Train To Busan Konusu ve Yorumum

23:33:00

  Bu filmi neden bu kadar geç izledim ve izledikten sonra yine niye geç yazıyorum bilmiyorum . Ve bu film ile ilgili ne yazıcam bilmiyorum , çünkü çok aşırı güzel bir film hatta Kore filmleri içinde benim için artık , en güzel filmi bu filmdir .


  İşin aslı bu filmi , fragmanları etrafta dolanmaya başladığından beri , izlemek istiyordum ama dedim ben bu filmi tek izlemeyim ama gelin görün ki , kimse korku diye izlemeye yanaşmadı , peki sonra ne mi oldu ? Kardeşim ile evde tek olduğumuz bir gün , akıllı gibi izledik , ben izlerken bir ara ruhumu teslim ediyordum o ayrı konu 😂 . Ben başından sonuna kadar çığlık attım ve o kadar gerildim ki , off anlatamıyorum acayipti . Film gişe rekorları kırmış ve film tanıtımını Cannes Film Festival'inde yapmış. Film o kadar sevilmiş ki , Hollywood versiyonu da çekilecekmiş aynı zamanda  .

  Filmin Konusu ;

  Seok Woo ( Gong Yoo), Seul de , küçük kızı ve annesi ile yaşayan bir fon yöneticisi . Karısı onu terk edip , Busan'a yerleşmiştir ( Yani bu adamı bulmuş sonra da bırakmış , nimete şükürsüzlük bu 😁 ) . Küçük kızı Soo An'ın ( Kim Soo Ahn ) ise doğum günüdür ve annesini görmek istiyordur , sen götürmezsen ben kendim giderim diye rest bile çekmiştir babasına . Seok Woo da , ne yapsın el mecbur, onca işin gücün işinde , kızını anacığına götürmeye karar verir . Ertesi sabah , Busan'a giden bir trene atlarlar , fakat bir şeyler ters gitmektedir . Onlar Seul dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra , trendeki yolculara bir şeyler olmaya başlar . Trene son binen yolcu bir virüs kapmıştır , zombi virüsü ... Bu virüs kısa sürede , zombilerin normal yolcuları ısırması sonucu  ( neden zombiler , zombileri ısırmıyor ki çok saçma ) , trende sağlam çok az insan bırakır. Sağlam kalan bir avuç insan ve zombiler aynı trende , sıkışıp kalırlar . Şimdi hayatları için , ellerinden geleni yapıp Busan'a varmaları gerekmektedir ...


  Film ile ilgili yorumum ,

  Ben pek filmlere ağlamam , ya duygusal zamanıma denk gelecek , ya da benim hassas oldum konular olacak . Bu filmde neden bu kadar duygulandım bilmiyorum , belki de çok hasta olduğum için de olabilir , neyse bütün film boyunca kendimi tuttum, tuttum ve tuttum ama sonunda çok ağladım , gerçekten de öyle böyle değil , halen hatırlayınca kötü oluyorum ya 😭 . Bir zombi filmine duyguyu çok iyi koymuşlar , aynı zamanda bütün izlediğim zombi filmleri içinde , benim de başıma gelirse ya da gerçekten böyle bir virüs olsa ve zombiler olsa ne yaparız diye düşünmeye iten tek filmdi . Yani fanfastik bir yapım olmasının yanı sıra,  bir o kadar da gerçekçiydi . Aşırı gerildim ama ,  fazla gerçekçiydi , hem de baya fazla , gerilmekten bir hal geldi bana , böyle ben bu tarz filmlerden pek korkmam , izlerken gerilirim ama korkmam - kesin öyledir (!) - , korkmadım ama işte çok gerildim, birazdan kimi zombi ham yapacak diye 😂 . Film bana kısa geldi tadı damağımda kaldı , ikincisi çıkacak diyorlar ama bilemiyorum aynı tadı verir mi ? Filmin , çiftler üzerinden gitmeyip baba - kız üzerinden gitmesi de , türü içinde nadir olan bir şey , belki de beni bu kadar etkilemesinin nedeni de budur .

Aynı Ben hahahaha😂
  Oyuncular , efsane zaten , hepsi de , yaşattı o korkuyu - ay pardon gerginliği - bana .

  Seok Woo yani , Gong Yoo , 2013 den beridir görmemiştim keratayı ( adam kaç yaşında ama ben ne diyorum 😂 )  , bir anda gelince bir şok oldum , tabi şimdi Goblin de izliyorum , az kaldı bak bitecek şimdi onun hüznü kapladı beni .

