Signal Kore Dizisi Konusu

01:05:00

  Bu diziyi , üç kere yazdım yazdım, sildim sonra ise aylarca taslaklarda kaldı . Hatta Apan Star Ödüllerinde de , taslaklarda olduğunu yazmıştım - ve ödül vermediler diye atarlanmıştım 😂 - fakat o yazıyı beğenmedim ve sildim , sonra da dedim ki ben bunu yeniden izleyim öyle yazarım . Bu seferde izlediğim diğer güncel diziler buna engel oldu . En son yazımda , en sevdiğim diziye Signal yazmıştım , sonra River yorum olarak bloğuma dizi bakmaya geldiğini yazınca bana bir gayret geldi , diziyi yeniden izledim şimdide yazıyorum - tabi bitirebilirsem - .



  Bu yazının spoilerlı yorumu ve replikleri çok uzun olacağı için onu ayrıyeten yazıcam . Zira diziyi o kadar seviyorum ki , bir yazı buna yetmez , zaten benim bir diziyi ikinci defa izlememden belli , ne kadar sevdiğim . Baştan belirtiyim romantik sevenler bu diziden sıkılır , çünkü kavuşamayan aşıklar , onları ayırmaya çalışan sinsirella kızlar ve kayınvalideler yok , sevimlide kimse yok . Arada aşk olarak - bence - çok naif ve az bir aşk vardı , böyle aşkım böcekimmm yoktu .


  Sizi yüksek oranda gerebildiği gibi ya şimdi ne olucak da dedirtiyor . Ben kardeşimle , yazın geceleri izlemek gibi salaklık yaparak en küçük bir sese bile çığlık atmışlığımız vardır , aynı zamanda Kore dizlerini sevmeyen kuzenim bile çok merak edip bizimle izlemişti . Dizi o kadar güzel ki , en çok ikinci sezonu beklenen dizilerden - miş - , yani bende bekliyorum , ne olur , yapın zaten sonu havada kaldı 😄.

  Senaryosu gerçekten çok zekice yazılmış , hayran kaldım senaristte , olayları iki dakikada çözen dedektifler yoktu , gerçekten zorlanarak ve uğraşarak çözüyorlardı . Aynı zamanda , yönetmeninde çekimlerine hayran kaldım . Son olarak oyuncular , off nasıl harika oynadılar , kelimenin tam manası ile yaşadılar , 2016'nın en iyi oyuncuları kesinlikle onlardı . Kim Hye Soo ' u şimdiye kadar sadece filmlerde görmüştüm , ilk defa dizi olarak burada gördüm fakat kadın oyuncular içinde çok farklı biri yeri var , karizmatik bir ablamız kendisi  .


Cho Jin Woong 'u yine daha önce filmlerde görmüştüm , hatta yazmıştım birini , Salut D' amour,   ilk izlediğim dizisi de bu oldu  .

Lee Je Hoon , ben seni niye bu kadar geç keşfettim bilmiyorum ama eski dizilerine bir ara bakıcam .


  Dizinin Konusu ;

  2000 yılında , ilkokul öğrencisi bir küçük kız okuldan eve giderken kaçırılır . Park Hae Young ( Le Je Hoon ) ise , kaçırılan kızın sınıf arkadaşıdır ve kızı kaçıranı görür . Bu sebeple defalarca polise gidip , onlara kaçıranı anlatmaya alışır fakat kimse bizim zavallı Park Hae Young 'u dinlemez . Böylelikle 15 yıl geçer , küçük kızın kimin kaçırdığı bulunamaz ve davanın bitmesine üç kalmıştır , eğer ki bu üç gün içinde suçlu yakalanamazsa , dava kapandığı için suçlu cezasını çekemeyecektir .

  Bu sırada Park Hae Young da büyümüştür , son derece zeki bir Profil Uzmanı olmuştur . Onun garip bir hobisi vardır , ünlülerin gizli hayatlarını ortaya çıkarmak . Bir gün onu bir ünlü şikayet edince  ,  yolu polis olan  Cha Soo Hyun ( Kim Hye Soo ) ile kesişir . Daha doğrusu, Cha Soo Hyun onu , ifadesini alır ve bir güzel atışırlar .


