Signal Kore Dizisi Replikler ve Yorumum

02:44:00

  Bir ilk yaparak dizinin konusu ve yorumumu ayrı yazıyorum ve konusunun - tam şuracıkta, olur konusu  -  yazdıktan tam 8 gün sonra yorumumu yazıyorum , Allah bilir ben bunu yazıp bitirene kadar kaç gün olur  - 12 gün olmuş kendime inanamıyorum 😂 -  . Zaten arayı çok açtım o yüzden direk yorumuma geçiyorum .


* Öncelikle senaristte ( Kim Eun Hee ) gerçekten hayran kaldığımı söylemeliyim ki , bu konuda Netflix de benim gibi düşünmüş olmalı ki bir sonraki projesi için Netflix ile anlaşma bile yapmışlar . Öyle bir senaryo yazmış ki , sizi içine çekiyor , onlar ile sinirlenip , geriliyorsunuz ve bunalıyorsunuz zaman zaman . Bölüm bittiğinde ne olacak , ne olacak , oy mayy gat , diye dolanıyorsunuz . Zaten dizideki cinayetler geçmişte - yani dizide ki yıllarda - yaşanmış cinayetlermiş , onlardan esinlenerek yazmış diziyi , yani teyze işin gücün yok seksenli doksanlı yıllarda , ne cinayetleri işlenmiş diye mi , araştırdın. Birde hepsi hemen hemen aynı bölgelermiş düşünün yani , ben Koreli olsam diziyi izledikten sonra o bölgelere gidemezdim herhalde . Birde biraz araştırdım da, aynı cinayet hikayeleri üzerinden yapılmış iki tane daha dizi de varmış , Gap Dong ve Memories of Murder .

* Senarist kadar yönetmene ( Kim Won Suk )  de bayıldım , çekimler harikaydı . Özelliklede geçmişe ve günümüzün ton farklılıkları çok hoşuma gitti . Günümüzün mavimtırak bir tonu vardı , fakat geçmiş sarımtırak renkli ve daha sıcaktı bence burada bile mesajı gayet güzel iletmiş , günümüzün donukluğunu , soğukluğunu ...

* Dizi garip bir şekilde çok gerçekçiydi . Şöyle ki , Amerikan ve Türk yapımı polisiyelerde , suçluyu yakalamaya odaklıdır ya sadece ve aşırı zeki oldukları için (!) hemen olayı çözüp iki dakikada suçluyu paketlerler fakat bu dizide suçlunun kim olduğunun bulunmasından tutun , yerini bulup yakalamaya kadar sürekli zorluklarını izledik , hatta yakalasalar bile itiraf etmediği için yaşadıklarını da görüp ben gerçekten delirdim . Bunların dışında diğer polislerin önlerine taş koymasını , birbirleriyle anlaşamamaları , başka bölümün davayı çözmesine dayanamamalarını da,  görüp yine delirdim . Bize gösterilen - özelliklede Türk dizilerinde - çok kolay , şip şak işi bitiriyorlar  ve herkes Allah razı olsun onlara yardım ediyor , fakat bence Signal gerçeği yansıtıyor , rüşvet alıp , para için yaptıkları,  bazı polislerin, içimi acıttı doğrusu  .

* İçinde hemen hemen hiç romantiklik yoktu ve ben bu yüzden daha çok sevdim . Sevmiyorum daha doğrusu sevemiyorum aşklı meşkli şeyleri , herkes bana odun diyor ama ne yapayım yani zorla mı ? Bakınız mesela herkesin ayıla bayıla izlediği , BOF ,DOTS ve hatta W Two World 'u bile sevememişim , düşünün artık . Aynı zamanda dizinin konusu o kadar sağlamdı ki , bence romantik sevenler bile , romantiklik aramadı içinde . Çok az bir aşk vardı , o da bence çok zarifti , sessiz sedasız , -en önemlisi de - yılışık yılışık dolaşmadan olan bir aşk vardı .

* Oyuncular bence cidden döktürdüler , abartmıyorum , figüranlar bile çok iyiydi yani .

  Bundan sonrası aşırı ötesi , spoilerlıdır  , dikkat izlemeyenlerin bünyede çarpıntı yapması muhtemeldir  😂 .

