Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerelerde Bulunurlar

15:25:00

  Aylar , yıllar sonra sinemaya gittim, tamam yıl olmamıştır fakat kesinlikle aylardır sinemaya gidememiştim . Ne zaman gitmek istesem hep kaçırdım , gidecek birileri bulamadım , yada bananeeee yaaağ ben bu filme gitmemeler ,  yüzünden sinemaya gidemedim - baya çevremi gömdüm bu cümlede yalnız - . Yine bir gün , sinemaya gidelim yaaağğğ diye dolanırken , Harry Poter 'ın yazarının , başka bir kitabının , filmi  çıkacakmış dediler . Bir Harry Poter hayranı olarak , büyük bir heyecan yaptım tabi . Vizyona girene kadar , gün saydım , tabi bu sırada arkadaşlarıma baskı yapmayı da ihmal etmedim . Neyse , kendi rızaları ile (!) izlediler . 



  Filmin konusu ;

  Harry Potter dünyasından 70 yıl öncesi New York'a elinde bir bavul ile biri gelir . Bu kişi, yani Newt Scamander'ın bavulu , özel canavarlarla doludur - ilk duyunca , bir nasıl yani diyorsun - . Canavarları, daha ona New York da ki ilk gününde sorunlar çıkarır , bavuldan kaçıp bir Muggle 'ın yani Kowalski 'nin , önünde büyü yapmasına sebep olur . Kowalski'nin zihnini silemeden , korkan Kowalski kaçar ama bu esnada Newt ile bavulları karışmıştır .


  Bütün bu olanları gören, Sihir kongresinde çalışan Tina, Newt'i tutuklar . Fakat bu sırada Newt'ın canavarları kaçıp, bütün şehri altını üstüne getirmiştir , şimdi onları yakalaması gerekmektedir . Aynı zamanda Kowalski 'yi de bir canavarı yaralamıştır , onu da iyileşene kadar Tina ve Newt 'in bakması gerekir . Bütün bunlar olurken aynı zamanda şehirde başka garip şeyler daha olmaktadır ve şehir ciddi bir tehdit altındadır . Newt canavarlarını ararken birde bunlarla uğraşmak zorunda da kalır .

  Konusunu yazdığıma göre yorumuma geçiyorum ;

  * Newt karakteri , bence çok ilginç bir karakterdi , hafif tırsık , biraz utangaç gibi geldi bana . Ben daha güçlü bir başrol beklerdim , ama bu Newt karakterini sevmediğim anlamına gelmez . Oyunculuğu ise çok iyiydi , ama belki biraz daha güçlü bir karakter olsa iyi olurdu .


  * Tina karakterini sevemedim , biraz soğuktu . Ve Newt' e göre yaşlı kalmıştı , karakter olarak da çok uyumsuzlardı . Bütün film boyunca , etrafta küçük emrah gibi dolandı .


  * Filmde ki favori karakterim kesinlikle, Kowalski . Çok komikti , oyunculuğunu çok beğendim , mimikleri harikaydı . Yeni gördüğü şeylere karşı tepkisi çok komikti , hele çığlıkları 😂 . Sahnlerinde gülmekten öldüm , sinemada önümde oturan kadın o kadar güldü ki - gerçi kadın film bitene kadar güldü - filme odaklanamadım. Bence filmi Kowalski götürdü .


  * Queenie yani Tina'nın kız kardeşi çok tatlı bir karakterdi . Çok da güzeldi , özelliklede saçlarını çok sevdim . Tina ile hiç benzemiyorlardı , keşke biraz benzeyen kişileri kardeş olarak seçselerdi . Güzelim kızı şu göbekli - Kowalski - ile,  çift yaptılar diye kızsam da bence çok uyumluydular .


  * Filmin geçtiği dönem, yani 10lu - 20li yıllara ait kıyafetleri çok severim . Filmde de kıyafetleri , sevdim , özelliklede kabanları . Belki biraz daha dönem kıyafetlerini ön planda olabilirdi, özelliklede Tina bana çok sönük geldi . Newt 'in kıyafetleri de nedense bana Doctor Who , 11. doktoru hatırlattı 😆.

