Uykusuzluk Günlükleri

01:23:00

  Durum bildirimi yazmayı sevdim daha doğrusu içses vıdı vıdısı yazmayı sevdim . Şuanda da içsesim durmuyor , bari bir şey yazayım da sussun .Saat üçü çeyrek geçiyor , sabah erken kalkmam lazım ama uyumuyorum , resmen uyku benimle dalga geçiyor . Ne zaman uykum gelip kafamı yastığa koysam zaten , başlayacak düşüncelerim ve gözlerimde inatla açılacak . Zaten uyku problemlerim vardı ama son haftalarda iyice arttı .


  Düşünmeyi seviyorum , hayır hayır , seviyorum demek yetersiz bağımlısıyım demem lazım , bırakın beni ben günlerce hiçbir şey yapmadan düşüneyim . Ama işte tam uyumaya niyetlendiğim anda gelmeleri , çok sinir .

  Anlattım mı bilmem ama , yazın anneanne evindeyken , Enis yani , 4 yaşında ki kardeşim de , gece terörü oldu . Yani en azından ben gece terörü olduğu kanısına vardım - annem abarttığımı söylüyor - . Olay şöyle gerçekleşti , darbe girişiminden 2 gece sonraydı , zaten diken üstündeyiz , biz üç kardeş aynı oda da uyuyoruz , ben ve diğer kardeşim yüksek normal yatakta yatıyoruz , fakat Enis'e yer yatağı hazırlamışlar bizim yatakların ortasında yatıyor o da . Sabah saat beş civarı , ben bir çığlıkla uyandım , aslında bütün ev uyandı , ama nasıl bir uyanış anlatamam , yaşadığım korku , acayipti .


  Enis çığlık atıyor bir yandan da ağlıyor , diğer kardeşimde ( 14 yaşında belirtiyim de ) , onun çığlık atmasına korkup uyku sersemi , o da çığlık atmaya başladı , ben ikisini de çığlık attığını görünce dedim kesin hırsız filan girdi , yoksa başka açıklaması yok yani , farkında olmadan o korkuyla bende birkaç saniyelik ben de çığırdım , sonra elimle ağzımı kapatıp ne oluyoruz moduna geçtim .

 
  Önce kendim nefes alıp , sakinleşmeye çalıştım , sonra ne oldu , sakin olun diye, yeniden çığırdım , ama eminim ki ben bağırmasam kendilerine gelmeyeceklerdi . Kardeşim bu sırada yuvarlanıp, yatağımı altına giren ve örtülere takılıp çıkamayan, Enis'i çekti çıkardı . Bu sırada bütün ev başımıza toplandı , halen Enis'in çığlıkları dinmemişti bu sırada , su getirdiler , ne olduğunu bilmez şekilde , bize bakıyorlar , yüzleri de kireç gibi olmuştu . Olayı açıklamaya çalıştım ama olmadı , zaten bir süre konuşamadım ki şoke oldum resmen , ailecek delirdik anlayacağınız .

  Şimdi anlatınca gülmekten karnım ağrısa da o sırada yaşadığım korku beni , haftalarca zor uyuttu . Şimdi bu olayın konu ile ne alakası var bilmiyorum ama anlattım gitti . Ama bu uykusuzluğun nedenini çözemedim gitti , geçen haftalarda grip olmuştum , ilaç almıştım , sonra abartısız son zamanların en güzel uykusunu uyudum denebilir , ama sonra ne oldu , gündüz uyuyunca , gece yine uyuyamadım .
Aynı böyle bakıyorum geceleri .
  Beddua filan mı aldım acaba , uyamayasın inş cınım diye . Kısaca son zamanlarda , ' yorgunum dostlarım yorgunum artık ' modunda dolanıyorum . Bu da durum güncellemesi yada , çılgın içses yazısı olmadı , ne yapalım bu da böyle oldu artık .

Not : Gece terörü 6 yaşına kadar ki çocuklarda görülebilirmiş . Belli nedeni olmadan da karşı karşıya kalınabiliyormuş .









You Might Also Like

10 yorum

  1. Gece terörü :) Uyuyamayınca lâ ilahe illallâh çek hemen uykun gelir. Artık şeytan düşünsün :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi sen düşün şeytan :D ama sanırım hormon eksiklikleri uyutmuyormuş onları bir araştırıcam :D

      Sil
  2. Aslında tarih bize cevabı veriyor ilk haftalar herkes daha gergindi :( doğal olarak uykularımıza da yansıdı.. Seninki de döngü şeklinde ilerliyor galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir yani , uyku düzenim bozulda belki de alışamadım :D

      Sil
  3. Gecmiş olsun, bende kesin sonuç veren bir yöntem var aslında : gece yataga girdiğinde kitap oku, hatta şöyle kaynak bir kitap oku kı garanti olsun uyku :) hemen uykun geliyor.
    Ben genelde çocuklardan dolayı uyuyamıyorum yoksa bıraksalar günlerce uyuyabilirim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o hiç bana olmuyor işte aksine daha çok uykum açılıyor :D

      Sil
  4. Gülmekten karnıma ağrılar girdi bende yabancı bir evde uyursam illa yataktan düşerim sebebi hep aynı yöne yatmakmış alışkanlık evde sanıp duvara döndüğümü sanıp cuppa diye yere düşüyorum 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, ben pek düşmem ama kardeşim düşüyor , ben de hep aynı yöne yatıyorum ama pek kıpırdamayınca demek düşmüyorum :D

      Sil
  5. Geçmiş olsun sen boyle anlatınca kuzenim uyur gezerdi bir ara pijamalarıyla evin kapısı kilitliyken nasıl açtıysa sabahın köründe dışarı cıkmış sonra yolda giderken arabanın kornasının sesini duyup uyanmış 😁😁
    Komik geliyor ama çok korkunç ya araba çarpsaydı .
    Sonra bu illet hastalıktan kurtuldu Allah'tan .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun ya , büyük tehlike , ama gerçekten nasıl açmış kapıyı :D

      Sil

//]]>