Son Zamanlarda 10

00:25:00

  2017 benim için oldukça verimsiz bir yıl oldu . Yani en azından blog için . Kişisel hayatımda ki en yoğun yılların arasında başı çekiyordu . Aşırı derece sosyal bir yıldı , 2016 da düşüncelerimle baş başa kalıp , Allah'ım deliriyorum modunda olunca , kafamın içimde bir kaç savaş çıktı ve benim sosyalleşmem gelmiş, acilen sosyalleşmem lazım diye dolanmaya başladım . Delirme anlarım , eşref saatine mi ne geldi bende bilmiyorum ama 2017 de sosyalliğin dibine vurdum . Artık nasıl içten söylemişsem , sosyalleşmeden kendime ayıracak vaktim filan hiç kalmadı .


   Ayrıca çok fazla şehir dışına gezmeye gittim . Aşırı yorucuydu ama bolca fotoğraf çekme imkanım oldu . Çok farklı insanlar tanıdım , hiç sebepsiz iyilik yapanlar ile tanıştım , gıcık ve acayip insanlarla da tanıştım ve ilk defa halamla tanıştım fakat o çok farklı bir hikaye.

  Ve bir stok fotoğrafçılık sitesi ile çalışmaya başladım , bu cidden zordu , saatlerce bilgisayar başında durmanın fiziksel yoruculuğu bir yana , ben bu işi beceremiyorum diye aşırı derece stres oldum , sinir krizleri geçirdim , bu da beni psikolojik olarak ciddi yordu. Fotoğraf çekmekten iğrendim bir süre , o derece yorucuydu .

  Kendime zaman çok az kalınca , buraya da bir türlü gelemedim . Ha arada geldim ama istikrarlı olarak bir türlü yazamadım . Bir gelip , biraz yazıyordum sonra işim çıkıyor , mecbur yarım bırakıyorum , dönüyorum - o da vaktim olursa - ben ne yazacaktım diye boş boş bakıyorum sonuçta yazamıyorum ve bu ciddi bir kısır döngü haline gelmeye başladı . Ve dedim , aslanım Saliha 2018 de ne yapıp edeceksin artık blog yazma işini bir düzene sokacaksın . Kendimce hayaller kurup duruyorum , planlar yapıyorum, kader insanın bu haline gülermiş ya , aynen öyle oldu. 2018 aşırı yoğun bir şekilde başladı , haydaaa diye söylenmeye vaktim olsa söylenir dururdum ama vaktim yok . Düşünün benim hayati ihtiyacım olan , söylenmeyi bile yapamıyorum - gerçi şuan yapmış oldum ama neyse , hahahhaa - , bu nasıl bir eksikliktir , resmen can damarlarımı kopardılar .


  Dedem hasta oldu ve annemde , Isparta'ya yanlarına gitti ve ben hayatımda ilk defa bütün evin sorumluluğunu aldım - yada almak zorunda kaldım - . Ben sudan çıkmış balık gibiyim , ne yapacağım bilmiyorum , bir yandan da dedemin hasta diye endişe ediyorum , müthiş bir stres ile baş başa kaldım , stresten hayatımda ilk defa sivilce çıkarttım .


  Evde hiçbir işi yetiştiremiyorum , sürekli çığlık atıp , ne yapıcammm ben diye kriz geçiriyorum . Yemek yapıyorum , ya yanıyor ya aşırı acı oluyor ya fazla geliyor ve ben atılmasın diye hepsini yemek zorunda oluyorum . Birde kardeşim ve babam sağ olsunlar , yaptıklarımı beğenmiyorlar , o zaman tavayı tencereyi havaya atmak istiyorum ama yorgunluktan bir kelime etmeye halim kalmadığından boş boş bakmak ile yetiniyorum.


  Birde üstüne annemsiz haftamda , her gün bir şey vardı . Arkadaşımın doğum günü vardı , sürpriz yapalım dedik sonra da ben , ' pastayı ben yaparım yaa ne olacak ' dedim ve gördüm günümü , pandispanya kalıbım , doğum günü olan arkadaşımdaydı ve ben olayı çaktırmamak adına isteyemedim , başka bir kalıpta yaptım ve parçalandı , her zamanki krema tarifim kayboldu , başka yaptım tutmadı . Bitirdim götürürken görür diye büyük bir torbaya koydum ama gidene kadar kol kası yaptım sonra bir açtık baktık ki , pasta mahvolmuş , sinirden bir tur ağlayıp düzeltmek için eve koşup malzeme getirip geldim hemen .


