Mim , Aklımda Deli Sorular

17:35:00

  Buraya çooookkk uzun bir yazı yazmıştım hem de baya vaktimi aldı ama sildim nedense onu yayınlamak içimden gelmedi - peki niye o kadar yazdım onu bilmiyorum işte - , aşırı saçmalamışım ya da atarlanmışım hem de dağa taşa , dedim ne oluyor sildim sonra . Aslında ben mim yazıcaktım sonra olaylar karıştı işte . Bir Küçük Elif Meselesi bloğu sahibesi Elif bir mim başlatmış ve beni de mimlemiş, ona teşekkürümü edip hemen mime geçiyorum .


  1- Almaktan asla vazgeçemeyeceğin bir şey var mı ?

  Ay bilemedim şimdi , bence insanlar olarak zorunlu almamız gereken çok fazla şey var , mesela su ,  yada başka birçok şey daha . Ama olaya biraz gerçekçi tarz bakışı bırakıp bakarak cevap verirsem kesinlikle , defter ve çikolata derim . Defter koleksiyonum var benim , nerde güzel defter görsem hemen alırım ve sonra da kullanmaya kıyamam 😂 o öyle bekler .

  2- Büyük kocaman bir acı hissettiniz mi ?

  Komşumun dediğine katılıyorum , serçe parmağını sehpaya vurmak , çok acıtıyor ama iki gün öncesine kadar, bu cevabı verirdim ama iki gün önce kalp çarpıntısı ile birlikte kalbim mi yoksa göğsüm mü bilmiyorum , ağrıyordu ama öyle böyle değil hatta kesin emin oldum ben kalp krizi geçiriyorum dedim . İki gün ağrıdı sonrada geçti , ben artık goblinde ki gibi eskiyi hatırlamıyor ama canı yanıyordu ya hani öyle bir şey mi var dedim bir an 😂 .


  3- Altın günlerine dair korkunç bir anın var mı ?

  Açıkçası altın günlerine dair öyle pek anım var denilemez , bizim çevrede pek yapan yok altın günü , daha çok sohbet , ders ya da normal misafirlik olayı var  . Ben misafiri de , misafirliğe gitmeyi de severim , her yaştan da insanla anlaşırım, sanırım sebebi bu .

  Ama illa bir örnek vermem gerekirse sanırım 13 yaşında filandım annem ve komşu teyze bir misafirliğe gitmişti bana da kardeşimi ve komşunun kızını bıraktılar buraya kadar her şey normal , sonra başka bir komşunun çocuğu kapıda kalmış mecbur eve aldım sonra komşunun çocuğunun arkadaşı oynamak için geldi , sonra onun ardından küçük kardeşi geldi , tamam dedim sakinim delirmiyorum dedim ama dördüncü gelen, çocuğun kuzeni onunla oynamaya geldi hem de çocuk 4-5 yaşında filandı , tabi ben cinnet geçirdim . Düşünsenize ben daha çocuk sayılan yaştayım ve 6 tane çocuğa evde tek başına bakmam gerekiyor , baya delirmiştim , yeter filan diye bağırdığımı hatırlıyorum 😂 .

  4- Özel bir yeteneğin olsa ne olmasını isterdin ?

  Sanırım başkalarını anlamayı isterdim , çünkü kimin neyi niçin yaptığını bilmiyoruz ve zaman zaman , olayları yanlış yorumlayıp karşımızdakini kırıyoruz . Bu yüzden başkalarının neyi , neden , niçin yaptığını ve nasıl hissettiğini bilmek isterdim .

  5- '' Etraf ne der '' diye düşünmeden hareket edebilir misin ?

  Evet . Bu çok kısa ve keskin bir cevap oldu ama gerçek bu . Ben kimseyi umursamam , rezil olmuşum olmamışım kime ne . Ayrıca kime göre , neye göre ? Yani ben belki kendim için çok önemli bir şey yapıyorum ama başkasına göre saçma ve rezalet bir şey olabilir .Aslında ben çok utangacım ama tam aksi bir şekilde insanları umursamam , yolda zıplayarak yürürüm mesela , yaşıma bakmadan yakalamaca oynarım - ne gerek var ki yaşa bakmaya - , acayip giyinirim , yani kardeşim öyle diyor , bence o kadar da acayip değil , yani ne var iki montu üst üste giyiyorsam,  bak ileride moda olur o zaman gelirsin yanıma . Sonra sırf  ' etrafa ' inat örgün eğitimi bıraktım, açık öğretime geçtim , tabi eleştirdiler bazıları , çok kızdı ama banane - Tövbe estağfirullah şu uyuz yotuber kıza dönüyorum 😂.-

   Hem etrafta bana alıştı , komşu teyzeler ve ablalar - özellikle de ablalar - benimle laf dalaşı bile yapıyor , ya sen niye her şeye karışıyorsun diyorlar , bende ama sende karışıyorsun derim - yalan mı karışıyor 😂 - , tabi annemde sonra çok kızar . Yaptığım şeyden ben memnunsam ve eminsem doğru olduğundan , öbür dünyada hesabını verebileceksem başkasını umursamam .


