İki Mim

04:47:00

  Hani yapacak tonla işin olduğunda , önce hangisini yapacağını bilmediğin için , hiçbir şey yapmayıp boş boş yatıp , tavanı izlersiniz ya , işte şuanda öyle hissiyattayım . Yapacak tonla işim var ve hangisini yapacağımı bilmiyorum , yada gerçekten yoruldum artık . Geçtiğimiz son iki haftadır o kadar meşguldüm ki , artık aşırı yoruldum ve sonuçta bugün yorgunluktan çok hasta ve bitkin olarak uyandım yada uyanamadım , öyle uyumaya devam ettim 😂 . Yazı yazarken de bu oluyor, yazmak istediğim tonla yazı var ama hangisine öncelik vermeliyim bilemiyorum sonuçta yazamıyorum 😂 .


  Neyse sevgili, Aysel Ezimova beni mimledi ama ben tabi ki aylarca cevaplandıramadım , sonra bir baktım ki bir kere daha mimlemiş , biraz utana sıkıla, geçte kalsam , ikisini de tek bir yazıda cevaplamaya karar verdim , zira daha fazla geç kalırsam kalacak gidecek bu mim .

  İlk mim , Bir Öneri de Bizden ;

  Bu konuda ne yazabilirim , tam olarak bilmiyorum sanırım . Çünkü ben kendimi öneri verebilecek biri olarak görmüyorum , herhangi bir konuda uzman değilim , deneyimlediğim yaşıma göre çok şey var ama bu beni uzman yapmaz , hatta ilk yazdım bir şeyler ama baktım bu konu çok saçma yerler gidiyor bende o kadar yazdığım şeyi sildim . Fakat madem mimlendim , biraz bir şeyler bende karalıyım şimdi , çok ısrar ettiniz  , nasıl kırabilirim ki , hahahhaha .


  Şaka bir yana bu mim üzerinde gerçekten çok uzun süre düşündüm , defalarca bir şeyler yazdım , yazdım sonra da sildim . Sonuçta gerçekten ne yazacağımı bilemedim , aklımda zibilyon tane konu olsa da , kendimi herhangi bir konuda , yazmaya yeterli göremedim , kimseye tavsiye verebileceğimi sanmıyorum . Yani , kısaca diyeceğim , tekbir şey var, sadece kendiniz olun , ne popüler kültürün sizi olmadığınız biri yapmasına izin vermeyin , 'sistem bu , el mahkum ' demeyin , modanın sizi robotlaştırmasına izin vermeyin , kısaca ne iseniz , olun , farklı olmanız bir problem değildir ...

 İkinci mim , Yaz Abur Cuburu ,

  Bu mimde beni zorlayacak sanırım , çünkü benim müzik konusunda acayip bir zevkim var, yada zevklerim demeliyim , her telden , her dilden ve tarzdan dinlerim , kimden dinlediğimi hiç bilmem genelde . Tek pop sevmem , yani Türkçe pop , yabancı yine nispeten dinlerim , ama Türkçe dinlemiyorum , dinleyemiyorum , yani bunu yabancı özentiliği olarak görmeyin , ben sadece dilimize pop şarkıları yakıştıramıyorum , çok zarif bir dilimi var bizim , manasız kuru gürültü dışında - dinlenmese de - çok hoş şarkılarımız var aslında . Ben küçükken , dedemin dinlediği , zaman zaman ise söylediği , Türk sanat müziği çok dinlerdim, bazen babamda ney üfler ve hep birlikte söylerdik , sonra eski şarkılardan da çok söylerdik , okulda pop bilmediğim için garip karşılanırdım , bense elit olmanın (!) gereklerini yapar ve siz nerden bileceksiniz edaları ile gezerdim 😂😂😂 .


1. Yazın çıkan , çok sevdiğin sanatçıdan / gruptan şarkı

  Akmu / Dinosaur , akmu çok tatlı iki kardeş seslerini ve tarzlarını çok seviyorum , daha sık şarkı çıkarsalar , sevinirim - tamam apla , hemen - .

  Winner / Island , bu şarkıyı pek beklemedim ama winner severim ve şarkı bağımlılık yaptı her gün bir doz dinleme ihtiyacı duyuyorum artık .