* Ben dizide erkek oyunculardan çok , başrol ablamızı sevdim . Bu benim için şaşılacak bir durum çünkü sağ olsun Kore dizilerinde kadın oyuncular , aşırı gıcık oluyorlar , sevimli ve masum (!) gibi görünmek için ciddi salak salak , yaptıkları hareketlerine dayanamıyorum , zaman zaman da yeteneksizliğini kapatmak için acayip acayip bağırıyorlar ki , hiç haz etmediğim bir tipe bürünüyorlar , ağızlarının ortasına bir tane kürekle yapıştırmak istiyor insan . Bir çok diziyi de kadın oyuncular yüzünden yarım bırakmışlığım da  çoktur .


  Ama Cha Soo Hyun   (Kim Hye Soo ) karakteri o kadar güçlüydü ki , hayran kaldım , diğer kadın oyunculardan da aynı performansı bekliyorum . Oyunculuğu çok iyiydi hatta benim için 2016'nın en iyi oyuncusu oydu . Dizide gençliğini de onun oynaması da nedenli iyi bir oyuncu olduğunu görmemi sağladı , birde nasıl bir makyaj yaptılarsa kadına gerçekten de küçük duruyordu , belki de oyunculuğu ile bize gerçekten de genç biriymiş intibakı bırakmışta olabilir , bilemiyorum .  Ben tek eyelinerına gıcık oldum o kadar , çok kısaydı , bütün dizi boyunca kardeşimle kadının eyelinerını konuştuk 😂 . Başta ciddi Park Hae Young ile anlaşamadılar , ben dedim nasıl bunlar birlikte çalışacaklar .


  Cidden anlaşamadılar , iletişimde bir problem vardı, gerçi sonunda yelkenleri suya indirdi .


  Aynı zamanda,  Sunbaesi olan , Lee Jae Han'ı 15 yıl beklemesi ve sevmesi , ben üzerine gül koklamam mantığı ile kimseyle görüşmemesi favorimdi . Gerçi annesi on zorla görücü usulü randevulara gönderse de,  hatta  bir ara Park Hae Young ile arasını yapmaya çalışmasına rağmen  ,sonuç değişmedi . Yani bence de değişmesin, Park Hae Young güzel bir insan olabilir fakat Lee Jae Han bana kalırsa daha karizmatik bir abimizdi .


*Dizide her ne kadar başta , başrol Park Hae Young gibi gösterseler de , asıl başrol şüphesiz ki , Lee Jae Han ( Cho Ji Woong )  dı , ki bence de o oyunculuk ile sonuna kadar da hak ediyordu , hatırlarsanız Apan Star Ödüllerinde neden Daesang'ı , Cho Ji Woong'a vermediler diye delirmiştim . Duruşu yeter bir abimizdi bir kere o , fazlasıyla cesurdu ve doğruluktan hiç ayrılmadı , en çok da bu özelliğini sevdim . Birde ağlaması var , dağ gibi adamı ağlattılar diyorsunuz , hele o köprünün yıkıldıktan sonra ki sahne , yok mu 😭 .


  Cha Soo Hyun ile uğraşıp dursa da çok mükemmel bir adamdı , Lee Jae Han , şöyle ki ne zaman Cha Soo Hyun ,  zorda olsa hemen yanına koştu ve onu teskin etti .
                                    
    Varan 1,
Canavar gibi gözüken dedektifler 😂
  Varan 2,

  Varan 3,

  Arada haksızlıklara delirdi , bende izlerken delirdim , o delirdi , ben delirdim , bu böyle sürdü .

  Bazen lafı koydu ve gitti - kekoluk loading 😂 - .

 
  * Park Hae Young ( Lee Jae Hoon ) , dizi boyunca delirdi , isyan etti , ben sizin sisteminize diye sövüp durdu , atarlı atarlı gezdi durdu . Ama delirmeleri Lee Jae Han dan baya fazlaydı , karakter ile aklımda kalan en net şey buydu , düşünün yani . Eee haksızda değildi ve birazda Park Hae Young karakterini kendime benzettim , sisteme olan öfkesi ve bir şey yapamayınca delirmesinde kendimi gördüm . Küçükken onu dinleseydiler , dikkate alsalardı eğer kız ölmeyecekti mesela . Sırf polis hata yaptığını kabul etmemek için , çocuğu dinlemedi 😤 .



 * Ne utançmış bütün dizi boyunca , 'polis teşkilatı utanç duyacak ' , 'aman medya duymasın diye dolandılar . Orada insanlar ölmüş bunların derdi aman duyulmasın 😤 .

