Mim , Sinema ve Ben

17:31:00

  Bu sıralar , bir popülerim ki sormayın , mimleyen mimleyene , çok şımardım efendim . Sevgili , Aysel ve eski yeni bloggerımız Beyza nam-ı diğer , Küçük Hanım , beni mimlemişler,  onlara kocaman teşekkür ediyorum ve hemen mime geçiyorum .



1. Sinemada ilk izlediğin ilk film ? 

  İlk miydi emin değilim ama sinemada izlediğime dair hatırladığım ilk film , sanırım Robinson Ailesiydi . O değil de çok saçmaydı film , okul İngilizce geliştirmek için İngilizce izlettirmişti onu hatırlıyorum , herhalde 8 yaşımda filandım .

2. Film en güzel .... 'de/da izlenir ?

  Balkonda izlenir bence . Tabi kışları değil , yazları ve güz dönemleri püfür püfür esecek ve buzlu bir kahve eşliğinde , ohhhh miss .


3. Film izlerken olmazsa olmazın var mı ? Varsa neler ?  

  Bir üstte de dediğim gibi , buzlu kahve çeşitlerine bayılıyorum ama kışları içemem hemen hasta olurum , üstüme sağlık biraz prensesimdir de 😂. Ama yazları film izlerken kardeşimle duble buzlu kahve içerek izleriz . Harici olarak başta bir buçuk litrelik su , film boyunca yerimden kalkmak istemem , o yüzden baştan hazırlarım . Sonra fındık , yoksa kurabiye , bisküvi ve benzeri atıştırmalık ne varsa ama yoksa giderim kocaman bir tost yaparım , domates ve zeytinli favorim .


a. Tek başına mı kalabalık mı ?

  Kalabalık değil ama tek başına da değil . Yanımda en az biri olmalı , yalnız izlemek hiçççç bana göre değil . Ama gelin görün ki , çok kalabalıkta iyi değil , bir kere birlikte izlenebilecek filmler çok az , her kafadan farklı bir ses çıkıyor - başta da benden 😂- . Ama o hep birlikte izlenecek filmleri bulunca kalabalıkla izlemek çok keyifli oluyor , yani en azından benim açımdan , onları bilemem , gariplerim benim gibi bir bayan çene ile izleyerek nasıl bir azap çekiyorlar kim bilir , hahahahaha .

b. Mısır mı cips mi ?

  Patlamış mısır sevmiyorum . Cipse gelince , iki komşumda benim diyeceğimi demiş , annem cips sokturmuyor eve,  yılda bir-iki kere alırız o kadar , yani cipste değil . Hani bardakta mısırlar varya onlardan evde yapmayı seviyorum dışarıdakilerden daha güzel oluyor , hatta şuraya tarif linki koyayım , tık tık belki yapmak isteyen olur .

c. İki boyutlu mu üç boyutlu mu ?

  Normal şartlarda üç boyutlu derdim ama bir gözlüklü olaraktan iki boyutlu diyorum. Çünkü kendi gözlüklerimi çıkarsam göremiyorum , mecbur deli gibi üst üste gözlükleri takıyorum , ve konforunu (!)  anlatmama gerek yok herhalde .


d. Avm sineması mı sokak sineması mı ?

  Avmlerden her ne kadar nefret etsem de , avm sineması demek istiyorum . Mescidi var ve daha rahat oluyorlar .

e. Filmden önce filmin fragmanını izlemek mi , yorumlarını okumak mı ?

  İkisi de . Fragman filme dair önemli ip uçları verebiliyor , mesela güzel mi giyinmişler , efektler nasıl ama bazen de , filmdeki bütün güzel sahneleri koyup sonra film izledikten sonra, ' ne yani bu muydu' , olunuyor , bunu sevmiyorum .  Spoilersız olmak kaidesi ile yorum okumak daha iyi bu yönden , filmin güzel mi değil mi olduğunu izlemeden bilmek güzel ama bu seferde yorum yapanla zevklerin tutmayabiliyor ve film bittiğinde , 'o kadar övülen film bu muymuş ' olunuyor , bunu da sevmiyorum . Ayy ben ne seviyorum kendimde bilmiyorum😂 ama yine de ikisini de yapıyorum .

