Oralar da, Buralar da , Ramazan

06:19:00

  Hayırlı Ramazanlar , herkesin Ramazan'ı iyi geçiyordur inşallah ^^ . Benim çok yoğun geçiyor , yani her gün bir davette değilim ama yoğun geçiyor . Bu halimden, memnun değilmişim gibi de gözükmek istemem şimdi , yoğunluk beni diğer aylarda ne kadar yıpratıp , yoruyorsa , Ramazan ayında , yoracağı yerde , hafiflik veriyor .

  Bütün yıl ben , Ramazan ayını bekliyorum , ciddiyim , gün sayıyorum , şimdi de günler geçiyor diye üzülüyorum . Ramazan ayında , bizim burası çok güzel oluyor , gerçi Ramazan da her yer güzel oluyor , nefret ettiğim Amerika bile Ramazan da çok güzeldi , sadece iki Ramazan geçirdim Amerika da ama çok güzeldi . Müslümanların birlik olduğu , huzur dolu, çok muhteşem bir ay . Amerika da , tek güzel olarak hatırladığım, o zamanlardı , abartmıyorum . Her gün mescit ve camilerde , iftar oluyordu . Eğer eve yetişemiyorsak orada iftarımızı açıyorduk , kim ödüyordu o iftarları bilmiyorum ama çok güzeldi. Benim Hint ve Ortadoğu mutfağı ile tanışıp , mutfaklarına hayran olmamın nedeni o iftarlardır . Müslüman olmayanlarda geliyordu bazen , onların geldiği günler daha az acılı yemekler yapılıyordu - ben acılısını tercih ederim ama neyse - . Birde bizim kaldığımız kampüste , bir market vardı , sahibi Müslüman , Ramazanda iftardan sonra , Müslümanlara kahve ve diğer içecekler bedavaydı . İftardan sonra oraya gidiyorduk hep , bazen tanıdıklarımızda geliyordu , kahve içmeye - tabi bedava olunca çağır , ne olucak 😂 - .


  Ay ben yine uçmuşum gitmişim , buraya dönüyorum hemen 😂 . Bizim mahalle mi demeliyim yoksa site mi - site çok büyük o yüzden - demeliyim pek emin değilim ama burası Ramazanda çok güzel oluyor . Şehirden uzakta oturuyoruz zaten biz, herkes dağ başı diye söyleniyor , buraya ama olsun , ben İstanbul da oturup dağ görebildiğim için çok mutluyum . Şehirden uzak olunca , Ramazanda öyle pek etkinliklere katılamıyoruz . Zaten ben tip 1 diyabet olduğum için , oruç tutmam yasak - buna bir parantez açmam gerek çünkü artık bıktırdılar , tip 1 diyabet , çocuk yaşta ortaya çıkan , bazen genetik çoğu zamanda ise sebebi bulanamayan , kilo alma ile gram alakası olmayan bir hastalık . Yaygın olan diyabet, tip 2 , daha çok yaşlılığa, kiloya bağlı olarak ortaya çıkıyor . Diyet ve spor ile , tamamen geçmesi mümkün ama tip 1 ömür boyu sürüyor ve insülin kullanımı şart , işin içine insülin girince , oruç tutulamıyor , direk bozuluyor zaten oruç , birde şeker düşüyor . Tip 2 olanlara insülin gerekmiyor , bu sebeple tutabiliyorlar , en azından bir kısmı . - , dışarıda da herkes oruçken yemek yiyemiyorum , sonra şekerim düşüyor , ay ayıldı , ay bayıldı . Bu yüzden, gündüz hiç çıkmıyorum dışarı , zaten çok sıcak , ölücem sıcaktan . Gündüz çıkamayınca , bütün gece dışarıdayım . Güvenli buralar - çok şükür - , herkeste dışarıda bizim gibi .