  Tam baba rolü verilecek adamdı yani  ama filmde gıcık etti beni , çok bencil ve soğuktu . Kızıyla ilgilenmiyordu ama çok seviyordu kızını, bendeki tek artı notu da bu özelliğiydi sanırım .
.

  Sang Hwa yani , Ma Dong Seok , ya bu adam gerçekten de harika bir oyuncu yaaa , gerçekten bayılıyorum oyunculuğuna, 38 Task Force da iken  de bayılmıştım ve baya övmüştüm zaten . Filmde ki favori karakterim de oydu zaten , bir yapıştırdı zombilere hepsi yerde , koçum bee 😁 . Hatta Gong Yoo da , bir ara ona hayran oldu .


  Sung Gyeong yani , Jung Yu Mi , ilk defa izledim ama ona da bayıldım .Hem karakteri hem oyunculuğu çok güzeldi . Hamile haliyle o zombiler ile nasıl mücadele etti ya .


  Soo An yani , Kim Soo Ahn , bu minnak  2006lı imiş , anam biz onun yaşındayken , bebeklerimize çay filan içiriyor , ne bileyim sek sek oynuyorduk . Birde ben bu kızı ne zaman görsem böyle korkulu morkulu şeylerde oynuyor , mesela Coin Locker Girlde de oynuyordu ,  bu kız da psikoloji filan kalmaz yani . Ama gerçekten de çok iyi oyuncuymuş , çok beğendim oyunculuğunu . Film boyunca kıza bir şey olacak , aman kızı kurtarın , yazık kıza diyerek geçti .

Kıyamam ya

  Young Gook (Choi Woo Sik)  ve Jin Hee ( Ahn So Hee ) karakterlerini oynayanları bütün film boyunca ben nerden tanıyordum diyerek geçti . Ahn So Hee 'i biraz araştırınca , eski Wonder Girls üyesi olduğunu gördüm , gerçi Wonder Girls dağılmış tamamen sanırım, birde kardeşim kızı İkon dan Jinhwan' a benetti ama konu bu değil . Neyse Choi Woo Sik ise ilk defa izliyorum ama neden bu kadar tanıdık bilemedim şimdi . İkisinin de oyunculuklarını da sevdim birde nerde gördüğümü hatırlasaydım keşke .

 



Ciddi Spoiler İzlemeyenler Aşağıyı Sakın Okumasın ;














  Ve sonu, neden , yani neden böyle bir son var ki , neden onların hepsi öldü nedennnn , özelikle de Gong Yoo 'nun ölmesini hiç beklemiyordum ya .  Başrollerin ölmesi pek rastlandık bir durum değil , ama zaten bir kızı kaldı , bir hamile kadın , niye öldürdünüz Gong Yoo'yu neden - fangirl delirdi - .
Ve her şeyin suçlusu Gong Yoo'nun olması da çok sinirimi bozdu , belki de ölümü bunun cezasıydı kim bilir . Bu sahnede o kadar ağladım ki , içim dışıma çıktı , zalim senarist 😭.

  Hadi o , cezasını çekti ama Ma Dok Seok ajussi niye öldü , yani o kız şimdi ne olacak , o yaşasaydı en azından o kıza bakardı , bak yine sinir geliyor . Peki o hamile kadın ve küçük kıza ne oldu , kızın annesi iyi mi ? Bunların cevabı yok , devamı gelecek diyorlar bu yüzden umarım gelir .Birde o liselilerin ilk zombi saldırısından nasıl çıktığını , doğru düzgün göstermediler ben ona taktım , ama bu tarz filmlerde çokça oluyor bu tarz şeyler .

  Bu adamın ismini bile yazmak istemiyorum , nefretlik, pis , şeytan , adama karşı yazmak istediklerim çok fazla ama burayı o sevimsizle doldurmak istemiyorum , zaten Gong Yoo , hepimiz düşüncelerine tercüman oldu ve söylemek istediklerimi söyledi . En sonunda öldü ya rahatladım resmen, gıcık adam , yani diğerlerini içeri alsaydın ne olurdu , bak sende öldün sevimsiz .




 

 



NOT: Gifler tumblr dan alıntıdır .