  * Kraliçe mi yoksa , başkan mıydı hatırlamadığım kadın karakter çok etkileyiciydi . Oyunculuğunu çok beğendim , duruşu çok asildi .


  * Johnny Deep , bir kapıdan uğradı filme , ben ilk tanımadım adamı ne hale getirmişler .


  * Peki filmi beğendim mi ? O konuda kafam karışık işte , filmi izleyenlerin yarısı çok sevmiş , diğer yarısı hiç sevmemiş hatta paramı geri verin diyenleri gördüm . Sıkı Harry Potter fanlarına film basit gelecek büyük ihtimalle , yada beklentilerini karşılamayacak , çünkü yazarı koskoca Harry Potter 'ın yazarı yani . Filmi Harry Potter ile karşılaştırmadan izlenirse , büyük ihtimal sevilebilecek bir film . Ama bence , senaryo da birkaç eksiklik vardı , çok aceleye gelmiş gibiydi , bazı yerleri anlamadım . Fakat sevdim , oldukça eğlenceli bir filmdi , Harry Potter ile karşılaştırma yapmazsam güzeldi .


* Gifler Tumblr dan alıntırdır.


You Might Also Like

36 yorum

  1. Ben de cok merak ediyorum bakalim ne cikacak;) sonrasinda blogumda karalarim bir seyler.. yazi icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunu da merak ediyorum ^^ Teşekkürler

      Sil
  2. aa tesadüüfe bak ! benim de uzun bir sinema arasından sonra gittiğim ilk film! ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle olmuş ya ben de sana aynısını yazmıştım , hahaha :D

      Sil
  3. yıllar önce daha harry potterın kitapları yeni yeni çevriliyorken türkçeye, annem yurtdışından bana bunun kitabını getirmişti, ingilizce olmasına rağmen hevesle okumuştum ve üzerinden hikayeler yazıp oyunlar oynamıştım. filmini de merak ediyorum, umarım severim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Harry potterla halamın zoruyla tanışmıştım , ilk izlediğimde çok korkmuştum sonra da bağımlısı oldum :D

      Sil
  4. Fırsat bulunca ben de burda bir filme gitmek istiyorum da anlayabilir miyim acaba :) ❤

    YanıtlaSil
  5. Filmin enerjisi güzel saliha :) belki de dr.who ceketi buna neden olmuştur bilemiyorum :)))

    YanıtlaSil
  6. Ben acayip bir Harry Potter tutkunu olarak felaket merak ediyorum bu filmi. Açıkçası Lupin'in Sirius'un ve Snape'in yerini kimse tutamaz ama büyücüleri ve cadıları da çok özledim... Fragmanları hoşuma gitti, inşallah filmi de beğenirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkı bir Harry Potter fanıysan film senin için yeterli olmaz ama iki filmi karşılaştırmazsan bence seversin :D

      Sil
  7. gitmeyi çok isteyip gidecek kimsesi olmayanlarda var :( kimseyi fantastik canavarların nerede bulunduklarını izlemeye ikna edemedim, şöyle daha cazip bir isim koysalarmış -fantastik canavarların imkansız aşkları gibisinden ergen kuzenciğimi ikna edebilirdim belki ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben kaç aydır etrafta sinemaya gidelim diye dolanıyorum , sonunda işe yaradı sonunda :D Yani hiç kimse gelmeseydi tek başıma giderdim bende :D
      İmkansız aşkları , hahahaha , çok güldüm buna ama işe yarardı kesin :D

      Sil
  8. Sanırım en büyük canavar içimizde. Yani nefsimiz.

