Çilekli Crumble

19:50:00

  Her mevsim farklı meyvelerin olması ne büyük bir nimet değil mi? Bir meyveyi ne kadar seversem seveyim, mevsimi geçtikten sonra o meyveyi canımı istemez, ve o mevsimin meyvelerini canım ister ,hepimiz böyleyizdir sanırım. Vücudumuzun ihtiyaçlarını gidermesi için, ortaya çıkan bir durum . Vücudumuzun ihtiyaçları her mevsim farklıdır , ve bu ihtiyaçlara göre her mevsim farklı farklı meyveler yetişir. Yazları suya ihtiyaç duyan vücudumuz için kapruz gibi daha sulu meyveler, ilkbahar da ortaya çıkan salgın hastalık için , erik gibi, bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler ve daha niceleri.
M
  Tezgahlar da yeni yeni çıkmaya başlayan çilekleri görünce hemen Cafe Fernando'ya ait bu tarifi denedim. Hem lezzeti , hem de kolaylığı ile beni büyüledi. Öyle sevdim ki, üç defa daha yaptım.

  Malzemeler 

  Hamur için;

  180 gr un
  120 gr şeker (orijinalinde 140 gram ve yarısı esmer şeker)
  120 gr tereyağı (küp küp doğranmış ve buzlukta bekletilmiş)
  1/4 çay kaşığı tuz

  Meyveli harç için;

  700 gr çilek ( orijinalinde 750 gr kullanılmış)
  2 çorba kaşığı şeker
  Yarım limonun suyu
  1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı un

L
  Un, şeker ve tuzu  bir kapta karıştırın.İyicene soğumuş olan tereyağını unlu karşıma ekleyip parmak uçlarınız ile ( bu işlemi mutfak robotu ile de yapabilirsiniz.) , unlu karışıma yedirin . Aman dikkat hamuru bir araya getimemeye özen gösterin, iri iri kum taneleri boyutuna geldiğinde işleminiz tamamdır. Hamuru meyveli karışımı hazırlayana kadar dolaba alın.Fırını
185 dereceye alın. 
L
  Çilekleri dört parçaya bölün ve bir kaba alın , üzerine şeker, limon suyu ve unu döküp karıştırın. Fırın kabına meyveli harcı aralarında boşluk kalmayacak şekil de koyun
ve üzerine de hamuru dökün ( hamurun üzerine asla bastırmayın ! ) . Kabı fırına alın 35-40 dakika hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra 15-20 dakika bekletip servis edin.

  Afiyet Olsun...


 Not: Ben sufle kaplarında pişirdim ama ısıya dayanıklı herhangi bir kapta pişirilebilir. 


You Might Also Like

4 yorum

  1. farklı olmuş nur tadı nasıl yani hafif mayhoş mu yoksa fazlamı tatlı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya tatlı oldu , ben hafif ekşilik seviyorum , anjelik eriklisi daha güzel oluyor mesela :D

      Sil
    2. Yok Nur ben yiyemem o kadar tatlı zaten kekle aram çok iyi değil azcık mayhoş olması benim için ideal :) Sen hepsini denemişin :)

      Sil
    3. Ben de pek tatlı sevmem kardeşlerim çok seviyor onların için yapıyorum , seftali ve anjelik erikli müthiş oluyor . Ben konu yemek olursa herşeyi denerim :D

      Sil