Aşırı Sıcaklarda Tatile Gitmek Caiz Midir , Hocam ?

12:42:00

  Bir önceki yazımda tatille ilgili yakınmıştım, bu yazımda ise tatilde yapmayı hedeflediklerimi yazacağım . Ramazanda da yapmayı hedefleyip hiçbir şey yapamamıştım ama olsun .

  Bolca kitap okumak , kitap okumayı zaten seviyorum, tatilde Akdeniz sıcağında kavrulurken aklıma yapacak başka bir iş gelmiyor . Okumayı istediğim kitapları siparişini de verdim , inşallah kısa sürede gelir.

  Bolca resim çizmek, anneannemin balkonuna oturup kulağımda kulaklıkla bir yandan müzik dinlerken  resim çizmek . Çizeceğim şeyleri de ayarladım, ben genel olarak gördüğüm ilginç fotoğraflardan ilham alarak resim yaparım , çizmek için bolca ilham dolu fotolar kaydettim.

  Kuzenimi  telefonda işletmek , bu nasıl hedef demeyin , bu benim için çok önemli ve eğlenceli bir hedef. İşletmem bittiğinde de onu gıcık edecek başka faaliyetler bulmak . Kardeşime karşı olan mükemmel ablalığımı (!) kuzenlerim üzerinde de uygulamak hobilerim arasında yer alır.

  Üstte gıcık etmeyi planladığım kuzenimin aksine , en favori kuzenim ( topu topu iki tane kuzenimle anlaşıyorum zaten) olan kuzenimle sabahlamak , diğer kuzenimi gıcık etmek. Kardeşim , ben ve favori kuzenimle, iki kere izlediğim filmin (hint filmi ise izlenir ) sinemasına gitmek . Her gün bir hint filmi izlemek.
Ben , kardeşim ve kuzenim
  Bayramda beni deli eden sözde akrabalarımdan , saklanmak için evde köşe bucak yer aramak. Gerektiğinde tabi ki misafirle ilgileniyorum ( ama suratım sirke satarak ) ama akrabalarım içerisindeki patavatsızlık sınırını zorlayıp sırf anneanneme işkence olsun diye gelenlere tahammül edemiyorum .
Aynı böyle gözüküyorum
  Birde kan bağımız bile olmayan , lanet dünür mü oluyor artık her neyseler  onları görmek tahammül sınırımı zorluyor , geçen yılda zaten yaptıkları onca şeyden sonra gelince , suratlarına kapıyı kapattım . Böyle anlatınca kötüymüş gibi göründüm ama onlar zaten evin içindeydi bense onlarla karşılaşınca, bulunduğum odayı hızlıca kapattım . Neler yaptıklarını , işin gerçeklerini, şimdi anlatamam ama zamanı gelince uzunca anlatacağım .

  Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum yani bolca fotoğraf çekmek , bolca gezip , gezdiğim yerleri fotoğraflamak.

  Anneannemden o çok gizli tarifleri alacağım ve bütün dünyaya duyuracağım ( evet anneannemden tariflere hoş geldiniz , hahaha) .

  Her zaman aşırı planlı (!) bir aile olduğumuz için , tatile daha nereye gideceğimize karar veremedik , yani ona dair bir gezi planı daha kendime çıkaramadım ama , gittiğimiz yerin bütün tarihi ve kültürel yerlerini gezmek .

  Klima karşısında ıslak saçlarla durup üşütmek . Bu her yıl yaptığım asla vazgeçemediğim bir gelenek , hahaha . Sonrasında ise yolda hasta olduğu için kıvanmak .

  Bir vampir gibi güneşten kaçmak , güneş tenime değince acılar içerisinde yere yatıp kısık bir ses ile gölge diye yalvarmak . Güneş zaten vitiligom ( doğrumu yazdım hiç bilmiyorum) dolayısı ile bana zararlı ama ben yanmayı sevmiyor zararlarından çok korkuyor ve tessettürlü olduğum için amele yanığı ile dolaşmayı sevmiyorum.

  Ve listemin en ama en önemli maddesi 20 kilo almak . Anneannemle beraber aynı ortamda yaşayıp zaten bu kiloyu almadan gelen biri varsa onu tebrik ederim . Hatta asla spor yapmayan ben anneanneme gidince , spor yapmaya başlıyorum çünkü neden biliyorum ki anneannem yedirmeye bense yemeklere doymayacağım . Bu sebeple de kesin gerçekleşeceğine emin olduğum madde budur .

  Tatilden dönünce birde neleri yaptım neleri yapamadım onu yazacağım inşallah. Sizin bu tatil yapmak istedikleriniz neler ? Herkese  hayırlı bayramlar ve huzurlu ve güzel tatiller ...


You Might Also Like

12 yorum

  1. Hahahha beğendim! İnşallah bu tatilde tüm açık-gizli emellerine ulaşır, bir tatil sezonunu da dolu dolu geçirmiş olursun :) Nice gosick'li postlarına! Çok severim bu animeyi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah herkesin tatili güzel geçer ^^ Gosick çok tatlı değil mi , bende çok seviyorum :D

      Sil
  2. Hahaa vantilatörlü kız favorim :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıcak günlerde genel halim Vantilatörlü kız gibi benimde :D

      Sil
  3. Ahah bende saçlarımı kurutmayıp hasta oluyorum benim içinde bu bir gelenek :D
    Çok güzel bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrada analarımız bize kızıyor ben demiştim diye :D Beğenmene sevindim ^^

      Sil
  4. Ben de bir tatil planı yapsam çok iyi olur. Yoksa yine hiçbir şey yapamadan tatilim bitecek.Listemin başına da kitap okumak , güneşten kaçmak, kilo almak yazarım.Fikir verdiğin için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapmalısın , benim ki gibi saçma değilmiş senin planların . Tatilde ne çabuk bitiyor , inşaalah güzel bir tatil geçirirsin :D

      Sil
  5. Klima kısmı favorim oldu :) tutulmadık yerim kalmadı :) benimde esmiyoree çok güldüm güzel bir yazı olmuş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ^^ Bende klima açık uyudum, kulaklarım ağrıyor , öksürüyorum güzelcene hasta oldum .

      Sil
    2. Geçmiş olsun dikkat et kendine :( Bol bol sıvı tüket

      Sil
    3. Teşekkürler , geçti nerdeyse , çabuk iyileşiyorum Allahtan :D

      Sil

//]]>