  Day6 / Hi Hello , Day6 / I Smile , Day6 / What Can I do ,  kısaca day6 seviyorum , cover şarkıları da çok iyi.

  Sistar / Lonely , psikolojimi bozdu bu şarkı , halen daha dağılmalarının hazmedemedim 😭  .

  Mamamoo / Aze Gag , klipten hiçbir şey anlamasam da , eğlenceli bir şarkıydı .


2. Bu yaz en yeni keşfin

   Porchill / Porque , kimdir ne değildir , bilmem ama çok sevdim ve sürekli dinliyorum .

  Beyries / The Pursuit Of Happiness , bu şarkıda ruhuma dokunan bir şeyler var ama tarif edemiyorum .

  4 Vokal / Drama Köprüsü , aslında ilkbahardan beridir dinliyorum bu şarkıyı ama 4 Vokal'i yazın yeni tanıdım , çok farklı ve sevdiğim bir tarzları var .


3. Bu yaz sürekli dinlediğin şarkı

   Kaabil Hoon , filmi izledikten ve manasını öğrendikten sonra deliler gibi dinliyorum bu şarkıyı .

  Teri Meri Kaahani , filmi de çok güzeldi ama ben önce şarkıyı bulup , oradan filmi keşfettim .

   Awari ,  klipi hiç izlenecek gibi değil fakat şarkısı çok hoş .

  Leonard Cohen /  Dance Me To The End Of Love  , şarkı bile benden bıktı ama ben dinlemekten bıkmadım 😂 .

  Kovacs / My Love , kardeşim isyan ediyor , sürekli bunu dinliyorsun diye 😂 .

   Dil Duffer , bu şarkının filmi o kadar güzel ki , resmen beni anlatıyor .
 
4. Bu yaz en çok duyduğun şarkı

  Aleyna Tilki'nin şarkısı , link filan koymak istemiyorum duyunca dehşete kapılıyorum  zira .

5. Bu yaz eski de olsa , dinlemekten vazgeçemeyeceğin şarkı

  M.F.Ö / Hep Yaşın 19 , 19 olmama birkaç ay kalmasının bunalımı ile , kendimi hazırlama çabalarım sonucu bu şarkıyı dinliyorum 😂 .

  Cem Karaca / Ceviz Ağacı , bu şarkıyı 3. soruya yazıcaktım ama buraya daha çok uyduğu için yazmadım , fakat bu şarkıyı herhalde bu yaz 1500 defa dinlemişimdir, özellikle arabada dehşet verici uzun yolcuklar sırasında hep birlikte bağıra bağıra çok söyledik .


  Cem Karaca / Resimdeki Gözyaşları , çocukluk aşkım bu şarkıydı .

  Mario Frangoulis / Hijo De La Luna ,  bu emmimizin sesi çok güzel ya, gerçi bu şarkı ona ait bile olmayabilir - böyle bir cahillik - yada olabilir , hiçbir fikrim yok ama son iki yıldır bıkmadan dinlediğim şarkıdır bu .

  Mario Frangoulis & Meyra / Vincero Perdero , dedim bu emminin sesi çok güzel diye .

6. Senin bu yazını anlatan şarkı

  Cem Karaca / Bu Son Olsun , yani ne alaka şarkıyla bilmiyorum ama yazımı çok uzattığımı fark ettim , okuyanın aklına ilk bu gelmiştir herhalde 😂 .


  Bu mim için tekrardan Aysel'e çok teşekkürler ^^ , okumaya dayanan , o yüce gönüllü , sabrı dağları delen herkese de , tam 10 puan . Herkesler bu mimi yaptığı için kimseyi mimlemiyorum ama yapmak isteyenler hiç çekinmesin gari , alı alı versin .
 

You Might Also Like

4 yorum

  1. Heey çok güzel olmuş.Gifler özellikle çok güzeldi.Aze Gag klibi biraz garip,çok güldürmüştü beni.Winner ben de çok dinliyorum bu aralar.Hepsine bakacağım uygun bir zamanda.Özellikle Bir Öneri De Bizden çok iyi olmuş,teşekkürler unni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok teşekkürler ^^ klip çok eğlenceli , kızların karakterlerini yansıttığını düşünüyorum ama ben yine de hiçbir şey anlamadım , hahahaha :D ben teşekkür ederim ^^

      Sil

//]]>