   Bizim atarlı giderli Park Hae Young , sinirli sinirli oradan ayrılırken bir ses duyar , telsiz sinyali sesi * . Ya bu da neymiş , diye bakarken , sesin eski bir telsizden geldiğini anlar , bu nasıl çalışıyor demeye kalmadan , telsizin karşısındaki kişi , ona adını söylememesine rağmen adı ile hitap eder . Konuşan polis olan Lee Jae Han ( Cho Jin Woong ) dır ve onunla geçmişten konuşmaktadır . Le Jae Han sayesinde , suçluyu Cha Soo Hyun ile bulup yakalarlar . Böyle eski bir faili meçhul davanın çözülmesi Kore de çok büyük olay olur ve bu sayede polisler yeni bir birim açar , faili meçhul davalar üzerine . Şimdi Park Hae Young ve Cha Soo Hyun aynı birimde geçmişte çözülememiş davaları çözecektirler , tabi Park Hae Young geçmişten gizli bir yardım alacaktır .
 
* Bununla ilgili bir anım var , ben,  daha doğrusu biz - kardeşim ve ben - diziyi yazın anneannemlerdeyken izliyorduk , tatilde olunca da gece izliyorduk . Küçük kardeşime de teyzemler telsiz getirmişler hediye olarak , küçük kuzenim ve kardeşim oynadıktan sonra onları kaldırmamışlar daha da kötüsü açık bırakmışlar . Biz kardeşim ile diziyi izlerken çıt bile çıkmıyor gece olunca tabi , fakat bu telsiz açık unutulunca gecenin kaçı bilmiyorum artık bir anda bir cızırdamaya  başladı biz kardeşimle tabi bastık çığlığı 😂 , şimdi anlatınca gülüyorum ama o anda acayip korkmuştum . Kardeşim de tabi böyle bir korku atlatınca ben bunu devam ettirdim , kardeşim karanlıktayken gizlice telsizi açık bırakıp kaçtım , sonra artık taksilerin sanırım kanalına mı ne girmiş bu telsiz aniden adam sesi duyunca kardeşim , çığlık atmıştı 😂 , uzun süre kız kendine gelemedi , tabi sonra beni kovaladı . Bu da işte , böyle bir anımdı 😂 .


Not : Dizinin yorumu ve replikleri için , tık tık .


Not : Gifler Tumblr dan alıntıdır .

You Might Also Like

12 yorum

  1. izlemedim Not alayım Korku gerilim tarzında var mı ??? Film olarak Kore Nur :)))izlediğin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gün bir film izledim Monster diye çok güzeldi izlerken çok gerildim ama çok beğendim :D sonra death bell diye de bir film var onu bir kaç yıl önce izlemiştim baya etkilemişti , işkenceli bir film ama o sahneleri aklımdan atamıyorum :D

      Sil
    2. Dur ben onlara bir bakayım Gecen bir film izledim :((( Konunun saçma sapanlığını geçtim bir sahnesi 3 gün aklıma geldi ve hep mide bulantısı çektim :((( İçler acısıydı bak yine midem bulandı :(((((

      Sil
    3. Ay o çok kötü ya, izleyince etkisi geçmişyor :( deat belli kaç yıl önce izlemiştim ama halen aklımdan çıkmıyor benim , arkadaşımın evinde tek başına izlemiştik halen konuşurken biz o film aklımıza geliyor , birde geçen bir oyun indirmiş arkadaşım , korku oyunu o çok kötüydü benim korkudan tansiyonum dilan düştü , hahaha

      Sil
  2. Bu Kore dizileri de amma da tutulmaya başladı ha! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son yıllarda izleyici kitlesi baya arttı ben on yıldır izliyorum ama gerçekten son zamanlarda baya arttı :D

      Sil
  3. telsiz komik olmuş :) signal izlerim bi ara. ben de legend of the blue sea bitirdim o a şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep kardeşim bana kızıyor niye beni rezil edip böyle şeyler anlatıyorsun diyor :D legebd of the blue seayi başlamıştım ama yarım kaldı ya goblin araya girdi , kardeşimle izleyince biz dizileri bir bitiremiyoruz ama ben onu tek bitiricem galiba :D

      Sil
    2. goblin de blood da güzel hepsisi güzeel :)

      Sil
    3. Goblin'i sevdim ama tenim için harika dizi değildi fakat sevdim yani :D blood'u izlemedim yorumların hepsi çok kötüydü ama izlemediğim halde hepsini biliyorum . Ben şimdi defendant'ı izliyorum o çok güzel

      Sil
  4. izlemedim ama bakacağım mutlaka :) bu arada seni takibe aldım canım bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin ^^ bende bir ara uğruycam sana gecikirsem kusura bakma :D

      Sil

//]]>