  6- Hangi mevsimi seversin ?

  Sonbahar ama böyle olayı arabeske dökmem ben , sonbahar bana enerji verir , mutlu eder . Yaprakların düşüşü , dünyanın değişen renkleri , yağmur bunlar hep mutlu eder , ha birde kabak , kestane de bu sebeplerden bazıları - her şeyi yemeye nasıl bağlıyorum -  bence Allah ' a bizler için mevsimleri yarattığı için çok şükretmeliyiz .

  7- Blog yazmak sana ne kattı ?

  Az önce dedim ya çok utangacım ben, hemen heyecanlanırım , böyle terlerim . Mesela topluluk içinde asla Kur'an okuyamam , kitap okumaya yeni yeni alışıyorum son bir - iki yıldır . Blog yazmak ise beni biraz daha az paniklememe yardımcı oldu . Kasiyerlerden mesela çok utanırım yada garsondan ama şimdi daha rahatım , halen bir erkek olduğu için ciddi konuşuyorum ama paniklemiyorum yani .

   8- En sevdiğin dizi , film , animasyon ve kitap hangileri ?

  Ben televizyon izlemiyorum , bizim evde öyle bir alışkanlık yok, tek cumartesileri Seksenler var onu izliyoruz bende o sırada resim filan yapıyorum göz gezdiriyorum sadece  . Zaten Türk dizileri de sağ olsun , cıvkı çıkana kadar süründürüyor ve ben her hafta dizi izlemeye üşeniyorum , Asya dizilerinde bile çok zor sıkılıyorum ki , 15 bölümlük diziler  .

  Başından sonuna kadar tek izlediğim Türk dizisi , Yedi Güzel Adam , gerçekten çok sevmiştim , keşke bitmeseydi dediğim tek dizi sanırım , hatta arada videolarını izleyip böyle insanlarda var - mış - dünyada diyorum . Şiirlere karşı platonik olduğum içinde böyle şairleri konu alan bir dizi olduğu için sanırım fazlaca sevmiştim  .

Kore olarak da , Signal , çok zekice bir senaryosu ve müthiş ötesi oyunculukları vardı .

Bu fotoğrafa çok gülüyorum ya 😂

  Film ise , Dilwale Dulhania Le Jayenge dir , ah bayılıyorum bu filme üç saat olmasa şuanda yeniden açıp izleyebilirim .


  Animasyon ise hepsini severim ya, anime de severim . Seçemem aralarından ama .

  Kitap da hiç seçemem , yaklaşık son üç yıldır roman okumuyorum mesela , daha ağır kitaplar okuyorum , okuduğum romanlarda bir elin parmağını geçmez . Okuduklarım daha çok düşünce ve tarih kitapları . Nuriye Çeleğen'in romanlarını çok seviyorum , özelikle de İffet-i Kalp , onu okurken çok ağladım , çok farklı bir aleme girdim . Onun haricinde geçen yıl Pertev Bey serisini okumuştum , onu da çok sevdim , çok kısa sürede bitirip , bitince de boşluğa düşmüştüm .

  9- Düşlediğin hayatı yaşayabildin mi ?

  Evet , kimse hayır demesin , daha doğrusu demeye hakkı yok . Mesela acıktığımda yemek düşleriz dimi ama bunun belki de farkında bile değiliz , bu midenin duasıymış ve Allah bizim sadece küçük bir birimimizin duasını duyup nimetler gönderiyorsa , ben düşlerimi yaşamadım diyemem . Ama tabi daha gerçekleşememiş hayallerim yok mu , tabi ki var . Mesela savaş fotoğrafçılığı , belgesel çekmek , eğitim sisteminin saçma sapanlığını değiştirmek , bir restoran açmak tabi bunun için öncelikle bir yemek okuluna gitmem lazım , bunun için hatta para biriktirmeye başladım - ama birikmiyor - .

  10- Gece yarısı uyanıp sevdiğiniz birinin nefesini dinlediniz mi ?