  Varan 1 ,
  Varan 2 ,

*Dizi boyunca , bütün kötülerden nefret ettim ama bazılarını halen unutamıyorum . İlki küçük kızı öldüren kadındı , ruh hastası manyak son ana kadar beni delirtti . Hele ki sorgusunu izlerken cidden delirdim .


  İkinci kötü, ise tren yolunda ki kadınları öldüren adam , değil babası . Onun insanları öldürmesindeki sebep , oğlunu annesi ölmüş diye istediğini yapabileceğini düşündüren ve şımarık yetiştiren babası . Bence en az katiller kadar suçu vardı , ki zaten onun yaptığını bal gibide biliyordu ama sakladı yıllarca ve benim sabrım cidden taştı . Anca ' benim oğlum acı çekti ' dedi durdu .


  Orada yine Park Hae Young düşüncelerimi dile getirdi .  

  Varan 1,


  Varan 2 ,
  En sonunda bu amca oğlu yakalanmasın diye , katil de oldu . Öldürdüğü kişiye de uyuz olmuştum , insanlar öldürülmüş ve bu kadında da kanıt var ama bu kanıtı gidip onlardan para koparmak için kullanıyor ve sanırım bu kadında üçüncü kötü oluyor benim için .

  Dördüncü kötü ise , savcının şımarık oğluydu , onun yüzünden olan olaylar o kadar sinir etmişti ki beni . Beni en çok etkileyen sahne herhalde köprünün yıkılıp küçük kızın öldüğüydü ve bunun sorumlusu da bence bu veletti . Hatta pislik amir Kim Bum Joo'nun başlarına musallat olmasının nedeni de buydu .

  Beşinci ve en kötü kişi ise bence Amir Kim Bum Joo ' du . Hatırladıkça sinir oluyorum , uyuz adam . Para için yaptıkları beni delirtti . Benim için bütün kötüler içinde ki en kötüsünün o olmasının nedeni ise , polisin içinde olup onlara yaptıkları , sadece zenginlerin tarafında olması ve anlatmaya gücümün ve sinirimin yetmediği pislikler . Zaten Lee Jae Han ile sürekli kavga ettiler , ağzının payını da verdim sağ olsun Lee Jae Han .


  Bir ara sanki şaka yapar gibi , kendi ile çelişkiye düşmesi mi desem , yoksa kendini anlatması mı desem öyle bir şey bile oldu adama .


  Bu kötüler arasında biri var ki , ben ondan nefret etmekten çok üzüldüm . Kim Jin Woo insanları kurtardığını sanıyordu ama öldürüyordu . İnsanı bir şekilde büyüyememiş sonra da bu hale gelmişti .


  İtiraf ediyorum onun kısımlarında içimi çeke çeke ağladım sonra hıçkırığa döndü bu ağlayış , dizilere pek ağlamam bu sebeple büyük bir olaydı benim için . Aslında kötü olmamasına rağmen bilmeden kötülük yapıyordu , eğer ki biri ona doğruları öğretse , yada biri yardım etse o öyle olur muydu ? Yani bir tane bile komşusu bile , neden şurada kim yaşıyor bir bakalım demedi , bir yardım etmedi . Ya babası ve diğer akrabaları ... Kimse ona yardım etmemişti , bu durumda öldürdüklerinin günahına ilgilenmeyen insanlarda girmiyor mu ? Ben bunu yıllardır düşünüyordum , biri birini öldürdüğünde ona doğruları öğretmediğimiz için bizde suçlu olmuyor muyuz diye . Ve burada da bununla karşılaşmak beni çok müteessir etti .   


*  Lee Jae Han 'nın yıllarca gizlice Park Hae Young 'a yardım etmesi ve onu koruması sanırım en sevdiğim kısmı oldu dizide .

* Son olarak da , Park Hae Young 'un abisini ben hep ölmeyecek diye bekledim ama öldü . Zavallı Lee Jae Han onu kurtarmak için yaralı halde , başka şehirde olmasına rağmen yanına koştu ama yetişemedi 😭 . Park Hae Young'un abisini oynayan çocuğun oyunculuğunu çok sevdim , çocuk aslında idolmüş ve 2000liymiş  , hiç beklemiyordum , oyunculuğu çok iyiydi , idollerden iyi oyuncu zor çıkıyor .

  Sanırım şimdiye kadar ki en uzun yazımı yazdım okuyan varsa tebrikler .

  Not: Gifler Tumlbr dan alıntıdır .