  Teravihten sonra sahura kadar ,  yürüyoruz genelde , yediklerimizi bir şekilde yakmamız lazım . Yürüyoruz dedim de , arkadaşlarım benim zorumla yürüyor , resmen sürüyerek götürüyorum . Gerçi onlarda yürüyüş yapmak istiyor ama böyle , tın tın , fakat ben , her zaman ya ifrat ya tefrik , ortası yok , yürüyüşe çıktıysak , canımız çıkana kadar koşarak yürüyeceğiz . Fakat bir Türk kızının en büyük ihtiyacı olan konuşmayı yapamadıkları için , sevgili arkadaşlarım yavaş yavaş geliyorlar . Bazen bende yürümeye üşeniyorum , banklara yada çimenlere yığılıyorum , orada bir ömür geçirebilirim , öyle bir tembellik , dedim ya orta ayarım yok . Basket sahası boş olsa oraya gideceğim ama ergen kardeşler doluyor , teravihten sonra , bizde ciğere bakan kedi gibi bakıyoruz sahaya . Teravih demişken , bizim camide teravih çok güzel oluyor , imam jetliğiyle nam salmış , bahçesine bile sığamıyoruz , millet çok uzaklardan sırf hızlı kıldırıyor diye geliyor , tabi ben, yok artık diye baksam da , kalabalığı da sevmiyor da değilim .

Arkadaşlarımdan beklediğim hız
  Konudan konuya atlıyorum ama ben hep böyleyim mesela , bir şeyi sinirlenmişsem tam kızarken , bir kedi görünce çığlık atıp , hemen dediğimi unutuyorum - bir kedim bile yok anlıyor musun , demek istiyorum - , çok dikkatim dağınık ve birde çok şey söylemek, anlatmak istiyorum , o da var . Bak bunu anlatırken bile anlatacağım şeyleri karıştırdım , neyse neler yaptığımı anlatıyordum . Gece etrafta dolanıp dururken , o kadar geç geliyorum ki , en sonunda babam eve almayacak , yani serseriler gibi etrafta ne yapıyorsun diye kızıyor 😂 .

  Bir kere geç gelme sınırını fazla aştım , arkadaşımın doğum günüydü , annesi herkesi aramış sürpriz yapın diye , sonra hepimiz anlaştık filan gidicez . Arkadaşımın hiçbir şeyden haberi yok , annesi de üstünü değiştirsin diye , beni çağırmasını söylemiş . Bu böyle beni çağırınca , ben dedim önce gidicem , yoksa beni öldürücek ama diğer kızlar , hayırrr bizi bekle dediler , mecbur bekledim . Ama beklerken yaşadığım gerilimi anlatamam , bir yandan beni niye bekletiyorsun , seni öldürücem diye tehdit mesajları alıyorum , diğer yandan diğer kızlara çabuk olun diyorum , birde küçük kardeşim ağlıyor , ne zaman gidicem diye . O sırada kafayı sıyırmadıysam , bir daha sıyırma ihtimalim çok düşük 😂 . Neyse gittik , annesi balonlar almış , onlar ile kapısını çaldık , ben duyuyorum sesini , söyleniyor , sonra da kızarak bir açtı kapıyı , böyle bir kızmak ve şaşırmak arasında kaldı . Ben içeri girmeden , hemen savunmamı yaptım , diyorum ben bekletmedim , bak gerçekten , artık nasıl korktuysam 😂 . Bu sırada da annesi video çekiyor , nasıl anlamadım dedim , diyor ki, Saliha ile geç geldiği için kavga edicez anne , videoya çek 😂 . Arkadaşlarım böyle anormalken benim , acık tırlatmış olmam bence gayet normal , yani ne yapacaksın kavgayı videoya çekip . Yani belki böylelikle, yutupçu olup başımıza ünlü olabilirdi tabi , saçma sapan videolar çok izleniyor . İşte biz böylece sabaha kadar , oturup konuştuk , 6 tane kız bir araya gelirse , bir kaç gün durmadan konuşabilir , biz yine iyiyiz . Bir ara o kadar konuşmuşum ki , içlerinden biri dedi ki , sen çok iyi blogger olursun , bir sessizlik , boş bakışlar , sonra , ben zaten bloggerım dedim , sen beni okumuyor musun yoksa ?

