Mim , Gökten Üç Elma Düşmüş

11:27:00

  Buraları son zamanlarda çok boşladım , uyku düzeni filan kalmadı bende , hep bu yüzden . Bu gece hiç uyumadım hadi hayırlısı 😵. Yazmam gereken bir sürü yazı var , bir o kadar da yarım kalmış taslak , kendime çeki düzen vermem gerek .



  Bu sırada  Esra  , beni mimlemiş , biraz geç oldu ama anca yapabiliyorum , onlara da teşekkürümü ettikten sonra başlıyorum .

  Not:  Başlıyorum dedim ama önce bunu yazmam gerek , bu mimde toplam 25 soru var , en az 10 tane seçip , cevaplamalısınız . Ve mimi bütün sorularına da buradan bakabilirsiniz .


1- Gökten 3 elma düşmüş. 1 Oğuz Atay imiş 2. Reşat Nuri Güntekin 3. ise ....

  Kesinlikle, Necip Fazıl Kısakürek , çünkü Necip Fazıl'ın dili bana çok hitap ediyor , ayrıca en büyük Necip Fazıl hayranlarından biriyim . Onun gibi yazmayı , yazabilmeyi gerçekten çok isterdim .


2-  Yüzük Kardeşliğinden 3 elma düşmüş. Birincisi Aragorn, ikincisi Frodo, üçüncü ise .... imiş.

  Gollum , çünkü kıymetmisss demesini çok seviyorum 😂 . Aslında itiraf etmek gerekirse bu seriyi defalarca izlememe rağmen mantığını ve olayı pek kavrayamadım nedense ve küçükken ilk izlediğimde Gollum den acayip korkmuştum - halende korkuyorum ruh hastası , manyak , bir yüzük uğruna delirdi - , rüyalarıma az girmedi .

3- Gökten üç elma düşmüş. Birincisi müzik imiş, ikincisi bale, üçüncü ise ....

  Resim , çünkü bana huzur veriyor , sanırım resim sevmemim nedeni , dedem,  o ressamdı ve küçüklükten beri resimler ve çizimlerle büyüdüm .  


4- Gökten üç elmanın içinde üç masal düşmüş. 1. Pamuk Prenses ve 7 Cüceler  imiş 2. Hansel ile Gretel  imiş  3. ......   imiş.

  Hımmm , bu soruya gerçekten düşündüm ve seçemiyorum , benim iki favori masalım var , onlarda Kırmızı Başlıklı Kız ve Heidi . İki masalın karakterlerini de kendime benzetiyorum , hatta kardeşime ben küçükken Heidiydim diye kandırdım , o da arkadaşlarına anlatmış şuanda resmen ben bir Heidiyim . O zaman Heidi 'i seçiyorum , zaten boş zamanlarımda , Heidilik yapıyorum .


5 - Gökten 3 elma düşmüş. 1. Yunan Mitolojisi imiş. 2. İskandinav Mitolojisi imiş 3...... imiş.

  Milliyetçilik yaparak , Türk Mitolojisini seçiyorum , çünkü ... Çünküsü yok , milliyetçiliğim tavan yapmış durumda , aynı zamanda çok acayip hikayelerimiz var ve ben bunları dinlemeyi küçükken çok severdim .

6 - Gökten 3 elma düşmüş. 1. Ilyada imiş 2. Ramayana imiş  3. ...... imiş.

  Yine milliyetçilik yaparak , Ergenekon Destanı diyorum . Çünkü 6. sınıfa giderken gıcık bir sosyal hocası vardı - inşallah bunu okumaz ama okusa da umurum da değil açıkçası -  , bu destanı anlatacaktı , sonra bir şey oldu pek hatırlamıyorum ama sanırım gürültü olmuştu , hoca da gıcıklığına yıl sonununa kadar, ne kadar yalvarsak da anlatmamıştı . Bu yüzden destan dendi mi aklıma ilk bu gelir .

7 - Gökte 3 elma asılı duruyormuş. 1. Dünya 2. Mars 3. ise  .... imiş.

  Ay tabisi , geceleri o kadar asil duruyor ki .

8 - Gökten ak sakallı dede sarkıp fısıldamış; "Kardeş elimde üç elma var. Her biri ayrı bir zaman dilimini temsil ediyor. Hangi yy. a  gitmek istersin? Ama  ikisini sana hayatta vermem." Ak sakallı dedenin elindeki ilk elma   13. yy'mış. İkinci elma 24.yy. 3. elma ise...