You Might Also Like

16 yorum

  1. Yalnız benim kafam çorba oldu ben buna Yorum yapmamış mıydım yoksa diğerine mi yaptım ne yaptım bilinmezlik oldu bende :))))) Şaşkınım Nur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha yok buna yapmamışsın :D şaşkın olarak genelde ben anılırım , ağzı açık ve dikkatsizde dahil bunlara :D

      Sil
    2. Tamam o şaşkın birde beni ekle tamam olsun :)))

      Sil
    3. Şaşkınlar klubü , tamamdır :D

      Sil
    4. Aynen güzel isim bulmuşun hahahahahahhaa

      Sil
  2. Yorumunu okudum klavyene sağlık :) şimdi 6. bölümdeyim çok merak uyandırıcı, heyecanlı, farklı ve üzücü bir dizi sevdim şimdiki bölüme kadar devamını da tamamlarım en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ^^ dizinin temposu düşmüyor muhakkak izletir , çok da heyecanlı , o zaman iyi seyirler :D

      Sil
  3. Ah hhh bende pek bi severim böyle asklı meskli seyleri :) izleyip izleyip özencemmmm :) sonra kocacima sen nie böyle süpriz yapmion dicem haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz odunumda üstüme afiyet , aram yok :D bilmiyorum belki ilgi alanıma girmesi için daha büyümem gerekebilir , böyle diyincede çocuk gibi oldum ama neyse :D süpriz iyidir , yapılsın bol bol sonra da çıta çıksın dağların tepesine :D

      Sil
  4. Konuyla hiç alakası olmayan bir yorum yapacağım şimdi. Bu sıralar bir Goblin'dir gidiyor. Merak da etmeye başladım yavaştan. Sen izledin mi canım? Tavsiye eder misin? Ya da bana böyle romantizmden sürünen bir Kore dizisi öner desem? Ama ölsünler böyle, perişan olsunlar. Malum azcık soğuk bu Uzak Doğulular :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana bile goblin haberi geldi demek , vay be , dizi ne tutuldu :D bende izledim güzeldi , çok kalite bir yapımdı çok da sevildi herkes gelmiş geçmiş en harika olarak görüyor ama bence değil fakat güzel ona sözüm yok , gözünde çok yükseltemezsen bence seversin :D Ah işte aradığın dizi bu , goblinde sürünüyorlar , gerçektende ne çektiler romantizm konusunda bollywood da yetişemez bence ama romantikti yani, sürünsünler istiyorsan , işte bu dizi var . Aklıma gelmedi nedense başka , kardeşime de bir sorayım söylerim yine olmazsa :D

      Sil
    2. Az önce aklıma hiçbir şey gelmemişti ama şimdi bir sürü dizi geldi , Moon lovers , ilk bölümler biraz laylaylom du ama sonra ne çektiler , süründüler . İkincisi 49 Days , çok yeni değil ama ünlü bir dizi , baya da duygusal , hatta konusunu da yazayım , düğününe kısa bir süre önce trafik kazası geçiren bir kızımız var ve bu kız bitkisel hayata giriyor , hayalet oluyor ve 49 gün içinde onun için üç kişinin saf göz yaşı gökmesi gerekiyor yoksa ölücek , fakat bilmediği neler var bu zavallı kızın . Üçüncüsünü ben izlemedim ama herkes çok duygusal romantik yazmış fakat kızın oyunculuğunu beğenmeyen çok kişi var , Uncortrollably Fond . Dört , Emprees Ki , en sevdiğim dizilerden , fakat fazlaca saray entrikası var , böyle sürekli biri ihanet ediyor , herkes sinsirella , hatta yazmıştım linkinin koyayım , http://saltcik.blogspot.com.tr/2016/06/emprees-ki-kore-dizisi-konusu-ve-yorumum.html .

      Sil
  5. listeye alayım hangi bir diziye yetişebileceksek artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya , hele son zamanlarda çok güzel diziler var ama izleyemiyorum vaktim yetmiyor :D

      Sil
  6. Diziyi çok sevdiğim için yorumunuzu sonuna kadar okudum,tüm fikirlerinize katılıyorum, heyecanlı, üzücü, insani isyan ettiren bir diziydi.Lee Jae Han oyunculuğu çok iyiydi,şimdiye kadar benim gibi izlemeyen varsa ve polisiye seviyorsa mutlaka izlemeli diyorum

    YanıtlaSil

//]]>