 Nasıl yaparsın , tarzı tiriplere de girdim . Sonra dedi ki , işte blog dediysem youtube da , blogger ol diye . Tabi yine boş bakışlar , ne diyeceğini bilememe . Ben zaten yutupçulara ekseriyet ile gıcık oluyorum , bana söylenmeyecek sözdü bu .

   Neyse güneş doğdu , biz halen konuşuyoruz , biz dedim de , doğum günü kızı , gitmiş , bizi algılamıyor uykusuzluktan . Ama biz konuştukça konuşuyoruz . Saat 6.30 oldu , kıza acıdık da gittik , ama yolda giderken bile konuşuyoruz , acaba birazda bahçede mi konuşsak filan dedik , o derece . Ertesi gün arkadaşım , mesaj atmış , dışarı çıkalım diye , ben sen benimle olan arkadaşlığını sorgulamaya başlamışsındır diye düşünüyordum  , yazık sen uykusuzluğa gelemezsin dedim 😂 .


  Oruç tutma iznim olmasa da , tutamasam da , her yıl bir kere deniyorum ve her seferinde ayılıp bayılıyorum . Ve tahmin edin ne oldu yine asla ders almadım ve aç kalmaya kalktım , oruçta değil , başta deniyorum ki , aç kalabilirsem , oruça niyetlenicem ama yine ayıldım bayıldım , annemle babam çok kızdı , haklılarda . Artık mecbur , günlerin kısa olduğu günlere denk gelmesini bekleyeceğim .

  Ay ne yapmışım yine ben , boş boş vıdı vıdılamışım , aslında söyleyecek anlatacak çok şeyim var ama çok uzatmak istemiyorum - Allah'tan uzatmadın , çok sağ ol ya - . Amaçsız hayatımın saçmalıklarına katlanan , koca yüreklilere , çokça sevgiler gönderiyorum . Herkese hayırlı Ramazanlar ^^ .



You Might Also Like

12 yorum

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkürler , hayırlı Ramazanlar size de

      Sil
  2. :D bitirdiğimde bu muhabbet nasıl başlanıştı ya diye bi döndüm baktım tejrar, ben de öyleyim başladığım giib bitiremiyorum.ben de arkadaşn gibiyim ama uykusuzluğa gelemem, kafamın üzerinde birileri konuşur durursa da terlik atarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kafam çok karışık, çok dolu birde dikkatim çok dağınık , şimdi burada konuşmaya başlasam çok alakasız konuları birbirine bağlayabilirim :D

      Sil
  3. Hayırlı ramazanlar :) Sizin oralarda da ne güzel geçiyormuş ki öyle :) Gifler çok tatlı olmuş yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı Ramazanlar ^^ Evet elhamdüliah çok güzel çok eğlenceli geçiyor :D teşekkürler

      Sil
  4. :)))) Senin bu daldan dala konuarın beni bitiriyor :)))))) Çok gülüyorum Nur değilde Daldan dala Nur koyacağım artık sana :))) Hızlı namaz kıldıran imamları açıkçası çok haz etmiyorum :) o konuya girmeyeceğim. Sağlığın el vermiyorsa zaten eziyet etme kendine derim Vücut da senden hesap soracak bunu unutma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konudan çok çekiyorum, çok dikkatim dağınık , kendimi tek bir şeye veremiyorum :D daldan dala atlamak bizim işimizi :D
      Hızlı kıldıranları bende sevmiyorum ama bu hoca tecvittine dikkat ediyor , daha çok kısa sureleri okuyor o yüzden hızlı oluyor :D Annem çok kızıyor zaten bana , dikkat etmeye çalışıyorum , çok teşekkürler ^^

      Sil
  5. Ya sen ne kadar da samimisin böyle. Her hayatın kendi çapında amacı vardır. :)
    Bir de geçmiş olsun! Kocaman kocaman sevgiler. Bereketli Ramazanlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok teşekkürler ^^ Tabi vardır ama benim anlattıklarım amaçsız olanlar :D Sana da Hayırlı Ramazanlar :D

      Sil

//]]>