Bir Goblin Masalı

21:54:00

  Bir varmış , bir yokmuş ,  evvel zaman içinde , kalbur saman içinde , pireler berber iken , develer berber iken , ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken . Ülkelerden birinde , halkın çok sevdiği bir General varmış . Bu Generalin adı , Kim Shin miş . Günlerden bir gün General Kim Shin , rapunzel gibi saçlarını savura savura , düşman askerlerini kesip , doğruyormuş . Tam zafer kazandım , ohhhh , müthiş oldu , harika oldu , diye sevinecekti ki , gerizekalı ergen kral , onu hain ilan etti , hem de sırf ergence bir kıskançlık yüzünden .



  Ergen kralımız , komutanın 7 sülalesini , sırf ona olan uyuzluğundan katlettirmiş . Fakat ne hikmetse , çok zeki olan kraliyet askerleri , bir boğanın gücüne sahip , General den , kılıcını almayı akıl edememişler . Aşırı gururlu , 2 metrelik aslanımız , Genarel Kim Shin , ölümüm yabancıya gitmesin , diyerekten , sadık askerlerine onu , kılıcı ile öldürmesini istemiş - bak , bak zekaya bak , deliricem yaa - . Akıllı (!) askerde , dediğini yapmış . Halk üzüntüler içinde , hüngür foşurt ağlarken , koca General oracıkta ölüvermiş . Fakat milletin sevgilisi , acıların Generali , aslında ölmemiş , o bir başroldü , olması gerekende buydu zaten . Savaşlarda , o kadar insanın , kanına girdiği ve o kan kılıcı ile , ona girdiği için , ceza olarak yalnız ve sonsuz bir yaşam ile cezalandırılmış . O artık , bir Goblin olmuştu . Cezası da bir güzel acı versin diye , sevdiklerinin ölümlerinin , tek tek görecek ve asla unutamayacakmış . Bu illet yaşamdan kurtulmanın tek bir yolu varmış , o da  kılıcının çıkarılması gerekiyormuş, ancak bunu sadece Goblin'in çok sevgili daha doğmamış olan gelini yapabilirmiş . Bu sebepten de Goblin yıllarca gelini aramış ve beklemiş .


  Aradan 900 yıl geçmiş . Kuru yaprakların ve sislerin arasından, salına salına , kendine özgü şapkasıyla,  yine bir çam yarması abimiz dolanıyormuş. Bu abimiz , geçmişine dair hiçbir şey hatırlayamayan , kireç suratlı bir Ölüm Meleğiymiş . Ömür vadesi dolmuş olan , güzel ama bahtsız , kocasının terk ettiği , hamile bacımızın canını almaya gidiyormuş . Ama canını alması gereken , kadını yerinde bulamamış , zavallı fazla mesai yapan , ölüm meleği .


  Meğerse bizim yufka yürekli Goblin'imiz , bu hamile bahtsız kadına acımış ve onu kurtarmış . Aradan yine yıllar geçmiş , tam sekiz yıl olmuş . Zor şartlar altında çalışan Ölüm Meleği , kadını bulmuş ve canını almış . Ama bir terslik varmış , sekiz yıl önce hiç doğmaması gereken , küçük kız ortada yokmuş . Bu küçük kız , hayaletleri görebiliyormuş ve onlardan Goblin'in , gelini olduğunu duymuş . Bu küçük gelin , kırmızı atkısına bürünerek , Ölüm Meleğinden , saklanmak için , teyzesinin yanına kaçıp , kurtulmuş . Ya da kurtulduğunu sanmış , çünkü ruh hastası teyzesi , onu canından bezdirmiş . Kırmızı atkılı gelinciğimiz , şimdide teyzesinin yanında kül kedisi , gibi yaşamaya başlamış .

  Bu küçük , bahtsız , gelincik , on sekizinci doğum gününde , bir dilek tutmuş ve bu sayede , Goblin ile karşılaşmış .  Goblin'e bizim ergen gelincik , her ne kadar,  ben Goblin'in geliniyim dese de ama Goblin inanmamış .

  Bu sırada da , Goblin'in ergenlikten çıkamamış , şımarık hizmetkarı , parasız kalmıştır ve ne yapsam ne etsem diye düşüp dururken , Goblin 'in ülke dışına çıkacağını öğrenip , evi gizlice kiraya vermiş . Tahmin edin , bu kişi kimmiş peki ? Tabi ki de , bizim karanlık şövalye edaları ile dolanan , Ölüm Meleğine .

  Fakat olur ya , masal bu , pardon , dizi diyecektim 😛 , kırmızı atkılı , küçük gelin , yine Goblin'i çağırmış , kendisi de Goblin de bunu nasıl yaptığını bilmiyormuş . Bu durumdan şüpheye düşen , Goblin , Kore de kalmaya karar vermiş ama o da ne ? Evine , bir Ölüm Meleği yerleşmiş . Ve zalım teyzesi tarafından , kapı dışarı edilen , ergen gelincikte , evsiz kalmış . Bu sayede , küçük gelinin peşindeki , Ölüm Meleği , 900 küsur yıldır , aradığı gelini bulan Goblin ve kaçak bir şekilde aslında hiç doğmaması gereken ergen , Goblin'in gelini , aynı evde yaşamaya başlamışlar ...


  Müthiş ötesi , hikayemizde (!)  burada teknik olarak bitse de , dizide artık yeni başlamış ... Peki neler olacaktır , Goblin , bu dünyadan kurtulacak mı ? Goblin'in gelini , kılıcı çıkaracak mıdır ? Eğer çıkarışa ayrılmayı göze alacak mıdır ? Ölüm Meleği , geçmişte kim olduğunu , hatırlayacak mıdır ? Birlikte nasıl yaşayacaklardır ? Devamı dizide ...



You Might Also Like

13 yorum

  1. Hahaa :) bu ne kadar tatli bir dizi anlatimi olmus yaa 😀cok hosuma gitti 😀

    YanıtlaSil
  2. yaa gifler müthiş:)) ama yazıyı okudum merak etme krala gıcık oldum yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi çok kaliteli , sanki film gibi :D ama sen sever misin bilmiyorum , yani romantik yanı ağır basıyor dizinin :D

      Sil
  3. Ah ahhh tekrar izleyesim geldi. Gelir mi bir daha böyle efsane bir dizi :)

    YanıtlaSil
  4. Ya harika bir yorum, izlememiş olsam şu harika yazıyı okuduktan sonra kesin başlardım ♥

    YanıtlaSil

//]]>