Daawat - E - Ishq Hint Filmi Konusu Ve Yorumum

02:30:00

  Bu filmi aylar önce indirmiştim , ama ön yargılarım hep ertelememe neden oldu . Ön yargılarım başrol erkeğin , korkunç giyimi yüzünden oluşmuştu , aynı zamanda o saç ve sakal da korkunçtu . Aslında Bollywoodla ilk tanıştığımda , şimdi çok sevdiğim oyuncular için de pek farklı düşünmezdim , tek bir şey değişmedi , o da - bayan oyuncuların aksine - erkek oyuncular korkunç giyiniyor .

Bir poster bu kadar çirkin olabilir mi !?

  Kısaca , bu abimizin korkunç giyimi beni filmden soğuttu, hem de hiç izlememe rağmen . Fakat yapacak ve izleyecek bir şey bulamadığım bir vakit , o kadar indirdim deyip izledim . Sonrasında filme bayıldım , niye daha önce izlemedim dedim ve başrol abimiz hakkındaki düşüncelerim beni utandırdı , zira karakteri yüzünden öyle giyiniyordur diye düşünüyordum ama abimiz çok başka biri çıktı , burada pek spoiler vermeyeyim artık da filmin konusuna geçeyim .

  Başlamadan bir  not : Hindistan da erkeklerin yerine , kızlar erkekler için başlık parası tarzı , çeyiz parası adı verilen bir para verirler , dikkat ettiyseniz bazı filmlerde de bu konu arada geçmiştir . Yani erkek kıza ömür boyu bakacak , bu sebeple de kızın ailesi , ileride kızlarına bakacak olan oğlana , şimdiden masrafların parasını veriyorlar , biraz karışık oldu ama genel olarak böyle denebilir .

  Filmin Konusu ;

  Gullu - bildiğin Güllü bu - , annesiz büyümüş babası ile yaşayan , hayali Amerika da ayakkabı tasarımcılığı okumak olan bir kızdır . Gullu 'nun evlenme çağı gelmiştir , fakat Gullu yeterli çeyiz parasına sahip olmadığı için , evlenemiyordur . Aslında Gullu bu durumu umursamıyordur , hatta parayı kabul edenleri o kabul etmiyordur , çünkü aradığı kriterlere göre bir aday bulunmamaktadır .

  Birini sever bir gün ve sevdiği kişi tam onun istediği gibi biridir ve çeyiz parası istemiyordur . Gullu artık evlenmeye karar verir ,  erkek tarafı çeyiz istemediğini söyler , fakat tek nedeni, çeyiz isteyenler ağır cezalar almaktadır ve onlarda çeyiz istemek yerine , dolaylı yoldan yardım parası olarak , para isterler . Gullu çok sinirlenir , artık kesin emindir , evlenmeyecektir ve çeyiz parası isteyenlerden intikamını alacaktır . Sahte kimlikler çıkartıp , sahte bir kişiliğe bürünür , amacı zengin gibi görünüp , yüklü miktarda çeyiz isteyen birini , suç üstü yapıp , dolandırmaktır .


  Tariq ise , zengin bir kebapçıdır. Kebabı çok ünlüdür, hatta öyle ki, yabancılar ve ünlüler bile , onun kebaplarını yemek için gelmektedir . Gullu ise  hedef olarak , Tariq 'ı seçmiştir ...

  Konusunu yazdığıma göre , bol spoiler içeren dedikodu kısmına geçiyorum .

  * Öncelikle bu çeyiz , olayı çok saçma geldi , adamlar kıymetli resmen Hindistan da . Başka filmlerde arada konusu geçse de tam anlayamadığım bir konuydu , bu film bayağı açıklayıcı oldu .
Tariq 'ın ailesinin istekleri ise , Türk dizilerinde ki, zengin , kötü kalpli babalardan da fazlaydı .

Tabi paşam , başka !

  * Tariq gerçekten de , korkunç derece , iğrenç giyiniyordu , birde zengin olacak güya . Saç ve sakalı da aynı şekilde dehşet vericiydi . Özellikle, bir insan evladı, nasıl bu kadar itici bir tip haline getirilebilir . Öyle ki , Tariq karakterinin Aditya olduğunu , çok sonra anladım ,anladığım da ise şok geçirdim , bu ne , nimete şükürsüzlük resmen bu .

