması , yaşlı ninenin gözü önünde torunun vurulması ve ninenin onun yerine beni alın diye ağlaması , Neerja'yı seven adamın, onun posterinin olduğu panonun önünde , çaresizce ağlaması  ve Neerja'nın babasının dediklerini hatırladığı sahneler çok duygusaldı ve bende açıkçası kendimi tutmadım ve bol bol ağladım . 

  Kurtardığı çocuklardan biri , şuanda bir pilotmuş . Buna çok şaşırdım , yani benim başıma böyle bir olay gelse değil pilot olmak bir daha uçağa binemem ki , yakın zamanda da binebilecek psikolojide olduğumu sanmıyorum .


 
Spoiler sonu 😅







 Ve son olarak böyle cesur kadınların hikayesini umuyorum daha çok filmlerde görürüz , hayali uyduruk kahramanlardansa böyle harika hikaye ve kişilerin hikayesi filmlere dönüştürülür . Özelliklede bizim ülkemiz içinden çok güzel kahramanlık hikayeleri çıkacaktır ...





12 yorum:

  1. Spo atlanır....En kısa zamanda izlenmek üzere not edilir.Bu arada yazının başlığında "kahramanlık" yazmak mı istedin:)

    YanıtlaSil
  2. Konusu bile hüzünlendirdi, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Hmmgörsel hafızaya kayıt edildi :D

    YanıtlaSil
  4. Filmi öyle çok merak ettim ki...
    Anlatımın için teşekkür ederiim. :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir filme benziyor, spoileri atladim :)
    Son paragrafa sonuna kadar hak veriyorum, zira o kadar çok içi boş film var ki...
    Emeğine sağlık Saliha Abla, film önerisi için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler sağlığa zararlı :D
      Evet tamamen , zaman çalmaya yönelik bomboş filmler dolu her yer -.-
      ben teşekkür ederim ^^

      Sil
  6. çok bunalım kesin yooo yoooo olamasssss Daha neşeli olması gerekli bu aralar bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bunalımlı değil , hikayenin hüzünlü bir yanı var evet ama bunalımlı değil :D

      Sil