    YanıtlaSil
  9. Saliha biliyor musun, anca yazında fark ettim Johnny olduğunu. :D
    Filmi izledim, bitti, üzerinden bilmem ne kadar zaman geçti, arkadaşlarla konuştuk, internetten gif stoğu yapıp, fantastik canavar hayalleri kurduk faso fiso derken, ben hâlâ Johnny'i fark edemedim. Kowalski benim de favorimdi, hatta tüm karakterler arasından en sevdiğim diyebilirim. Tina'yı sevmedim. Hatta babamla bir izlemiştik filmi, ikimizinde sevmeyişinde ki ortak nokta birdi bu konuda, anımsarsan kadın asa ruhsatına atılıp seherbazlık görevinden alınmış ve görevine geri dönmek için dava peşinde koşuştururken karşımıza çıkmıştı. Hah, işte bu neden bizim sevmeme nedenimizdin başını çekiyordu. Yalnız karakterler hakkında ki izlenimlerini beğendim, çok yerliydi, bilhassa 11. doctorun giysisi deyince birazcık duygulandım. (Özledim seni Matt!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende johnny olduğunu anlamadım tek gitsem yine anlamazdım ama , arkadaşım sıkı bir johnnyci o johnnyi görünce bir çığırdı o zaman anladım bende , hahaha :D
      Tina çocuğu göreve geri dönmek için kullandı gibi oldu yani , birde bütün gün asık suratlı dolanmadı çok sinir bozucuydu . Doctorcuğumu bende özledim :D

      Sil
  10. Bende ilk günü giden biri olarak Benimde biraz hayal kırıklığım olmadı değil Favori Film Doktor daha geçen olmadı. Maalesef çerezlik desen değil tam desen hiç değil paramı geri verin demedim ama Ohoooooo diyemedim. Bu aralar gerilimden gidiyorum. :) Hayırlısı olsun Güzel paylaşım olmuş Teşekkür ederim Nur :) Bu arada Aslı hanımıda görüyorum :) Selam ederim onuda hahaha öperim yanaklarından....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben en çok gerilim tarzı seviyorum ama onuda tek izlemeye sinirlerim dayanmıyorum , izlerken sinir hastası olucam diye korkuyorum :D biraz ara verdim bende o yüzden , polisiye izliyorum son zamanlarda çoğunlukta :D teşekkür ederim ^^
      Aslı hanım size sesleniliyor , keyifler nasıllar :D

      Sil
    2. Polisiye bir ara yazarmısın ??? Bir kaç tane iyi olursa izlerim bende İçim dışım bu aralar Vahşet oldu En son Karanlıklar ülkesi Kan savaşlarına gittim. Var düşünme beni :) Sesleniyorum duymuyor Aslı Hanım :)

      Sil
    3. Sinema da izlemedim de internetten izliyorum , dizi ama :D şuanda lie to me 'yi izliyorum deep önermişti o çok güzel ama biraz psikoloji gibi de :D

      Sil
    4. Hah geldim hanımlar :) sizler nasılsınız

      Sil
    5. Ne yapalım Konuşuyorduk :) Bu arada Saliha ben dizi çok izleyemiyorum. Sinemada olması şart değil evde,de izlediğim çok var ama yeter,ki Biraz çeksin Sorun etmem Dizi olayında tam izleyemiyorum.. Bölük pörçük oluyor...

      Sil
    6. Ben izliyorum ama devamını getiremiyorum öyle dizileri pek tamamlıyamıyorum , şuan izlemeye başlayıp yarım bıraktığım en az on dizi var , ama sevince de izliyorum :D

      Sil
  11. tımams izlerim kowalski için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kowalski dışında pek birşeyi yok aslında filmin :D

      Sil
  12. Haftasonu ben de gitmek istiyorum sinemaya da bakalım nasip kısmet :) Aklımda görümce filmi var biraz gülmek istiyorum da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceğin potansiyel görümcesi olarak ben de gitmeliyim aslında , hahaha :D

      Sil
  13. geçerken melabaaağ dediim :)

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir filmdi. Sinemada izledim ve gerçekten çok eğlendim. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  15. ne filmdi ama 2016 favorilerimden =))

    YanıtlaSil

//]]>