Hindi Medium Konusu ve Yorumum

23:22:00

  Gelll , vatandaş gelll , hem güldürecek , hem düşündürecek , birazda duygulandıracak , en önemlisi de ailecek izlenecek , filme gelll . Eğitim sistemine olan gıcığımı bilen bilir , eğitim sistemine böyle eleştiren filmlereyse ayrı bayılıyorum . Bu filme ise ayrı bayıldım , ilk kendim izleyip , sonra aileme zorla izlettim , üstüne de kimi görsem filmi izlesin diye baskı yaptım . Aslında biraz daha erken , yazısını yazmak isterdim , okullar açıldı açılacak nerdeyse , birinci sınıflar ve bazı anaokulları açılmış bile , geç kaldım baya .


  Küçük kardeşimde , bu yıl anaokuluna başlayacak ve ben inanılmaz bir korku içindeyim - yada içimdeydim diyelim - , ben ' bu okula değil , buna gönderelim , yok hayır , ona gitsin , yok buna  ', diye evde krizler geçiriyordum , öyle ki , artık yanımda bu konuyu konuşamıyorlardı , hiçbir zaman paralı eğitim taraflısı olmadım , aksine gıcık olmuşumdur , eğitim para ile olmaz düşüncesindeyim ama bana ne olduysa , en pahalısı neyse ona gitsin , kafasına bürünmüşüm , işin acı kısmı bunun farkında bile olmamam .Bu film bana , böyle bir dönemde denk geldi işte ve bir güzel beni uyandırdı , ben böyle değildim , ne oluyoruz oldum .( Annemde filmi izledikten sonra , sakinleştiğimi fark edince , biz çoktan Enis'i okula kaydettirdik diye itirafta bulundu, haftalarca benden gizlemişler meğer 😒 . )

  Filmin Konusu ;

  Orta sınıftan olan , Raj ( İrfan Khan ) zamanla çalışarak , çok zengin olur . Aşırı modernize hastası karısı , Mita ( Saba Qamar )  ise , okula başlayacak olan kızları için , şehrin en iyi okuluna girmesi için elinden geleni ardına koymayacaktır . Öncelikle mahallerini bırakıp , şehrin elit kısmına taşınırlar , onların hayatlarına ayak uydurma çabaları içinde boğuşurken , bir yandan da kızlarını en elit okullara kabul ettirmek için olan bir yarışın içinde bulurlar .Aynı zamanda da , kızlarını bu elit okullara kaydettirmeye çalışırken , yaptıkları ve onların getirileri ile boğuşurlar , bu işin içinden nasıl çıkacaklardır ?

 Birazda film dedikodusu yapalım ama az miktarda da olsa olan ,  spoilera dikkat gardaşlarım  ,

* Filmi bollywood seven sevmeyen herkesin izlemesi gerek , özelliklede çocukları olanlar ne olur izleyin, hani herkes hayatında en az bir kere Amir Khan 'ın çok güzel sistemi eleştiren filmlerinden birini izlemiştir ya , aynen onun gibi bu filmi de izlemeliler .

* Sistemin , bizlerin üzerinde bıraktığı o inanılmaz etkiyi filmde çok güzel görüyorsun , en iyisine sahip olmalıyım , 'benim ' çocuğum en iyisini yapmalı  , en iyisine layık , en iyisi , ENN İYİSİİİ ! Hırslarımızın bizi getirdiği nokta ve bizi bürüdüğü ruh beni ürküttü , farkında olmadan da bambaşka insanlar oluyoruz ve bu çok korkunç , film bu yönden çok güzel bir uyarı yapıyor .


* En iyisi olmaya çalışırken , nasıl saçmaladıklarını izlemek her ne kadar acıda olsa bir yandan da komikti . Özelliklede her markadan bir parça giyip , sonradan görmeliğin dibini vurdukları sahne çok komikti .

* Ve ayrıca kızları 'en iyi ' okula gitsin diye her dinde dua etmeleri de , ne kadar da acı olsa da beni çok güldüren bir sahneydi . Aklıma direk Rab Ne Bana Di Jodi de ki, önce sih mi , hündu mu anlamadığım tapınağa gidip , orada dua edip sonra kiliseye gidip en sonda da, camiye gitmelerini hatırlattı - tövbe tövbe - .  


* Hintlilerin gereksiz , İngilizce özentiliği de filmde bolca vardı , bir ara sinir krizi geçirdim hatta .

 Varan 1,

Varan 2, kendi hatalarının farkına vardıkları , çok şükür dedirten sahne ,


* Sürekli korktukları , ya iyi okula gidemeyip , iyi para kazanamazsa , fakir olursa korkuları sonunda onları fakirmiş gibi numarası yapmaya itmesi de , filmin en çarpıcı yeri sanırsam . Fakir numarası yapıp , fakir kotasından kızlarını okula sokmaya çalışmaları ve gerçekten fakir ve hakkı olan çocukların haklarını yemeleri , beni ciddi sinir etti . Onlara da cevabı , fakir olmasına rağmen kendini boş verip, gerçekten fakir sandığı, bu aileye yardım eden sonrada onların onun hakkını çaldığını öğrenen , koca yürekli amca verdi .


* Son olarak da , Deepika ve Kareena gibi olmak isteyip , iki kilo verse Katrina gibi olacağını iddia edip , aynı bizim gibi düşünen abla ile bitiriyorum 😂😂😂 .





You Might Also Like

12 yorum

  1. Hemen izleyelim, hatta bugün.. Sevgili Saife-i Saliha, önerilerine kulak verdiğimiz bir bloger olarak sizi ilgiyle takip ediyoruz, Kore ve Hint dışında da farklı kültürlerden paylaşımlar bekliyoruz. Kalın sağlıcakla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^^ aslında başka ülkelerden de yazıcaktım ama emin olamadım okunmaz diye , o zaman yazayım :D

      Sil
  2. tamam izlicem, migratory birds ü de izlicem :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir tesadüf olmuş. Kardeşine bu çileli yolda başarılar diliyorum :D İlk paragrafı okur okumaz filmi izlemeye karar verdim. Hepimizin kanayan yarasına parmak basmışlar resmen. Hemen izlemeliyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hepimizin kanayan yarası , çok güzel dedin :D ay evet benim minnik kardeşimin okula başlayacağı döneme denk geldi . Teşekkürler ^^

      Sil
  4. İki kilo verirsem Katrina Kaif gibi olurum :D Bi 'oha' dedirtti :D
    Tamamdır,ben izlerim bunu.Saliha abla hint filmi önerilerini de hep senden alıyorum çok sağol ^_^

    YanıtlaSil
  5. Köye gitmeden önce aklımdaydı,şimdi döndüm ve yazını da okuyunca açılışı bu filmle yapmayı düşünüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap , ay belki de çoktan yapmışsındır , çok zaman geçmiş yorum yapalı :D

      Sil
  6. Ya sen ne sandım , ben iki kilo versem katrina gibi olurum :D
    Asıl ben teşekkür ederim ya , çok tatlışsın ^^

    YanıtlaSil
  7. Salihaa, Sayende bu filmi bugün ablamla izledik! Hint filmi için doğru adreste olduğumuzu biliyordum. Film harikaydı. Bir süredir telugu filmlerinde takılıyorduk 3 aptalın kalitesiyle karşılaşınca "işte bu!" dedim :))) Teşekkürlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben teşekkür ederim ^^ iki aydır şehir dışındaydım anca cevap verebildim kusura bakma :( 3 aptal efsanedir yaa :D

      Sil

//]]>