  Tabi güzellik her şey değil fakat , sen alttaki gibi görünürken niye böyle bir tipe büründün ki şimdi.



  Ama bu korkunç tipinin aksine , çok güzel bir kalbi vardı , arada gıcıklık yapsa da , karakterini çok sevdim denilebilir  . Oyunculuğu ise çok iyiydi , öyle ki filmi izlerken Aditya olduğunu anlamadım yani .
Böyle de devam et

  * Gullu ise başta bu nasıl bollywood filmi , giyime bak , saçlar korkunç dememe neden olsa da , sonra giyimi ve tipi çok değişti ve giyimini çok beğendim . Karakter olarak , kız manyaktı resmen , atarlı giderli bir tipti , zaten her gelen görücüyü rezil edip gönderiyordu .


  Amerikan hayranlığı beni sinir etti , ideal tipinin ise akıcı bir şekilde Amerikan İngilizcesi konuşan biri olması başka saçmalıktı . Kızçemiz hafif balık etliydi , ki bence , iki çöpü çakmış gibi , etrafta dolanan kızlardan bin kat daha güzeldi .


  * Yemek üzerine çok fazla muhabbet döndü .


  Zaten kızımızda kebapları görüp , Tariq 'ı kovmaktan vazgeçmişti . Kızçemiz yemeği o kadar çok seviyordu ki, aşk maşk dinlemedi bile .


  Böyle bir filminde , teklif , tabi ki de , yemek vererek oldu, önüne kebaplar sevdim sevgilim modundaydılar - hayallerimin sahnesi ,hahaha - .


  Kebap üzerinden romantizm götürdüler kısaca , Adanalı kardeşlerime biraz diss gibi oldu bu , cevaplarını bekliyoruz , hahaha .


  * Zengin takliti yaparken Gullu'nun babası , abarttı da abartı ,  onu izleyemezmiş , bunu yiyemezmiş . Kızı için uydurduğu,  ot- su alerjisi biraz fazla oldu yani ,hahaha.



 Not :  Şimdiye kadar yazdığım en uzun film yorumu sanırım bu oldu , okumaya dayananları tebrik ediyorum .


You Might Also Like

12 yorum

  1. Bu filmi sürekli erteliyorum yahu hep o Aditya abimizin filmdeki tipi yüzünden -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani bir insan kendine bunu neden yapar , yazıktır , günahtır :D Ama film çok güzeldi ^^

      Sil
  2. Ya film güzel ve eğlenceliye benziyor ama adityanın hali yani, yorumsuz Aashiquide felan çok tatlıydı :) :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu resmen zulüm yani, aashiqui'Yi izlemedim daha ama başka filmlerde görmüştüm , bu baya çarpıcı bir değişim olmuş :D

      Sil
  3. Güzel anlatım olmuş Bu Amerika deliliği hepsinde var sanırım. :) Teşekkürler güzel paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ^^ Amerikan takıntılığı ciddi boyuta ulaştı artık , ama amerikan aksanı takıntılığı başka bir saçmalık olmuş :D

      Sil
    2. hhahahahahahah Çok güldüm nur :) Çok tatlısın bu arada anınız yazdığın için kocaman kocaman teşekkür ederim yayınlayacağım. Çok mutlu oldum burdanda bir kez daha teşekkür etmek istedim :) Ve gelsin yeni yazılar hadi ama çok bekletme :)))

      Sil
    3. Ay biraz uzun oldu ama nasıl yazıcağımı bilemedim kusura bakma ^^ Ben teşekkür ederim asıl :D
      Bu arada yazımı yazdım bilene :D

      Sil
  4. izleyim madem ben bunuuuuu :)

    YanıtlaSil
  5. Neden desenli gömlek anlatsana biraz o.O diyesim geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gömlekler öldürdü beni zaten , seksenlerde ki Ergün karakteri geldi aklıma :D

      Sil

//]]>