  19 . yy kıyafetlerini çok seviyorum ama büyük bir Osmanlı hayranı olarak dedelerimin bu topraklarda ki , fetihlerini görmeyi - özelikle de İstanbul'un fethini - ve başka ırk ve dinlerden insanların kardeşliğini görmeyi istediğim için sanırım,  15. yy . 

9- Gökten 3 elma düşmüş. 1. piyano imiş. 2. gitar 3. ise .... imiş.

  Ney, çünkü ,  sesi , tınısı , her şeyi ile tamamen bir sanat eseri , bana huzur veriyor . Ayrıca babam da üflüyor , bende müzik konusunda zerre yetenek olmadığı için beceremiyorum , yoksa bende üflemeyi çok isterdim .


10 - Gökten 3 K-Pop grubu düşmüş. 1. DBSK imiş 2. Super Junior 3....imiş.

  Kpop ile tanışmam 5 yılı geçti sanırım , dolayısıyla içimdeki fangirl gittikçe ölüyor , birçok gruba hakim olsam da üyeleri filan hiç ayırt edemiyorum ve artık bunun içinde uğraşmıyorum açıkçası , sadece dinlemeyi tercih ediyorum .

  Fanı denilebileceğim tek grup da, B.a.p , çünkü Bang Yongguk 'un düşünce yapısı gerçekten çok ilginç ve kendime yakın görüyorum ve dava sürecinde kopmamaları , sonra Jongup ve Zelo reşit olana kadar bekleyip birlikte dava etmeleri çok etkilemişti beni - oooo içimde ki fangirl koştura koştura geliyor 😝 - . Madem içimdeki fangirl coştu şunu da iliştireyim , umarım Yongguk hemen iyileşip , b.a.p 'in başına döner , Yongguk'suzluk onlara iyi etki etmiyor 😂 .

Fangirl Saliha geri döndü
11- Gökten elma şeklinde üç adet film türü düşmüş. 1. si bilim kurgu imiş. 2. si komedi imiş.  si  3. sü ise ..... imiş.

  Tabi ki de , polisiye , izlediğim polisiye film ve dizilerin sayısını bilmiyorum bile , çok seviyorum , böyle manyakları filan buluyorlar , ben onlar bulunca psikolojik olarak rahatlıyorum 😂.


12 - Gökten üç elma düşmüş. 1. Cha Seung Won imiş. 2. Dong won Kang imiş 3. ise .... imiş.

  Bu zor işte , kardeşime de sordum , o da aniden sorunca seçemedi . Ama signal de ki müthiş ötesi oyunculuğu için , Cho Jin Woong .

13- Gökten 3 elma düşmüş. Yaşamak için 1. ve 2.de kontenjanlar doluymuş, 3. elmada kontenjan boşluğu varmış.  1. Beijing imiş 2. Londra  3. ...... miş.

  Bu yazıda milliyetçiliğin dibine vurmuş bulunuyorum ve öyle de devam edeceğim . Dünyayı gezmek isterim, hatta kısa süreli olarak başka ülkelerde, yaşamak da isterim ama sürekli olarak başka ülkemden uzak kalmak benim için çok korkunç . Daha önce bir yıl kadar Amerika da yaşamıştık o zaman çocukluk ve ergenlik arası bir dönemdi ve o yaşta bile boğulacak gibi hissediyordum , şimdi olsa kim bilir ne hissederim , Allah vatanımdan ayırmasın . Ha cevabı unutmuşum , İstanbul , başka bir yer değil ...

14 - Gökte üç elma süzülüyormuş. 1. Planör 2. Uçak 3. ise ..... imiş.

  Uçak neden var 😰, olmasaydı onu seçerdim . Uçak aşığıyım , bu da dedemden dolayı , ressamlık dışında pilottu aynı zamanda ve bende ona çok özenirdim , keşke bende uçabilsem ve pilot olabilsem diye . Hani derler ya çocuklar baba mesleğini sevmez , torunlar severmiş diye o hesap bizde de kız kardeşim ressam olmak istiyor , erkek kardeşim ise pilot olmak istiyor , ben de ikisini de istiyorum . Neyse, bir cevap vermem gerekirse , o zaman , paraşüt diyorum o da gökte süzülüyor ve paraşütle atlamak çok güzel olurdu .

  Şimdiye kadar yaptığım en eğlenceli mim buydu , gerçekten yazarken çok eğlendim . Bu mimi kimler yapmadı pek bilemedim , umarım yapmamışlardır diyerek bende ,

Fasulye
ve yapmayan herkese paslıyorum .