  Evet , şu her yaz gelen , kafam kadar olan kara sineğin ama bir dakika sevmemiz gerekiyordu dimi , yok biz birbirimizi öldürmeye çalışıyoruz . Tamam , bu soruyu pas geçebilir miyiz , kimi dinliycem ki , kardeşimi bebekken dinlerdim o kadar .

  Bende bu mimi ,

 Minako Chan ,

 Tawannanna ,

  Fasulye ,

  Emine Bektaşi ,

  River 'a paslıyorum ve okuyan herkes mimlenmiştir ona göre .







You Might Also Like

22 yorum

  1. Ne eğlenceli cevaplardı. Gülümsetti :))

    YanıtlaSil
  2. Alemsin yaa :) sinek nerden aklina geldi :)

    Ben bu blog sayesinde ne anladım biliyomusun.Blogda konuskan,açık olanlar gerçek hayatta çok cekingenler :) buna bende dahilm.Bi doktora gitsem kizarir bozarir terlerim hemen haha :) ayy ne sacma bi durum ama oluo valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bir gitmiyor ki , düşmüyor yakamdan kışları o yokken huzur kaplıyor resmen :D
      Aslında durum şöyle ben gerçekte de aşırı konuşurum sen dili otumu yedin biraz sus derler hatta , ama bazen bir utanç geliyor o zamanlar konuşsamda böyle kızarıyorum ama hiçbir şey konuşmama engel değil , hahahha :D dışarı da biraz sorun var tek, kasiyerler yada mağaza çalışanlarıyla pek konuşamıyorum ama sinirlenirsem hiç utanç kalmıyor bende :D

      Sil
  3. Ya Yedi Güzel Adam niye bitti gerçekten ♥ Harika cevaplar, teker teker bayıldım hepsine ♥ ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya , keşke bitmeseydi gerçi babam çok memnun diyor yedi tane güzel adam mı olurmuş tövbe yarabbim , hahaha :D çok teşekkürler , beni mimlediğin ve yorumun için ^^

      Sil
  4. Imm... dizi arayışıyla da sayfanı açmıştım bu arada, biliyor musun.
    gerçi hem dizi için hem de mim için geleceğimi demiştim. bir de ne göreyim. mimin arasında Signal adında bir dizicik yer alıyor. anında not ettim. seyredeceğim bu hafta sonu. altın günü gazabını hiç tatmadım, fakat senin hadise altın gününde toplaşan komşu teyzeleri geçmiş 'amanın' dedim bir. çocuklarla arası hiç iyi olmayan biri olmuşumdur çünkü, benim yerime kardeşimin arası daha iyidir, çoğu konuda zıt olduğumuz gibi bu konuda da onunla zıtızdır.
    mim için bir dolu teşekkür ederim. hazır kahvemi yapmışken -gecenin bu saati. hıımm. hımm.- hemencik yapacağım. kahve ne alaka? bir şekilde yazını ekran başında dumanı tüken kahveyle okuyunca havaya girdim diyelim. vede; sonbahar sevilmez mi? sonu. baharı. hepsi bir arada. hoş mevsim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay şimdi dizi arayışı için bana baktın ya nasıl sevindim anlatamam , yazma aşkı geldi üşengeçlik beni ele geçirmeden gayrete gelip yazmalıyım :D Off signal harikadır romantiklik çok az hatta nerdeyse yok , polisiye , sende böyle seviyordun dimi :D ben diziyi şimdi çok överdim ama çıtayı yükseltip beğenmemene neden olmayım şimdi :D
      varya bende daha ne hadiseler var altın günlerin beter ama çok dolucak diye yazamadım :D ben garip bir şekilde çocuklarla iyi anlaşırım yani beni seviyorlar nedense , ben bunu gözlüklü olmama bağlıyorum çok seviyorlar gözlüğü ya :D hehehe benim de kardeşim hiç anlaşamaz bizde çok zıttız ya :D
      merak ediyorum seninde cevaplarını :D kahve mi o.o ben sabah içince bile uyuyamıyorum birde çarpıntı yapıyor bana benim yerimede iç ^^