You Might Also Like

18 yorum

  1. Kore filmi olur da ağlatmadan bırakır mı insanı? Film boyunca gerilerek,yastıklara sarıla sarıla izlediğim bir Kore korku filmi vardı da sonunu yine duygusal bitirmişlerdi. Eğer ağlatmayı kafalarına koydularsa ağlatıyor Koreliler onu anladım:) Bu filmi de sürekli ertelemiştim ama en kısa zamanda izleyeceğim:)
    Bloğunuzu yeni keşfettim,benim bloğuma da beklerim~♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek öyle filmlere ağlamam ama buna baya ağladım ^^ Evet ya niye filmleri duygusal bitiriyorlar :D Hangi filmdi acaba merak ettim şimdi :D
      Hoş geldin bende uğruycam sana ^^

      Sil
    2. The Evil Twin:) Park Shin Hye'yi ilk tanıdığım zamanlar filmlerini araştırdığımda izlemiştim:D

      Sil
    3. Çok teşekkürler gerilim severim eğer ki balık hafızalığım tutmazsa bakıcam bir gün ^^

      Sil
  2. Fenaydı fenaydı fenaydı.. Aklıma geldikçe hala kötü olurum ya.. Yorumun da tam yerinde olmuş ellerine sağlık. Sende benim kadar etkilenmişsin özellikle de sonu.. Goblin de ki sahneye koptum ama fena olmuştu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeettt , halen şoktayım ya :D O sonunda senariste demediğim kalmadı :D Goblin galp , ben ^^

      Sil
  3. Voov korkunçlu fiiilm. :D Ben de filmlere ağlamayan biriyim ya,ağlamak istesem bile kendimi tutarım.Ama bu aralar salya sümük ağladığım filmler olmadı değil tabii.Harika yazmışsın yazıyı,çok güzeldi. :)
    O kadar korkutmuşsa seni demek ki korkunç bir şeyler izlemek istendiğinde el atılmalı bu filmeee ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle aşırı korkunç değil , hani gece aklına gelip korkacağın türden değil ama izlerken bay korkuyorsun :D
      Aynen bende tutuyorum yoksa kardeşim dalga geçiyor :D Teşekkürler ^^

      Sil
  4. Spoliler kısmına gözüm azcık takılmış olabilir ama neyse :) Gerilim severim Hemde çok :) İzlerim sanırım bu filmi teşekkür ederim Nur :) En yakın zamanda izleyim ben bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun o zaman :D Ah benimde içim dışım gerilim oldu , gerilmekten artık fark ettim geceleri uyurken düşlerimi sıkmaya başladım , uyanıyorum çenem filan ağrıyor :D

      Sil
  5. film ben de merak uyandırdı. bu ara da mimlendin ;)

    YanıtlaSil
  6. Yaa ben de çok seviyorum bu filmi ve tabii ki Gong Yoo yu. Ancak yazında da belirtmişsin, şu 2.film olayları internette (özellıkle bloglarda) donup duruyor ama resmı bır acıklama veya roportaj gıbı bır sey var mı bıldıgın? Bence 2. film gelmemeli ya. O.o
    Bitti yani orda film, 2.si biraz ne bileyim... Gişeye oynayan filmlerin çoğundan hazzetmem. İnşallah batırmazlar.
    Yazı da çok güzeldi bu arada, tekrar izlemiş gbi oldum. Giflere bakıp bakıp durdum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gong Yoo galp ben , hahahaa ^^
      2. film ile ilgili haberler varmış hatta song jong ki ve lee min ho oynuycak filan deniyor ama yönetmen resmi bir açıklama yapmamış o yüzden şimdi bir şey yokmuş . Bence bitmedi ya spoiler da da yazdım ya buraya yazamıyorum , biraz ucu açık gibi geldi bana . Ama eğer kötü olucaksa gelmesin zaten o tadı bozmasın ^^
      Teşekkürler^^

      Sil
  7. Bu filmi ben de ateşli olduğum bir gün izlemiştim. Zaman zaman gerilmemi buna bağlamıştım :)) Öncelikle atik zombi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Çok hızlı ve çeviktiler ^^ Gong Yoo iyiydi zaten ( kızı ayrıca bir yere koyuyorum) ama çift ve bu çiftten özellikle Ma Dong Seok' u ayrıca sevdim. Ma Dong Seok son zamanlarda döktürüyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya o zombiler ne hareketler yaptı ya , bir tane liseliydi galiba nasıl kalktı öyle halen aklımdan çıkmıyor :D
      Ma Dong Seok efsaneydi ya :D

      Sil
  8. Zombi olayı çok hoşuma gitmemişti hiçbir açıdan mantıklı gelemiyor bana :D ama bende genel olarak sevmiştim filmi :D Gong Yoo için izlenir yani ♥.♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıksız olduğu için ben izleyebiliyorum yoksa gerçekte olan şeylerin olduğu korku filmlerini izleyemiyorum ben ya korkuyorum :D Gong yoocuğum maşallah döktürdü - fangirl life on -

      Sil

//]]>