 

You Might Also Like

25 yorum

  1. Çok güzel bir mim olmuşss:)
    Ben pek resim çizmeyi sevmiyom ya .
    Ney mi ?
    Bizim felsefeci de çalıyor .
    Eğlenceli bir mim olmuşss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden teşekküre edeyim beni de mimlediğin için çok eğlendim :D
      Herkes sevmiyor mesela babam çok güzel çizer ama çizmeyi sevmiyor işte .
      Ney bende üfleyebilsem keşke :D

      Sil
  2. Acemi Demirci'de görmüştüm bu mimi :) Çok eğlenceli :)Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Gökten 3 kisi düsmüs.Biri ben biri sen diğeri kim acaba. 😃 Yorumların hoş olmuş.Hayrli olsn mimin

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir mim olmuş cancağızım :)) en kısa sürede yapayım bende :)

    YanıtlaSil
  5. Ay canım hemen yapıyoruum. :) Bu arada ben sana abone olmamışım,yaa çok utandım hemen takibe aldıım.Bundan sonra gelirim buraya sık sık. ^_^

    YanıtlaSil
  6. Ben hep mimlemeyi unuttuğumdan insanların da beni mimleyebileceğini unutmuşum, çok mutlu oldum yahu :D Aldım bu mimiii ^^

    YanıtlaSil
  7. Yaa ne kadar da eglenceli bir mim bu gercekten. Cok guzel olmus. :)

    YanıtlaSil
  8. Mimi yaparken eğlenmenize çok sevindim^^ Elinize sağlık, okuması da keyifli oldu.

    Çöp adamdan ötesini beceremeyen biri olarak resime ilgi ve yeteneği olan insanlara hem imreniyorum hem de bayılıyorum. Ney üfleyebilmeyi ben de isterdim :( Türk Mitolojisi ve destanlarının derinlik ve güzelliğine katılıyorum ^^

    Son zamanlarda Signal ile ilgili olumlu yorumlar görüyorum. Şimdi de burada gördüm, bu sayede bana da izleyecek dizi çıkmış oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok eğlendim , çok güzel fikir olmuş üç elma fikri :D
      Herkesin ilgisi ve yeteneği farklı olsa da deneye deneye herkes çizebilir diye inanıyorum ben belki de denemelisin :D
      Signal benim favori dizim nasıl yazıcağımı bilemediğimden yazmadım ama çok güzeldi , polisiye seviyorsan seversin ama romantik değil baştan uyarayım , romantik sevenler sıkılmış biraz :D

      Sil
  9. Sizin sülale ne yetenekliymiş ,maşallah :) Dedeniz hem ressam hem pilot , babanız ney üflüyor helal valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen dedemi tanısaydın birde , başka mesleklerde yapmış , terzilik , fotoğrafçılık ve küçükken müzisyen olmak istiyormuş ama babası izin vermemiş :D tam sanatçıydı ben de uğraşıyorum ama pek değilim :(

      Sil
  10. Çok güzel bir mim olmuş bu. Ayrıca cevaplarını da çok keyifle okudum. Dedeye saygılar :)

    YanıtlaSil
  11. ne gıcık hocaymış o öyle. insanın aklında kalır vallahi, içine oturur. benim otururdu, belli ki oturmuş, seninde aklının köşesinde kalıp konmuş klavyene. yalnız bir an 19. yy ibaresini görmemle, 'aa benim gibi tarzına hayran birisi' dedim, sonra 15'i gördüm. fakat gerçekten o tarihi dokuyu görmek için gitmeye değerdi. öte yandansa madem ben 19'u seçtim, birlikte gideriz benim biletle de o yüzyıla. ben de okurken çok eğlendim bu mimi. bir de iyiki bol, bol bloğunu şu an altını üstüne getiriyorum dedim. getirmesem 'acaba saliha ben buralarda yokken neler yazmış' diye görmeyecektim bu mimi!
    okumayı sevdiğim bir mim olduğundan girdiğim her blogda ararken buluyorum kendimi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o yine iyiydi zararsız sadece gıcıktı ilk okulda ki bütün öğretmenlerim ruh hastasıydı , üç okul değiştirmiştim , ne şanslıyım hepsinde de anormal tipler beni bulmuştu :D
      19 yy. yılda yaşayıp piremseler gibi giyinmek ama ne güzel olurdu ya , sokakta filan öyle giyinmek :D ben Osmanlı hayranı olduğum ve azıcıkta olsa Ertuğrul gazinin soyundan gelmenin sonucu hep 15. yy da yaşamak isterdim ^^ evet gidelim river ya çok sıkıldım , biraz gezelim gelelim :D
      iyiki getirdin bende senin yorumlarına güldüm , mutlu oldum ^^

      Sil

//]]>