      Sil
  5. Ay o utangaçlık bende de var hiç sorma :( Ama benimkisi çok garip, dışarıdan bakınca kendine güvenen,özgüvenli birisiyim,ama iş toplum içinde konuşmaya ya da ezberden bir şey okumaya geldi mi heyecandan deliye dönüyorum :D ya yapamazsam, ya olmazsa gibi düşunceler beynimin içinde dönüp duruyor :( bir de bende şöyle bir şey var, heyecan yapınca ellerim su gibi terliyor. Hatta bir keresinde arkadaşım ellerimi öyle terli terli görmüştü de ellerini mi yıkadın diye sormuştu :D
    Ne güzel televizyon izlemiyorsun benim gibi :) zira televizyonlar en değerli olan sermayemizi çalıyor yani boş vaktimizi... ben de izlersem arada bir izlerim, öyle bir bağımlılığım yok çok şükür. Çok teşekkür ederim tekrardan ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki tam tersi ben çok utangaç görünürüm ama saçma bir özgüvenim var , buna ne deniyor deli cesaretimi yoksa salak mıydı :D aslında ilk tanışan biri beni çok özgüvenli sanırmış hatta burnu havada -.- yani bilmiyorum nasılım dışarıdan :D of terleme çok kötü ben bütün vücut birlikte terliyorum ya sonra da hasta oluyorum , hahaha :D
      evet ömür sermayemizi israf etmemeliyiz ^^ alışkanlık olmayınca izleme ihtiyacı hissetmiyorum ben , küçükken televizyon yoktu bizde gerçi şimdide yok ama monitör tarzı şeylerle açılabiliyor
      ay ne demek cevaplarını çok merak ediyorum :D

      Sil
  6. Cok eglenceli, guzel cevaplar olmus. Kalemine saglik. Ben en cok istedigin ozel yetenek kismini begendim. Cok haklisin ya, hep hatalarimiz karsimizdakileri anlayamadigimizdan kaynaklaniyor. Cok dogru!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^^ hepimizin en azından bazı büyük hatalar yapıcağımız anlar için öyle bir yeteneğe ihtiyacımız var ^^

      Sil
  7. YA NE KADAR BENZER CEVAPLARIMIZ YA YERİM YA NE GÜZEL ARKADAŞLARIM VAR BENİM YA. (okuyucu çıldırma eşiğini geçeli çok olmuştu.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahahaha yorumundan sonra aptal gibi sırıtıyorum :D hep birlikte çıldıralım :D bana sen adanadan iki kebap gönder birde tam olur , hahaha :D

      Sil
  8. Ay tatlım bayıldım cevaplarına. Şu Dilwale'yi izlemedim ama çok merak ettim şu an. Signal'i de merak ettim. Bir el atayım şunlara. Gifler her zamanki gibi süper :) Çok teşekkürler davetin için, müsait vaktimde yapayım inşallah ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilwale dulhaniye le jayenga çok severim ben ama çok uzun ,Srk ve Kajol oynuyor sanırım dünyanın en uzun vizyonda kalmış filmiymiş 1995 den beri vizyondaymış ^^ Teşekkürler yorumun için ^^ merak ediyorum bende cevaplarını senin akımını da yapıcam bende ama halen aklıma fikir gelmedi ^^

      Sil
  9. Mimlediğin için teşekkür ederim :)) Ayrıca eline sağlık, çok keyifli olmuş ^^
    Defter olayı bende de var. Alıyorum, gözlerimden kalpler çıkıyor sonra kıyamıyorum, kullanamıyorum aman dursun, sonra kullanırım, yazık şimdi diye. Artık defter olabilecek market, reyon ve dükkanlardan uzak duruyorum -çalışıyorum - :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakma çok geç cevap verdim :(
      Dimi insan kıyamıyor bende şuanda kaç tane kullanmaya kıyamadığım defter var ve halen daha alıyorum :D yani ben hiç uzak duramıyorum beni çekiyor , alışveriş çok gerekmedikçe yapmam ama kırtasiye ürünlerine karşı koyamıyorum ^^
      Yorumun için teşekkürler ^^

      Sil
  10. Dilwaleyi dördüm ve gözlerimden kalp fışkırdı! ^^
    defter koleksiyonu mu? şu hayatta en çok deftere verdiğim paraya acıyorum... çok güzel defterler var, 15 lira 20 lira... incecik... 1-2 ay sonra biter. ne bileyim bir top kağıt alıyorsun a4 10 lira. bana çoook pahalı geliyor :D pringles gibi. aslında çok pahalı değil ama öyle geliyor işte. (öğrencilik...) :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilwale galp galp, ben ^^
      Gerçekten mi ben yurt dışından bile sadece defter getiririm o derece seviyorum , gidiyor paralarım ama durmuyorum :D birde ben defterleri kullanmaya kıyamayınca öyle duruyor :D öğrencilik ruhuna işlemiş desene , ben doğuştan emekliyim ::D

      Sil
  11. çocukluk anın ne tatlı da ama gifler ne hoş olmuş yaaa bu yazındaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha deep benim için trajikomik bir anıydı :D teşekkürler ^^

      Sil

//]]>