  Sürekli mimlere geç kalmamdan hasebi ile yine kimseyi mimlemiyorum ama ola ki bu mimi yapmayan varsa onları da ben mimliyorum , hiç çekinmeyin üstünüze alınınn gariii... 


You Might Also Like

22 yorum

  1. Ya senin bu giflere bayılıyorum,2. gif nerden biliyon mu?Hangi anime?:) Bu Mim sayesinde öğrenmiş oldum ne çok gözlük kullanan varmış,herkesin gözler bozukmuş ya:))(ben lens kullanıyorum hihihi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Himouto umaru chan , müthiştir , favori animem benim , aşırı komik :D Ayy evet herkesin bozukmuş yaa , iyi bari halden anlayanlar var :D ben gözlüksüz çıplak gibi hissediyorum ya , ayrılamıyorum artık gözlükten :D

      Sil
  2. Merhaba ,
    Ne güzel mimmiş az önce dersim bitirdim simdi az bloga gireyim dedim.
    Bloğa girdim gecen ve çok mutlu oldum .Uzun zamandir bu kadar mutlu oldugumu hatirlamiyordum.
    Mutlu olduğum yer burasi galiba .
    Bir yazi yazmayi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa Esraa :D nasılsın yaa bayadır yoktun :D ay benimde mutlu olduğum yer burası , çok eğleniyorum yaa :D boşluğunda bence de yaz ^^ sınava çalışmaya devam mı bu arada , nasıl gidiyor çalışman ?

      Sil
  3. Mimi gerçekten çok sevdim ama zamanim yok.
    Bir suru ödev var .
    Sürekli geç hatip erken kalk modundayim.
    Senin hayatin nasil gidiyor.
    Keyif aliyor musun hayatından ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa kıyamam, kendine bu kadar yüklenme ^^
      yani güzel gidiyor , normalleşti gibi , çok yoğundum son zamanlarda , uzun süre yazı yazamadım hatta ama biraz sakinleşmeye başladı , keyif alıyorum , galiba :D yani keyif almamam için bir sebep yok :D
      sen keyif alıyor musun peki ? nasıl hayatın ?

      Sil
  4. Saliha bayılıyorum senin şu kore giflerine :D hihihi çok güzel mim olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Gifler çok tatlı olmuş. Yazını da keyifle okudum. 😊

    YanıtlaSil
  6. Valla mim yapamıyorum. Kendimi zor atıyorum Bloga :))) eN güzeli okumak okumak misler gibi :)))) kkkkkkkk yaşasın Yalnız balkonda sinema keyfine koptum :) Farklı boyutlara taşıdın yine olayı nereden nereye savruldu sinema keyfi hahahhahahhahahha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bende zor yetişiyorum ama mim yapmak yine daha kolay sanki , yeni bir yazı fikri bulmak zorunda değilsin en azından :D Okumak her zaman en güzeli tabi :D
      Sinema keyfi sinek , arı ve diğer türlü haşeratlar balkonu basana kadar devam ediyor sonra azap , hahahhaha :D

      Sil
  7. Çok içten cevaplar, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Çok keyifli bir mim olmuş, eline sağlık ❤️
    Bu arada gifler çok komik yaa :D

    YanıtlaSil
  9. Üç boyutlu film izlemek isteyen gözlüklüler ağlıyor 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya 10 yıldır , ne çektiğimi bir ben bilirim , bak ağlıycam şimdi :D

      Sil
  10. her zamanki gibiiiiii şirinişko anlatıyon seeeeen :)

    YanıtlaSil
  11. Lens kullandığım için 3 boyutluları izlemek sıkıntı olmuyor neyse ki😅 Spoiler yemekten o kadar nefret ediyorum ki. Yorumları da okumak istiyorum ama. Gözümü kısarak okuyorum yorumları o yüzden😂😂 Ben de üzerime alınıyorum ve en kısa zamanda yazıyorum o zaman~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lens takarsam gözlüksüz kalıcam o zamanda kendimi çıplak gibi hissederim ben ayrılamıyorum gözlükten :D Ay yaz tabi , yoksa çoktan yazdın mı , çok olmuş yorum yapalı ^^

      Sil

//]]>