  Sonra o günün ertesi üşütüp hasta oldum ve o halde yine sürekli bir yerlere gittim ve sonuçta hastalık ilerledi ve bir gün boyunca yattım . Ve böyle delirerek ve aşırı yorucu bir şekilde bir hafta geçti . Sonra bizde Isparta'ya gittik , ben nasıl mutluyum , ohhhh işten kurtuldum diye bayram yapıyorum. Ama zavallı ben bilmiyorum ki , bütün iş yine benim üstüme kalacak  . Annem , babam ve anneannem dedemin yanında olunca evle ve kardeşlerimle benim ilgilenmem gerekti .Birde bizim 103 yaşında büyük babaanne de var ki , onunla da benim ilgilenmem gerekti , itiraf etmem gerekirse biraz ondan korkuyorum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum , yani kadın bir asırdır yaşıyor ve yanlış bir şey yapıp da kadını kalpten götürmekten ödüm patlıyor .


  Bir kere kardeşim şu yeşil yüz maskelerinden sürmüştü , annemde diyor etrafta dolaşma , kapıyı da kapat , babaanne seni görürde hortlak filan sanar , kalpten gider . Ama babaanne bizim yüzümüzden kalpten gitmiyordu ben onun yüzünden gidiyordum . Bir gece korku filmi izliyorum saat dört civarı , ödüm patlıyor zaten , tam o sırada kapı gıcırtıyla bir açıldı , ben korkudan soğuk terler döküyorum , bir arkamı döndüm babaanne , sabah oldu mu diye soruyor , ben gidip bir geldim o sırada zaman mekan algımı kaybettim , konuşamıyorum , zar zor cevap verdim . O geceden sonra odanın kapısını kilitledim 😂 .

  Öyle oldu böyle oldu derken sonunda buradayım , bu sefer devamlı yazmak duası ile döndüm - sanırım - , burayı aşırı özlemişim , şükür kavuşturana canım blogcuğum ...

                                                                                Yorgun , bıkkın ,  Saliha bildirdi ...

You Might Also Like

12 yorum

  1. Haha pilin bitse de enerjin hala ayni canm benm 😂 yine aglatirken güldürdün valla.

    Gecmis olsun dedene. Gercekten senin icin zor bir yil olmus. Demekki dua ederken en dogru sekilde etmek gerekiyormus. Rabbim agzindan nasil cikarsa kabul edebiliyor 😄 cok skür atlattin galiba. Darisi 2018 deki sakin zamanlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuşma enerjisi asla bitmez , bitemezzz :D
      Ay atlattım inşallah , artık bir sakin geçer inşallahhh ^^ teşekkürler :D

      Sil
  2. Yine şahane ve çok keyifli bir post olmuş 💙😁
    Ne kadar dolu dolu bir yıl geçirmişsinn.
    Giflere ve babaannenle olan anılara koptum 😂
    Özlettin kendini çok boşlama buraları ✨

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolu mu yorucu mu emin değilim :D Ay inşallah bol bol yazarım , daha ilk geldiğim hafta ama biri bile boş değildi, boşlamak istemiyorum yine :D Babaanne ile olan anım aklıma gelince yeniden o anı yaşıyorum , korkum halen geçmedi , hahahha :D

      Sil
  3. Hahahahhahahhahahha Ya Çok tatlısın sen ya :) Bende geliyorum gidiyorum bir sabit olamadım yemin ederim o duadan banada bol bol alayım ya :))))

    YanıtlaSil
  4. Oyy ben okurken yoruldum bee 😂 Anaların kıymeti biline 😘 ve Dedene de geçmiş olsun caım,Rabbim şifa versin.
    Daha sık görmek dileğiyle ,tekrar hoşgeldin😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum ,biliyorum yani şunlardan sonra artık biliyorum :D Teşekkürler ^^

      Sil
  5. Çok farklı deneyim ve kazanımlar elde etmişsiniz ne mutlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bir bakıma öyle , olumlu bakmak gerek tabi

      Sil

//]]>